Vánoční cukroví

Vánoční cukroví https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498292/bmid_vanocni-cukrovi-N00-498292.jpeg 5 2 1

Jedinečnou chuť Vánoc máte ve svých rukách! Pravou a nefalšovanou vánoční atmosféru opravdu nikde nekoupíte. Skutečné kouzlo Vánoc lze totiž vytvořit jedině doma. Linoucí se sladká vůně vánočního cukroví, šimrající nosy, až se sliny sbíhají, vykouzlí úsměv na tváři každému. Jistě máte sbírku svých oblíbených a osvědčených receptů, podle kterých pečete rok co rok, možná v ní nechybí ani úžasné recepty vašich maminek a babiček předávané z generace na generaci. Ale co letos přidat ještě něco nového? V naší knize objevíte desítky skvělých receptů na klasické české domácí vánoční cukroví, nepečené kuličky, dorty i sváteční dezerty, které jsou oblíbené v zahraničí. Nechybí ani mnoho cenných a vyzkoušených rad a námětů k pečení a zdobení sladkostí, díky kterým vám půjde příprava cukroví rychleji od ruky a výsledek bude jedním slovem ohromující. Vyzkoušejte některý z našich receptů, nebo rovnou všechny, a nebudete litovat. Určitě si je zamilujete vy, vaše rodina i každá návštěva.... celý text

Přidat komentář

Snoopi
08.07.2022 5 z 5

Snad v každé rodině existují psané recepty, které představují jakési neoficiální dědictví a předávají se z generace na generaci. Schraňují se jako poklad: ručně popsané papíry a papírky, potrhané a všemožně poslepované, opotřebované, zašlé i novější, zohýbané, leckdy se znaky různého poškození, zpravidla i umaštěné a mnohdy žel stěží čitelné. Hlavolamy, nabízející cestu do království božích chutí, slibující neskutečné požitky... poklady nevyčíslitelné hodnoty, o něž se ženy ovšem milerády podělí s jinými, tradice z dob, kdy se knihy o vaření teprve začaly vydávat.
Sesbírat je a sestavit z nich tematickou kuchařku je opravdu umění, neboť žádný oficiální recept na každé cukroví zvlášť neexistuje, a pokud náhodou ano, drží se pro změnu pod zámkem mlčenlivosti.
Díky této kuchařce už nemusíme ty své recepty pracně dohledávat - otvírá nám kouzelné dveře do světa chutí, kde to voní cukrovím, a již při prohlížení navodí vánoční atmosféru, přičemž je dočista jedno, v jakém ročním období se právě teď nacházíme.
Je rozdělena na čtyři části: Tradiční cukroví, Nepečené cukroví, Sváteční pečení a Zdobené dortíky.
V první kapitole najdeme tipy nejen na klasické druhy, ale i na ty originální, s nimiž můžeme sklidit velký úspěch, a nabídka je široká. Co by byly Vánoce bez vanilkových rohlíčků, medových perníčků, lineckého cukroví, medvědích pacek, obohacené o skořicové trubičky, ovesné sušenky s povidly, apod.
Ve druhé části se podíváme na nepečené druhy, např. tradiční vosí hnízda, čokoládové lanýže, ale můžeme vyzkoušet i španělský sladký turrón, podlehnout tropickému pokušení či vyrobit máslové karamelky.
Část třetí je hodně slavnostní, nechybí marcipánová štóla, pomerančová bábovka, různé druhy rolád a samozřejmě vánočka.
A část závěrečná nabízí inspiraci Velkou Británií či USA, takže převážně muffiny, cupcakes a různé druhy dortíků, jako např. red velvet cupcakes, vanilkové s citronovým mascarpone, kávové muffiny s pudinkovým krémem...
Každý recept je uveden několika slovy ohledně způsobu servírování, popř. je zmíněna historie či původ pokrmu. Velkoformátové fotografie doslova vyzývají k ochutnání, a už jenom při pouhém prohlížení dostaneme neodolatelnou "chuť na něco sladkého".
V textu se občas objevují kolonky s věcnými radami a tipy, jak s cukrovím zacházet při přípravě, aby se předešlo případným "nehodám".