Válečný svět: Krevní msty

Válečný svět: Krevní msty https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21568/valecny-svet-krevni-msty-21568.jpg 3 9 2

Válku proti lidskému impériu vedl národ z planety Sauron, geneticky vyšlechtěný v dokonalé vojáky. Když boje skončily, byl Sauron naprosto mrtvý, rozbombardovaný z kosmu do té míry, že se jeho kontinenty zhroutily do vroucího jádra. Avšak jedna loď plná Vojáků unikla zničení domovského světa a vypravila se hledat nové útočiště. Od doby, kdy tyto zbytky Sauronců uprchly v tajnosti na Haven uplynulo tři sta let. Jeho původní lidští obyvatelé, zdevastovaní nukleárními zbraněmi jsou bezmocní proti útokům geneticky vyprojektovaných démonů, chodících jako lidé, ale bojujících jako bitevní počítače. Na Havenu však stále hlasitěji zaznívá nová výzva - hlas nelítostné vzpory proti silám zuřivého Kyborga Bitevního mistra. Nastává čas šílenství - a kruté krevní msty! J.Pournelle, J. Tarr a S.Shwartz... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Classic
Originální název:

War World: Blood Feuds , 1992


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
04.01.2019 3 z 5

S touhle knížkou jsem měl trochu problém. Na začátku jsem se moc neorientoval kdo je kdo, kdo kam patří... a když už jsem si nějakou postavu zapamatoval, tak děj poskočil rychle vpřed a ta postava už nežila. Teprve tak ve třetině románu se příběh ustálil v jedné dějové linii, kde už pro mě bylo lehké se vyznat. Ale celkově příběh nic moc. Ke zklamání přispívá i fakt, že na tuto knihu navazují ještě druhý díl, který u nás nevyšel. Klasika...

Garik
19.09.2011 1 z 5

Možno je to spomienka skreslená rokmi, ale Pournella mám v pamäti ako dobrého spisovateľa (aspoň sériu Falkenbergova legie som svojho času doslova hltal). Preto považujem jeho meno pod týmto brakom za sprostú návnadu.
Temer päťsto strán som sa prehrýzal touto príšernosťou so zaťatosťou buldoga, ale čoho je moc, toho je moc. Posledných sto som ešte pre istotu aspoň preletel, to aby mi snáď neunikol nejaký grandiózny záver, ktorý by mohol aspoň trochu napraviť vzniknutý dojem, no celkom zbytočne.
Túto zlátaninu nemožno nazvať ani len oddychovkou, pretože jej čítanie bolo vskutku úmorné.

Preklad v tomto prípade nechcem a nemôžem posudzovať, no nemôžem ani vylúčiť, že tiež urobil svoje. Napokon, to už býva u Classic-ov klasika.


Autoři knihy

Jerry Pournelle
americká, 1933 - 2017
Harry Turtledove
americká, 1949
Judith Tarr
americká, 1955
Stephen Michael Stirling
francouzská, 1953

Kniha Válečný svět: Krevní msty je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chci si koupit3x