Valentýnka a veterinární ordinace

Valentýnka a veterinární ordinace https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443090/bmid_valentynka-a-veterinarni-ordinace-anX-443090.jpg 4 49 5

Valentýnka série

< 3. díl >

Valentýnka je holčička s nevšedními nápady, na které vždycky už netrpělivě čekají kamarádi Jonáš, Péťa a Zuzka. Tentokrát ji k nové hře inspiruje její pejsek Hugo, který si zraní ucho. Po návštěvě veterinární kliniky Valentýnka dětem navrhne, že si společně zařídí ordinaci. Budou léčit zvířátka! Poradí si malí veterináři se všemi případy?... celý text

Přidat komentář

haya82
26.06.2021 3 z 5

Celkem povedený příběh o holčičce Valentýnce a jejích kamarádech, kteří si otevřou veterinární ordinaci. Knížka na jedné straně velmi pěkně zachycuje starost dětí o nemocného pejska a o zraněného ptáčka, ale na druhé zmiňuje krájení žížal a zabíjení much... Jestli ty mrtvé mouchy nebudou podivným oblíbeným motivem autorky!? V knize Valentýnka a narozeniny hraje mrtvá moucha dost důležitou roli :-)
K největším plusům knihy patří nádherné ilustrace. Poutají pozornost čtenáře a skvěle doprovázejí text.
Za největší mínus považuji pravopisné chyby. Obecně nesnáším chyby v knihách, ale v dětské literatuře jsou zkrátka neomluvitelné!
Např. str. 18: ...Valentýnka s babičkou zvedli psa na lůžko.
Str. 100: Potom děti v kuchyni vyndali vyrobený dárek...
Tři hvězdičky jen díky úžasným ilustracím.

lizavett
12.09.2020 4 z 5

V tomto díle onemocní pejskovi Hugovi ouško, proto musí k veterináři. Tento čin inspiruje Valentýnku k tomu, aby si otevřela s kamarády vlastní veterinární ordinaci. V příběhu nahlédneme do soukromí nejen Valentýnce, ale i do života ostatních tří dětí – Zuzky, Jonáše a Péti. Každý má nějaké starosti, ale autorka nenechá nikoho z nich dlouho se trápit a nabízí řešení. Vyprávěcí styl Ivany Peroutkové se čte lehce a svižně, napomáhají tomu i krátké kapitoly s jednoduchými zápletkami a úsměvné situace. Titul i ostatní ze série určitě doporučuji, na podrobnosti se podívejte do mé recenze.:-)


DannyBlakely
11.07.2020 2 z 5

Z této knížky jsem poněkud v rozpacích. Dcerka ji dostala jako dárek od paní učitelek z MŠ při loučení s předškoláky. Začaly jsme ji číst ještě ten den, ale.. příběh je takový nijaký.. Přijde mi to napsané na sílu, jakože aby člověk něco napsal. Některé části, a nebylo jich málo, jsem musela při čtení dceři přeskakovat nebo upravovat, protože ze začátku byly některé úseky trochu drsné a zbytečně přehnané, jakože ta věc s uchem.. wtf.. Dá si vymyslet sto lepších malých bolístek, než zrovna toto.. A úvahy, co udělat s žížalami, a průběh "ošetřování" šneků.. Z toho mi moc dobře nebylo, když to člověk čte dítěti.. No.. musela bych "spoilerovat", abych vypsala všechno, co mi tam vadilo.. Ano, místy je to moc milé vyprávění, o to víc mě mrzí, že jako celek se to úplně nepovedlo. Kdyby nebyla knížka s věnováním od našich milých paní učitelek, určitě bychom si ji neměli důvod nechávat v knihovně.

Knižní střípky
26.05.2020 5 z 5

Tato série je stejně milá a pohodová jako knihy o Aničce. Jak předchozí knihy o Aničce, tak i příběhy s Valentýnkou jsou ryze české, o našich dětech, z našeho současného prostředí, bez násilí či sprostých slov, jsou vtipné a doplněné o krásné ilustrace paní Knechtlové.

Bezkyne9
25.05.2020 5 z 5

Laskava, lehce napsana kniha s drobnym ponaucenim v kazde kapitole a s krasnymi ilustracemi. Valentynka opet vymysli hru pro sve kamarady, jez proklada svymi pisnemi a hrou na klavesy.