Vánoce pod sněhem

Vánoce pod sněhem https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367387/bmid_vanoce-pod-snehem-PwH-367387.png 4 7 3

Knížka dojemných příběhů pro sváteční pohodu je charakteristická tím, že její hrdinové, ač jsou jejich osudy těžce zasaženy tvrdou životní realitou, neztrácejí víru, dovedou se s ní vyrovnat a kráčet životem dál. Jejich srdce nevyhasne, naopak jsou schopni přinášet radost svým blízkým. Nakladatelská anotace.

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Akcent
více info...

Přidat komentář

Monni
31.05.2020 4 z 5

Moc hezká kniha povídek. Všeny člověku něco dají a něco ho přiučí. Nejvíce se mi asi líbila první a předposlední. Chvilku mi trvalo než jsem si zvykla na styl psaní, ale pak už to utíkalo. Je to psané staročeštinou.

Majka1979
30.12.2019 4 z 5

Ďalšia vianočná kniha je za mnou a môžem povedať, že ma dosť prekvapila. Najskôr som sa nevedela akosi naladiť na ten štýl písania, ale potom sa to čítalo naozaj ľahúčko.


alnahu
10.01.2018 5 z 5

Sbírka pěti povídek s atmosférou vánočního času a s mravoučným posláním je dalším titulem z početné edice nakladatelství Akcent, která oživuje tvorbu autorů, tvořících většinou v prvních dekádách 20. století.
Nejvíce mi oslovila povídka od paní Pittnerové s názvem " Dej bůh štěstí tomu domu",samozřejmě je opět z autorčiných oblíbených Žďárských vrchů.Tam se na Štědrý den jedlo pouze svařené mléko a chléb ,na večer připravovaly hospodyně hojnější večeři.rybí polévku ,vařenou a smaženou rybu,vánočku,kynuté knedlíky nadívané povidly nechyběly ani vejražkové koláče,jako sváteční výslužka pro čeládku.
V povídce se panímámě Písalové děti vrátily právě na Vánoce a malá Bertička ohlásila příchod koledou:
" Dej Bůh štěstí tomu domu,
my zpíváme Pánubohu,
malému děťátku,
Kristu Jezulátku...."