Diablov učeň

Diablov učeň https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347123/bmid_diablov-ucen-0DR-347123.jpg 5 28 6

Nová detská fantasy séria, ktorá si v domácom Dánsku našla desaťtisíce fanúšikov! Filip je dobrák. Nikdy neublížil ani muške. A tak celkom nechápe, keď sa po strašnej nehode ocitne pred pekelnými bránami. Sám Satan si čoskoro uvedomí, že tu niečo nesedí, a hore na zemi to niekto poriadne pokašľal. Satan však potrebuje nasledovníka a Filip je jediný vhodný kandidát široko-ďaleko. Tak sa pustí do výcviku a snaží sa rozvinúť Filipove temné stránky... No Filip si v pekle nájde priateľov a dokonca objaví nebezpečné sprisahanie zosnované proti samému Satanovi.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Djævelens lærling , 2005


více info...

Přidat komentář

téravokudlaná
19.03.2021

Kenneth Bogh Andersen píše prostě úžasně, v jeho knihách je vše popsáno tak krásně až se tají dech, dozvíte se proč dobro nemůže existovat bez zla, proč láska nemůže exisovat bez nenávisti, světlo bez tmy. . Rozhodně doporučuji přečíst si všechny díly ( zatím dva) série Válka o pekelný trůn. Jsou to opravdu knihy mého života (a to opravdu nepřeháním), rozhodně nejlepší a nejúžasnější. Je toho ještě tolik co bych napsala , ale co by se mi sem ani nevešlo.

broskev28
11.02.2021 5 z 5

Výborná knížka - velký dík všem čtyřem dosavadním komentářům, které mě přesvědčily o kvalitách knihy a přiměly k jejímu nákupu. A podobnou pochvalu musím tentokrát udělit i anotaci, která je výstižná a skvěle pekelná!
Další poklona patří určitě i paní překladatelce - dánský autor vymyslel nejen originální děj, ale spoustu úžasných postav, úsloví, jakousi pekelnou hierarchii i terminologii. Daniela Mrázová se s tímhle vším popasovala opravdu dokonale a má tak velkou zásluhu na čtivosti, zajímavosti i úsměvnosti téhle knížky, která je sice určena mládeži, ale určitě mile překvapí i dospěláka. A další pochvala směřuje k nakladatelství Slovart, edici Brio za výbornou a bezchybnou redakční práci. Jak říkají naše děti: tak tohle nemá chybu!
Takže doporučuju, zkuste se také začíst do Filipových dobrodružství, poznejte Mortimera i Vitu, Světlonoše i jeho přítele, gragorny a vargary, temptány i temptánky. Zjistíte, že "tam dole" mnohé funguje velmi podobně jako tady uprostřed - viz třeba Demeona a Černoroh.
Takže hurá na druhý díl - snad bude podobně povedený; komentář Isew to potvrzuje.
A v této souvislosti mě konečně napadá jediná výtka: kde jsou a kdy (jestli vůbec) budou vydány další díly? Nečeká tuhle sérii podobný osud jako mnohé další, tedy "vydáme první a druhý díl a podle prodeje se rozhodneme, jak dál"? Pokud neuděláte knize alespoň minimální reklamu, nemůžete čekat patřičnou odezvu, rozhodně ne v záplavě knih, kterou i náš omezený český knižní trh nabízí . . .


Isew
03.01.2019 5 z 5

Velmi zajímavá knížka. Nečekala jsem, že se mi bude tak moc líbit. Popis pekla, temtpánů, gorgonů a dalších obyvatel pekla byl velmi strhující. Pokud by existovalo peklo, tak by mohlo takhle opravdu vypadat. Každý je svého štěstí strůjcem a co nás po smrti čeká, je jen na nás.

jarmila4388
04.09.2017 5 z 5

Také jsem dospělá, ale kniha se mi v knihkupectví tak zalíbila, že jsem se ji snažila "vnutit" dceři. Nakonec jsem si ji koupila sama, s tím, že pokud bude chtít, přečte si ji, pokud ne, tak ne... a mně se líbila opravdu moc, přečetla jsem ji jedním dechem. Zápletka mi připadala zajímavá, konec dojemný :-)

Bulma
04.07.2017 4 z 5

Přečetla jsem si ji z hecu. A kupodivu se mi líbila. Sice je pro děti, ale není stupidní a tak to můžou číst i dospělí jako oddychovku. :)
Pár věcí tam bylo i vtipných. :) Druhý díl si přečtu. :)
A proč jsem dala jen 4 hvězdičky? No možná jsem moc přísná. Děti rozhodně některé věci překvapí, ale pro starší už ne. :)

DariDerek
19.06.2017 5 z 5

I když je to pro mládež, já jako dospělý čtenář si knihu maximálně užila! :-) http://darameganknihy.blogspot.cz/2017/06/luciferuv-ucen-kenneth-bogh-andersen.html

Štítky knihy

dánská literatura

Autorovy další knížky

2017  91%Luciferův učeň
2017  89%Kostka smrti
2023  92%Grimmové

Kniha Diablov učeň je v

Právě čtených1x
Přečtených41x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených7x
Knihotéce28x
Chystám se číst24x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x