Vánoce v Šípkové ulici
Komentáře
Přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby Ježíšek nestihl roznést všechny dárky? Právě to se totiž přihodilo. Ježíšek leží v posteli s rýmou jako trám a balíčky do Šípkové ulice prostě doručit nezvládl. Ještěže už má jeho kolega Santa Claus hotovo a může přispěchat na pomoc. Jenomže jak se popasuje s úzkými českými komíny? Nebude nakonec sám potřebovat zachránit? A proč vlastně všichni v Šípkové ulici nosí barevné pletené čepice? To vše se dozvíte ve vánočním příběhu od Aleny Mornštajnové!... celý text
Komentáře knihy Vánoce v Šípkové ulici
Krásná knížka s vánoční tématikou. Zakoupila jsem pro vnučku, které se knížka moc líbila. Ve škole máme také 1 výtisk a děti se vždy na čtení moc těšily. Vůbec jsem netušila, že moje oblíbená autorka píše také dětské knížky. Musím se poohlédnout po dalších titulech. Za mě super.
Knížku jsme dostali a těšila jsem se, až ji s dětmi budeme číst. Ale od prvních stránek se mi četlo hůř a hůř. Stále jsem čekala, že se dočkáme nějakého vysvětlení, proč je to celé tak divné, ale ne... Ježíšek jako obyčejné dítě, jehož maminka peče linecké, dárky nosí dětem před Štědrým dnem, maminka volá na pomoc, záskok za nemocného Ježíška, Santu. Čekala bych, že to vyřeší andělíčci. Nicméně tenhle příběh nemá s českými Vánocemi naprosto nic společného. Kdybych pořád nečekala, že autorka vysvětlí, proč je tam tolik divných věcí, ani bychom knížku nedočetli. Půl hvězdičky dávám za ilustrace, které se mi vcelku libily.
Tentokrát vůbec nebudu hodnotit za sebe, ale za šestiletého syna, kterému jsem Vánoce v Šípkové ulici četla. Čteme pořád, každý den před spaním, ale ještě jsem ho nikdy neviděla tak zaujatě poslouchat. Byl nadšený a každé slovo, každou větu velmi pozorně poslouchal. Moc se mu příběh líbil, knihu si zamiloval a stejně tak i ilustrace.
Kraťoučká, milá vánoční pohádka, kterou jednou ráda přečtu vnoučatům, jestli se jich dočkám :-)
Milá knížka, která má za cíl navodit příjemnou vánoční atmosféru, klid, radost a přátelství. Jak píší předchozí hodnotitelé, jsou v ní některé nesrovnalosti, ale pokud nebudeme pátrat do hloubky, je to pěkné čtení
(SPOILER) Zvláštní, nechápu, proč Ježíšek i Santa nosili dárky už 23.12. I zápletka s Ludvíkem, že na něj Ježíšek zapomněl je divná.
Příjemné vánočně laděné čtení. Dětem se líbilo a já byla taky spokojená. Drobnosti by se našly, ale momentálně u mě vítězí celkový dojem. Co jiného číst ve vánočním čase?
E-KNIHA: Příjemná knížka pro děti, která spojuje českého Ježíška a amerického Santa Clause. Jenže mě na ní neskutečně vytáčí vykreslení amerických Vánoc a Santa Clause. Proč je jedna ze zápletek postavená na tom, že české komíny jsou užší než ty americké? Proč krmit děti takovým blábolem? Když už si s tím dala autorka takovou práci, proč nevymyslela něco skutečného? Navíc i v Americe existuje něco jako centrální topení, takže ne všude jsou krby. Prostě mě zápletka postavená na totální blbosti neskutečně mrzí. Protože děti se z knih učí a takhle si budou pamatovat úplný nesmysl.
Ježíš tohle byla ale krásná a milunká vánoční motanice :-). Z knihy je opravdu cítit, že ji napsala česká autorka, protože tohle prostě nikdo ze zahraničí nezvládne. Jazykově vyšperkované, nápaditý dej, sympatické postavy, dokonce ani Santa Klaus mi pro jednou nevadil. Snad jenom kdyby Ježíšek dostal víc prostoru, ale to už je asi jen detail. Konec dojemný, tak jak si člověk představuje onen vánoční zázrak. Za mě určitě doporučuji číst s dětmi právě o adventu, aby knížka navodila tu správnou atmosféru.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Alena Mornštajnová také napsal(a)
| 2017 | Hana |
| 2019 | Tiché roky |
| 2023 | Les v domě |
| 2021 | Listopád |
| 2017 | Slepá mapa |

92 %

Nejsem cílová skupina, ale pohádka se mi líbila.
Nevím, co dalšího napsat, aniž bych opisovala děj nebo si jako ostatní stěžovala na Santu. Je to krátká knížka přesně pro děti, které čekají na Štědrý den.