Vánoce na nitkách

Vánoce na nitkách https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28123/vanoce-na-nitkach-28123.jpg 4 19 8

Podtitul: Tajemné příběhy odjinud. Původní české povídky nabízejí nečekaná tajemství spjatá s kouzlem Vánoc i s neobvyklými náměty. Rozhovor s mrtvou přítelkyní, vzkazy z minulých životů a možná i z vesmíru, dívka uvězněná v osamělém domě, podivný zajatec, záhada egyptské skříňky, cestování proti času, odvážná hra s koloběhem dějin, zlý dráček pokušitel, dobrodružné hledání nezvěstného a další příběhy s prvky hororu, sci fi a humoru zaujmou vtipnými pointami i věčnými otazníky bloudícími mezi pevnou zemí a hvězdnou oblohou, mezi skutečností a snem.... celý text

Přidat komentář

Knihomolka506
11.03.2022 5 z 5

"z doby kamenné "
Jak vypadá seance nebo jinými slovy rozhovor s mrtvými? Co skrývá stará egyptská skříňka? Jak to může dopadnout, když si hrajeme s dějinami?
odpovědi na tyhle otázky neleznete ve vanoční knížce.

bookcase
28.12.2021 4 z 5

Zajímavé a neotřelé povídky s vánoční a tajemnou atmosférou.


Gejitka
26.12.2020 4 z 5

Jako bych četla dvě knihy. První část obsahuje krátké povídky s nadpřirozenými, tajuplnými jevy. Část druhá pak jednu dlouhou povídku s názvem Odpověď pro Anetu. Příběh nepředstavitelné víry, naděje, lásky, odhodlání. Dívka Aneta odchází z domova po roce odloučení, způsobené válkou, hledat svého milého Silvia. Po roce a půl hledání, útrap, trmácení se se vrací domů - s pomatenou pamětí a přítelem z dětství Vilémem, o kterém si mylně myslí, že je to její milý Silvius. Po čase vlivem traumatizující situace se jí paměť vrátí a pozná, že Vilém není Silvius. Odchází znova po již známé cestě Silvia hledat. Nikdy nepřestaň věřit!

ivana02
25.10.2018 4 z 5

Nádherné, smutné vánoční povídky. Přesně dle mého gusta. Vánoce jsou k tomu, aby se člověk zastavil, zamyslel... Proto moc nechápu přání Veselé Vánoce... Knížka mě dojala, občas vehnala slzy do očí. Pouze poslední povídka mi do knihy neseděla, ani tématem, ani rozsahem, který tvořil snad čtvrtinu knihy. Ale pěkná byla, to zas ano. Nejvážnější, nejsmutnější.

InaPražáková
29.01.2018 1 z 5

Povídka má mít ostrou pointu. Pokud je sbírka uváděna jako hororová nebo mysteriózní, očekávám i trochu napětí, strachu nebo alespoň překvapení. Nic z toho tato kniha nesplňuje. Velmi krotce vystavěné příběhy, jejichž zvraty jsou zoufale omšelé a stokrát použité jinde, navíc nevedoucí primárně k posílení ani vyřešení záhady, ale především k prostince dobrému konci. K tomu častá křesťanská tématika, zpracováním ale vhodná spíš jako ilustrace Boží milosti a odpuštění pro žáky nedělní školy. Obecně bych jako cílovou skupinu viděla starší (křesťanství praktikující) děti.
Naivitou i prvoplánovým "zvěstováním dobra" mi sbírka připomínala příběhy z 19. století, ale vracet do starých časů se budu raději nad knihami opravdu pocházejícími z té doby, než nad nemastnou neslanou napodobeninou. A především to byla strašná nuda.

patricka
31.12.2015 5 z 5

Krásné příběhy, každý jinak spojen s Vánocemi...

ledmed
13.04.2014 4 z 5

Doporučuji povídku Sloupkové hodiny. Tato povídka mě oslovila asi nejvíce, tím jak byla "odjinud" ale zároveň tak přítomna v každé době. Jak se říká: " Dvakrát měř a jednou řež.". Kdo četl, bude vědět.

Márinka
30.11.-0001 4 z 5

Bešťákové nejnovější kniha nezapře sedmasedmdesátiletou spisovatelku. Ale její tajuplné povídky, odehrávající se v posledních dnech roku, plné mystiky, fantasy, science-fiction i s trochou hororového napětí a všudypřítomného moudra, si jistě rádi přečtou všichni milovníci vánoc bez rozdílu věku.