Valhalla

Valhalla https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253147/bmid_valhalla-253147.jpg 4 38 8

Na grónském ledovci učiní expediční tým šokující objev. Sto sedmdesát metrů pod povrchem je v ledu pohřbený vrak starodávné lodi - a devět dokonale zachovalých Vikingů. Runové nápisy naznačují, že plavidlo ztroskotalo v roce 1016 našeho letopočtu.Povzbuzen tímto nálezem shromáždí bohatý průmyslník a dobrodruh Lee Hancock se svým přítelem, penzionovaným generálem amerického letectva Stevenem Macaulayem přední kapacity v norské archeologii včetně odbornice na dekódování Lexy Vaughanové z Harvardu. Expedici však násilně ukončí útok neznámé ozbrojené skupiny, který přežijí jen Macaulay a Vaughanová. Důvodem útoku je fakt, že tento objev skrývá klíč k záhadě, jež změní lidskou rasu. Aby mohli poskládat jednotlivé dílky mozaiky, vrhnou se Macaulay s Lexy po hlavě do pavučiny chaosu a zrady - zatímco je pronásleduje stará tajná sekta, která se nezastaví před ničím, aby ochránila svá tajemství.... celý text

Awča
Awča
01.02.2021 4 z 5

Dobře napsaná dobrodružná pohádka pro dospělé.
Úvodní kapitoly rychle vtáhly do příběhu, vysvětlení historických souvislostí a runového písma bylo tak akorát.
Některé věci byly hodně nadsazené, ale miluju béčkové akční filmy a tento příběh, pokud by byl zfilmovaný, by patřil k jedním z nich.
Četlo se to dobře, ale není to úplně můj šálek čaje.

orinka3
orinka3
09.01.2021 5 z 5

Velice jsem si to čtení užila. Správně dávkované tajemno, napětí, dobrodružství a odhodlaný boj těch správných proti partě pomatenců, která chce nechat na planetě žít jen soukmenovce. Začíná to v ledovém Grónsku úžasným objevem runového nápisu. Propuká boj o prvenství ve vypátrání svatého hrobu uctívaného vikingského bojovníka. Nelítostné pronásledování, objev, vykoupený oběťmi na životech a lidstvo téměř v záhubě. Perfektní napínavá četba, která ani chvilku nenudí.


zdendula31
zdendula31
04.10.2020 5 z 5

Bezvadné čtení.

Beatrisie
Beatrisie
17.09.2017 3 z 5

I kdyz tohle není můj typ čtení, knížka se mi moc líbila:)

Longer
Longer
15.05.2017 5 z 5

Znáte takové to jak si koupíte knihu, jste natěšení až si ji přečtete a máte už dopředu pocit že bude skvělá .... a ona nakonec opravdu skvělá je? Přesně to se mi stalo u Valhally. Kniha je neuvěřitelně čtivá, psaná skvělou formou krátkých kapitol které skvěle udržují tempo. Děj je přímočarý, bez žádných odboček a hlavně napínavý. Přečetl jsem to jedním dechem a opravdu tomu nemám co vytknout - před touto knihou jsem četl oceňované Metro2033 ale Valhalla u mne vyhrála na plné čáře - vřele doporučuji!

Somnia
Somnia
02.05.2016 5 z 5

Jedním slovem báječné.Napětí od začátku do konce,kterému samozřejmě nechyběl happy end i když s trochu hořkou příchutí zatajeného archeologického objevu.

Ranuncul
Ranuncul
07.01.2016 3 z 5

Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla,ale potom už to byla příjemná dobrodružná knížka.

kikies
kikies
23.10.2015 4 z 5

Napínavé a chytlavé, něco na styl Indiana Jonese... spousta akce, útěk před pronásledovateli, nebezpečné honičky a hromada mrtvých kvůli přelomovému archeologickému objevu, který hodlají ti špatní samozřejmě zneužít a ti nahoře pro změnu zase ututlat (samozřejmě v rámci bezpečnosti). Oblíbené, ale ohrané - nesmrtelní hrdinové, kteří přežijí i kulku do hlavy, CIA infiltrovaná špiony, mocenské hry, dvojice sexy hrdinů.... nejzajímavější je právě to téma z norské historie, myšlenka Vikingů coby objevitelů Ameriky a pokus o znovuvzkříšení teorie o nadřazenosti konkrétní rasy, resp. plány na její uvedení do praxe. Tak akorát sci-fi, aby to unesl i nemilovník sci-fi :-)