Království v obležení

Království v obležení https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125237/bmid_valky-chaosu-kralovstvi-v-oblezeni-c81-125237.jpg 4 74 4

Války chaosu série

1. díl >

Temnota přichází… Království zamořily podivné zvěsti a nestabilita. Královští špehové v Keshi končí mrtví nebo ve službách nepřítele. Zprávy z Velké Keshe jsou útržkovité a nespolehlivé, jisté je jenom jediné. Síly zla se daly do pohybu… Od dob, kdy Pug a Konkláve stínů zakročili a vynutily příměří při poslední keshanské invazi, nehrozila ze strany Říše žádná hrozba. Intriky na císařském dvoře ale nabraly na obrátkách a Jimovi Dasherovi se donesly informace o rozsáhlém přesunu sil na území Keshanské konfederace... Zatímco se západní vojsko na příkaz krále vydalo na pochod, musí mladý Martin conDoin nečekaně sám čelit prvnímu sledu keshanské armády. S vědomím, že je jen o rok starší než jeho legendární předek, princ Arutha, když stál proti Tsuranům, si dnes musí na rozdíl od Aruthy vystačit s hrstkou starců a nezkušenými mladíky. Blíží se velké události, události, které mohou přinést zkázu všem živým bytostem na Midkemii. zdroj: legie.info... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Wales
Originální název:

Kingdom besieged , 2011


více info...

denniys
denniys
27.07.2020 5 z 5

Tak tohle se mi líbilo..je to moje třetí série ze světa Midkemie a musím pana Feista zařadit mezi oblíbené autory..ten propletenec příběhů je přímo famózní, každá dějová linie je něčím zajímavá a všechny postavy jsou skvěle vyprofilované..a ten závěr!! To bylo něco, ihned musím číst další díl :)

p3tris
p3tris
06.08.2018 5 z 5

Kruh se pomalu uzavírá a celá sága se vrací ke svým počátkům. Obležení Crydee vzdoruje mladý Martin conDoin, stejně jako jeho jmenovec prapředek a legendární princ Arutha. Tentokráte invazi Velké Keshe, která však probíhá jinak, než běžné války. A nikdo, ani zdecimované výzvědné služby Království, Roldemu či samotného císařství neví, kdo za ní stojí. Je na Jimi Ručkovi, dalšímu dědici slavného jména, aby to zjistil. Na východě druhý z conDoinů za pomoci syna Speara Sparhawka uniká úkladné vraždě. Pug a Konkláve zjišťují, kdo proti němu tentokráte stojí. Mezi tím v Pátém kruhu dorůstá mocná démonka Dítě. A jelikož se znovu objevují i Panthaniané a tygří lidé, ve hře jsou i samotní Valheru. Figurky jsou rozestavěné na poslední dějství.


trudoš
trudoš
21.03.2018 4 z 5

Raymond E. Feist už léta dává čtenářům to co chtějí a ani finální trilogie o Midkemii na tom nic nemění. Trochu na škodu je tendence neustále vysvětlovat vztahy postav vůči předchozím dílům, díky čemuž se člověk zpočátku ztrácí v proudu informací. Naštěstí v druhé půlce se už děj věnuje podstatným figurám, takže vývoj událostí je přehlednější a napínavější. Ovšem ani tak se autor nevyhne zajetým kolejím, což pocítí hlavně ti, kdo už od něj něco četli. Neznalí se zas budou ztrácet v odkazech, které jsou přitom zbytečné, už jen proto, že v důsledku se vypráví obehraná písnička - na březích království se vyloďuje mocná armáda a není nikdo, kdo by byl schopen jí čelit. Přičemž nebezpečí je ve skutečnosti ještě větší, než si kdo zpočátku vůbec dokázal představit. Archetypální hrdinové bojují proti archetypálním padouchům, a aby byla podobnost úplná, často jde o potomky známých firem. Přesto ale vlastně spokojenost, čistě proto, že protentokrát celé to dobrodružství funguje na jedničku.

kozel89
kozel89
26.02.2017 5 z 5

Skvělé další pokračování Feistovy Midkemie. Kniha má několik dějových linií a všechny se mi líbily. I linie s démonkou Dítě je hodně zajímavá, ač mě z počátku moc nebavila. Řekl bych, že Feist se drží stálé své vysoké laťky, která mírně poklesla snad jen u druhého dílu Války Temných. Epilog knihy mě totálně dostal a už se moc těším na další díl. Rozhodně doporučuju všem fanouškům Feista.

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn

Kniha Království v obležení je v

Přečtených118x
Doporučených2x
Knihotéce83x
Chystám se číst21x
Chci si koupit16x