Dlouhý den Valhaly – Meče a prsten

Dlouhý den Valhaly – Meče a prsten https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19060/mid_dlouhy-den-valhaly-mece-a-prsten-DOP-19060.jpg 4 18 3

Valhala série

1. díl >

Ani poté, co byli Ragnarökem svrženi do podsvětí, nepřestávají nordičtí bohové válčit mezi sebou. Vládce Valhaly a otec všech bohů Ódin je v tomto boji ohrožován Súrtem, pánem ohnivého Múspellu, a proto připraví padlého reka Sigurda o kouzelný prsten, který otevírá cestu na zemský povrch. Může pak po dlouhých staletích vyslat na Zemi své dcery valkýry, aby mu přivedly další padlé reky, jež promění v nové obránce svého hradu. Jenže se píše rok 1917 a jeho dcery mu mohou přivádět sestřelené stíhací piloty i s jejich létajícími stroji, novodobé rytíře vzduchu, kteří nemusejí čekat na útoky Sůrtových okřídlených draků na hradbách Valhaly, ale mohou proti nim startovat do pekelných vzdušných bitev.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Triton
více info...

Miro.slav
Miro.slav
01.04.2019 5 z 5

Musím priznať, že túto prvú knihu som začal čítať už pred rokmi, ... a nedočítal. Teraz som sa k nej opäť vrátil a od začiatku to bola poriadna jazda (zas a znovu zisťujem, že na veľa kníh treba ozaj dozrieť a čítať ich v pravý čas). Samozrejme, spočiatku je autorov štýl dosť svojský, kvetnatý a obsiahly. No zvykol som si a už nič nestálo v ceste hltať kapitoly ako obor Managárm svoje obete. Spojenie severskej mytológie a čias prvej svetovej vojny je vskutku geniálne. Dvojplošníky a trojplošníky proti hrimtúrsom a drakom. Olej a guľomety proti mečom a katanám. Grímni s einherjemi proti Súrtovi s jeho Pánmi času. Excelentné.

P.S.: nemeckí votrelci z druhej svetovej vojny sa tu objavia zatiaľ iba okrajovo.

mitko
mitko
28.12.2014 4 z 5

Prvá časť tohto velkolepého románu sa odohráva takmer celý vo Valhale. Spoznávame tu hlavné príčiny boja a taktiež zámery niektorých postáv, ale niesu tu žiadne odpovede a dej sa dosť zamotáva. Začiatok sa čítal trocha ťažšie, je tu plno pojmov zo severskej mytológie a trocha som sa v tom strácal, taktiež som si chvíľu zvykal na Novotného štýl písania, kde dosť detailne opisuje techniku a rôzne bojové manévre, ale čím ďalej som čítal, tým viacej prepadám tomuto svetu.


Shashlick
Shashlick
09.07.2013 2 z 5

Popravdě řečeno mě první kniha cyklu nezaujala. Vím, že je to v podstatě první půlka prvního dílu, ale i tak by se tam toho mohlo stát více. V daším čtení už asi nebudu pokračovat - bohužel.

A ještě jedna věc. Jakto, že hlavní hrdina byl takové letecké eso a oba dva (víc jich tu není) letecké souboje v knize prohraje (i když vždy vezme někoho s sebou)?

Kniha Dlouhý den Valhaly – Meče a prsten je v

Přečtených23x
Knihotéce23x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x