Válka vlků

Válka vlků https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184826/valka-vlku-184826.jpg 3 6 4

Marobod série

< 2. díl

Král Boiohema v Augustově době se jmenoval Marobod, měl nejvyšší římské vzdělání a nemohl být barbarem. Nebyl poražen v žádné bitvě, a přesto o něm král Armin tvrdil, že je zbabělec. Ovládal kmenovou říši od jihu Čech až k Severnímu moři, ale nikdy nezaútočil na římské impérium. Přátelství pro něj znamenalo víc než moc a sláva. Osobní štěstí nepovažoval za slabost. Tento muž skutečně žil — nejprve na císařském Palatinu, pak si vybudoval městské centrum ve Stradoně na řece Berounce a zbytek života strávil v římském azylu v Ravenně. O něm je román Válka vlků.... celý text

Přidat komentář

petr_
19.11.2023 2 z 5

Kniha má zajímavé prostředí v zajímavé době, ale příběh se někam ztratil. Hlavním motivem je nezajímavé vyprávění a proto mě kniha zklamala.

Eicherik
14.08.2016 4 z 5

Mně se tahle kniha líbí, protože Marobud je mým oblíbeným panovníkem. Mohu ji doporučit každému, koho zajímá starověká historie naší země a z velké části i historie říše Římské.


tenax
12.07.2016 3 z 5

Bohužel dost velké zklamání. A to samotný životní příběh Maroboda, navzdory minimu hodnověrných historických údajů, by mohl být i docela dobrou předlohou k výpravnému velkofilmu. Začátek je vlastně převyprávěním obsahu románu Chyť vlka za uši, pak rozvinuté příhody z částí Kroniky země Bójů, nic moc nového. A v závěru je velmi stručné dokončení počátečních kapitol. Takže kompilát, ve kterém autorka bezostyšně „vykrádá“ sama sebe.

Ula
28.06.2016 2 z 5

Mám ráda knihy paní Bauerové, ale tato mně zklamala. V první polovině je zopakován děj předchozího dílu Chyť vlka za uši, pak se jakž takž něco děje, ovšem děj naprosto postrádá napětí, protože se jedná o vzpomínky hlavního hrdiny, takže předem víme, že vyvázne. Podstatnou část knihy tvoří veeeelmi dlouhé a nudné rozhovory hrdinů, kdy se čtenář ztrácí ve složitých kmenových a rodinných vazbách, místopisu a jménech...Závěrem opět opakování událostí z prvních kapitol a pak už letem světem v krátkém sledu a v krátkých větách happy end. Jakoby tuto knihu ani nepsala osvědčená autorka... Za mně velké rozčarování.