Z lásky k tobě

Z lásky k tobě https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80555/bmid_vallerandovi-z-lasky-k-tobe-MWH-80555.jpg 4 220 33

Vallerandovi série

< 2. díl

Plachá Celia, dcera pařížského lékaře, byla už téměř smířená se životem staré panny, ale namísto toho pro ni osud přichystal nespočet zvratů... Nejprve jí přivedl do cesty laskavého Philippa, za něhož se Celia ochotně provdala a spolu s ním vyplula vstříc novému životu v New Orleans. Idylku rázně ukončil útok pirátů, kteří Philippa zabili a Celia skončila v rukou obávaného Dominika Legarea, který ji chce věnovat svému úchylnému bratrovi. A znovu zasáhne osud, tentokrát v podobě slavného piráta Griffina, který zoufalou dívku vyrve z Legareových spárů a vyslyší i její přání, aby ji dopravil k rodičům zesnulého chotě. Cesta je plná nástrah, ale Celia bojuje především sama se sebou: ví sice, že by Griffina měla považovat výlučně za šlechetného zachránce, ale zároveň se v koutku duše obává, že mu nedokáže odolat - a to ani když vyjde najevo, že Griffin ve skutečnosti není tím, za koho se vydává.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Only with Your Love , 1992


více info...

Přidat komentář

alekis
15.05.2023 5 z 5

Měla jsem na mysli veršovaný komentářík - jak jsem zatoužila vstoupit do vod romantiky, jak autorka využila všechny triky a napsala pro nás scény plné sladké erotiky... Ale veršíky se mi vykouřily z hlavy.
Takže konstatuji: co jsem čekala, to jsem v plné míře obdržela. Je v tom láska, romantika, i ta erotika, je v tom patřičné drama a napětí a ten konec... jako vždy šťastný!
Pokud čtenářka zatouží přečíst si románek profesionálně a velmi čtivě napsaný ženskou ručkou, pokud nečeká velké myšlenky, ale přitom se jí dostane přehršle citů, bojů, dobrodružství, padouchů i hrdinů - tak ať neváhá! Čte se to moc dobře! :-)

rampapa
04.01.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.


Bergerac16
29.06.2022 5 z 5

(SPOILER) První třetinu románu jsem četla s ohromným zaujetím, málokterý z románů LK mi přišel od začátku tak neskutečně napínavý. Komu už v prvním díle série ležel Justinův osud na srdci, toho nepřekvapí, jakou cestu se vydal. Ale je to fakt oslňující bídák.
Nádherné popisy cesty těmi mokřady po bahnité řece, všechna ta příroda, kterou později Celia malovala.
Celia se opravdu chová pokrytecky, osud jí ve 24 letech utržil spoustu ran a ona, potom co se z těch událostí vzpamatovala, „stojí stále na místě“ - lže si do kapsy a ztratí část čtenářových sympatií, které naopak získá Justin se svou drsnou upřímností. Prostě jsou na ni události vrcholící předstíráním, že se Phillipe vrátil, opravdu už příliš, a tak se znovu uchýlí k tesknění po ztraceném ideálu. Dnešní žena by přemýšlela, jakou část své osobnosti zatím nezná, ale Celia je prostě francouzská katolička z roku 1817, jejíž zkušenosti s muži zahrnovalo hlavně tříleté dopisování s platonicky milovaným Philipem. Zpráva o Phillipově přežití potom udeří jako trest – „tak když se pořád tak zatvrzele upínáš ke svému idolu a stavíš si ho na piedestal, tak tady ho máš“.
Nejprve mi Phillipovo „zmrtvýchvstání“ vadilo, už mi to přišlo vážně překombinované a Celia přeci jasně viděla, jak jeho mrtvé tělo házejí do moře – ale s odstupem tuhle smyčku nakonec beru, nicméně ty osudy tedy autorka napnula téměř k prasknutí.
Situace, kdy se Justin k Celii chová zamilovaně před Augem a Riskem mi u románů LK vadí. Nechá nás přivyknout na veškerou syrovost mužského hrdiny (Max, Justin, Nick Gentry) a potom to celé přepálí tím, že ho nechá sklouznout k patosu nějakým veřejně demonstrovaným vyznáním citů. Nebo vyzrazením, že k finální akci dojde v Ďáblově pasti (změkčilost nehodná bývalého piráta a chladně uvažujícího zabijáka).
Ale celkově v rámci žánru historická romance je vyprávění hodně vysoko.

petraj30
21.06.2022 5 z 5

Myslím, že od této autorky mě žádná kniha zklamat nemůže. Sice tu bylo něco přitažené za vlasy a taky velká shoda náhod, ale vše bylo tak věrohodně popsané, že jsem tomu bezmezně věřila.
Justin byl úžasný, o tom žádná, nicméně Celia byla oříšek. Ze začátku působila jako úzkoprsé a nerozhodné telátko. Postupem času samozřejmě změnila svoje chování, ale pořád tu bylo něco, co mi vadilo, ale budiž, nikdo není dokonalý.
Já jsem napsrosto spokojená. Tato kniha působila jako balzám a určitě se k ní ještě vrátím.

miruska1
05.04.2021 4 z 5

Příběh mi přijde zajímavější ako predošla část, ale miestami to bylo tak nějak zbytečně rozepsane-což působilo rušivě......

lucie.dc
12.10.2020 4 z 5

Stejný slabší průměr, jako první díl, přesto příjemný oddech.

jindriskamalovc
25.09.2020 5 z 5

Emotivní čtení o lásce, která není zadarmo.

MonaLisa42
01.06.2020 4 z 5

Zajímavá a čtivá kniha, napínavá až do úplného konce.
Bohužel jsem od této knihy čekala trochu víc... Myslela jsem, že se příběh bude odehrávat převážně na moři a mezi piráty, ale tak to nebylo. Z předešlého dílu jsem považovala dvojčata za nerozdělitelná, ale je vidět, že autorka měla trochu jiný plán... Justin je, stejně jako jeho otec, prostě úžasný. Celia mi přišla trochu neslaná-nemastná, ale obdivuji ji, za ochotu komukoliv přispěchat na pomoc. Líbí se mi, že jsem se dozvěděla o budoucnosti skvělého páru z minulé knihy. Závěrečná bitva přidala knize pořádný kousek akce, což velice chválím.
Při čtení jsem se skutečně nenudila. Děkuji!!!

munka
11.05.2020 4 z 5

Romantický príbeh, ktorý poteší v tieto dni. Ako písala "luci2" , treba si prečítať aj predchádzajúci diel, aby bol človek v obraze.

luci2
21.02.2020 4 z 5

Krásná knížka se zajímavým příběhem. Avšak bez předchozího dílu ze série bych asi nebyla k hodnocení tak vstřícná. Neboť sérii si musíte přečíst jako celek, abyste pochopili Justinovo rozpoložení. Postava Celie se mi líbila svoji neznosti, ale také rozhodností, s kterou o Justina bojovala. Jenž se nebála stát za svými city proti všem.

PS: Nenechte si ujít Lysetin a Maxuv rozhovor ;-) ...Čemu se směješ? “Ale....vzpomněl jsem si na pohovku, cos ji nechala potáhnout tím kluzkým modrým damaškem. Napadlo mě, jestli se na něm udrží déle než my.” “Snad si nemyslíš, ze budou”.....”Nějak podezřele zmlkli”....“Nezdá se ti?”....zbytek si musíte přečíst sami!!!

avalonek
24.01.2019 5 z 5

Žádná velká změna,zase jsem moc nadšená..Všichni jednou zatoužíme po lásce,rodině a poklidném životě s ní..A potulný život nás přejde a konečně si Justin uvědomil,že to je pravda a začal si tenhle nový život užívat..Nádherné čtení

Maruš.D
15.08.2018 5 z 5

Tuto knihu řadím mezi nejlepší od L. Kleypas. Příběh mne natolik strhnul, že jsem nemohla přestat číst. Téma pirátů, začátek 19. Století a jiného místa než Anglie dodalo příběhu na zajímavosti. Děj byl pro mne nečekaný a poutavý, romantický a vášnivý. To jak se hlavní postavy rozvíjely, nacházely v sobě a k ostatním nové a nové pocity bylo v knize velmi dobře zpracováno. Určitě doporučuji přečíst

vcielka
13.07.2018 5 z 5

No v prvom rade mi nesedel koniec predchadzajucej knihy zo serie s tym co bolo v tejto. Predchadzajuca konci tak ze hned ako zacal novy rok tak sa Phillipe vybral studovat do Pariza. Tipujem ze mohol mat tak 16 vtedy. Pise sa tam, ze Justin ostal a poflakoval sa tam dlho po okoli a zvadzal starsie zenske dokonca i Rene. V tejto knizke retrospektiva hovori o tom ze ako 16 rocny Justin zdrhol z domu sluzit na nejaku lod a Phillipe ho vyprevadzal. Co podla deja v jednotke nemohol lebo uz mal byt v Parizi. Proste Lisa nedbala predchadzajuce udalosti a pozmenila si to ako chcela. Ale podla mna by sa nic nestalo ani keby nechala povodnu uz napisanu verziu. Inak pribeh super a som rada ze bol v podstate len o Justinovi a nie o Phillipovi. Justina som si velmi oblubila uz v jednotke a jeho povaha mi viac vyhovuje. Sprvu som si myslela, ze Celia mi vyhovovat povahou nebude ale nakoniec sa vydarila celkom aj ona. Ja by som dokazala tento pribeh s radostou citat i keby ho autorka navrela na 500 stran :)

Lembac
15.04.2018 4 z 5

Tento příběh se mi líbil o něco víc než díl první - Jen ve tvém náručí. Děj měl spád, vztah mezi Celii a Griffinem se přirozeně měnil v průběhu času, tak jak se oba hlavní hrdinové vzájemně poznávali, a zakončení celé knížky bylo krásně dobrodružně-romantické.
Drobnou výhradu bych jen měla k Philippovu "dvojímu" milostnému životu. Připadá mi, že tento detail autorka do knížky vpravila jen proto, aby se Celia mohla nerušeně oddat Griffinovi a nemusela mít u toho moc špatné svědomí.:-)

Majdule
13.04.2017 4 z 5

Klasický příběh, ve kterém se původní nenávist změnila na lásku v osvěžujících kulisách jižanského New Orleans. Bouřlivé, vášnivého, čtivé.

Danulka11
17.10.2016 5 z 5

Jedním slovem nádhera! Poutavý a dobrodružný děj provázeny dávkou romantiky. Líbí se mi nevšední postava hlavní hrdinky, i to, ze nevyniká oslnivou vnější krásou, ale spíše vnitřní krásou, která uchvátí hlavního hrdinu :o) Pokaždé, když se rozhodnu pro knihu od Lisy Kleypas, jsem knihou nadšená! Právem je jednou z mých nejoblíbenějších spisovatelek.

LilianaFalcon
19.04.2016 2 z 5

Tak tentokrát se mi to nelíbilo. Celia mi jaksi nesedla a hlavně mi to připadalo dost překombinované.

Ditules
28.04.2015 3 z 5

Červená knihovna o pirátech.

malazluta
29.01.2015 4 z 5

Knihy o pirátech moc nemusím, ale tahle se mi docela líbila. Myslím, že série o Vallerandech se povedla.

*Pájuše*
24.01.2015 3 z 5

Upřímně, nevím, co si mám o knize myslet. :-( Příběh byl vcelku poutavý, nic originálního v tom ale nehledejte. Napětí mezi hrdiny by se dalo krájet, ale Celia mě svých chováním mírně řečeno rozčilovala. Co se týče Griffina... no, ten chlap byl k nakousnutí. Ale Philipp mi k srdci nepřirostl. Spíš mě ten tzv. "svatoušek" nehorázně dráždil!
Ačkoliv mám ráda knihy o pirátech, tahle kniha mi k srdci nepřirostla. Očekávala jsem od ní víc, ale to jsem nedostala. Jsem trošku zklamaná, protože LK patří mezi mé oblíbené autory. Bohužel, tahle kniha se na mě minula účinkem. Jako oddechovka super, ale že bych se k ní někdy v budoucnu vracela, to nehrozí.