Válka končí v Pacifiku I – Pevnost Iwodžima

Válka končí v Pacifiku I – Pevnost Iwodžima https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145049/bmid_valka-konci-v-pacifiku-i-pevnost-iw-s0H-145049.jpg 5 44 4

Pacifická sága série

< 5. díl >

Pokračování a završení předchozích titulů „pacifické“ řady, které se zabývá událostmi odehrávajícími se od ledna do září roku 1945 s důrazem na námořní operace. Kromě vylíčení rozhodujících vojensko-politických momentů určujících průběh války v Tichomoří postihne i nasazení sebevražedných pilotů kamikaze, potopení největší bitevní lodi na světě Jamata, potopení amerického křižníku Indianopolis, zničující nálety na Japonsko, účast ponorek v námořních bojích a řadu dalších událostí charakteristických pro válku v Tichomoří.... celý text

Přidat komentář

Inozuka
01.09.2023 5 z 5

Předposlední kniha Hubáčkovy Pacifické ságy se zabývá bitvou o Iwodžimu. V roce 1945 již bylo japonské námořnictvo i letectvo prakticky zdecimované, takže v průběhu bojů o tento sopečný ostrov se projevovalo pouze sporadicky. Nosnou částí knihy je proto zejména popis pozemních operací námořní pěchoty, který je vskutku detailní a postupem amerických vojáků se věnuje takřka den po dni. Vše napsáno expresivním hubáčkovským stylem, z něhož doslova vystupuje brutalita a neúprosnost bojů o tento kus bezútěšné země, z něhož udělala historie a množství prolité krve jeden z nejznámějších ostrovů v Pacifiku.

KAREL6725
16.02.2018 5 z 5

Jako vždy perfektní čtení, jen slova chvály a nadšení. Čtivé , napínavé , plné zajímavých informaci, vysoká odbornost , detailní popisy bitev. Plný počet hvězd .


Finskej
03.12.2017 5 z 5

Silné čtení. Poutavé a strašné. Ta kniha, anebo alespoň pasáže z ní, by měly být povinnou součástí výuky moderní historie. Lidé by pak chápali závěr II. světové války a to, co ho provázelo, mnohem, mnohem lépe. I zde platí, jako u ostatních Hubáčkových knih, že autor dokázal napsat vojenskou historii tak, aby bavila i nás, co ji normálně nečteme s moc velkým zájmem.

OldřichHanton
09.04.2017 5 z 5

Knížky od Hubáčka jsou úžasné tím, jak dokáží velmi podrobný a informačně hutný popis bojů čtivě zpracovat. V této se už tolik nezabývá letadly a loděmi, ale hlavně průběhem pozemních bojů o ostrov Iwodžima. Není to kniha pro každého, ale pro zájemce je to povinnost.