Válečník

Válečník https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488601/bmid_valecnik-uCu-488601.jpg 4 147 43

Veterán série

< 3. díl

Stará tajemství vyplula na povrch a přinesla s sebou zkázu pro celý lidský svět. Max Bronštejn se svou tankovou rotou v poslední chvíli opouští krvavou řež bratrovražedného boje dříve spřátelených armád a snaží se probít zpět do civilizace, aby přinesl záchranu, nebo alespoň naději na ni. Jediná cesta vede oblastmi, kde magie proměnila vše živé i neživé, kde člověk bez ochrany masivního pancíře nemá nejmenší šanci přežít. V zádech má tisíce pronásledovatelů vedených čaroději – pohrobky dávné minulosti. Na hrstce odhodlaných závisí osud světa lidí.... celý text

Žánr:
Literatura česká , Sci-fi , Fantasy

Vydáno: ekniha , Triton
více info...

iskovsky
iskovsky
09.02.2024 2 z 5

... mám rád tanky a magiu... ok... napíšem o tom knižku... magici budú naháňať tankistov ... super ... tankisti vyhrali prvú bitku ... druhú... tretiu... to je prča... moment, chcelo by to nejako zmysluplne ukončiť... á serem na to...

Kris204
Kris204
07.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Tahle kniha byla logickým vyústěním celé série, ale na mě tam bylo příliš bojů.
Škoda, že se dej více nevěnoval bitvě proti čarodějům, ta byla jen načrtnuta v epilogu a popravdě jsem čekala, že se jí tenhle díl bude věnovat.
Ale dobrý vývoj postav, dobré zakončení série.


kokrokr
kokrokr
01.02.2024 4 z 5

Proč neexistuje letectvo? Protože po orbitě krouží staré vojenské družice a sestřelí vše co je větší než albatros a létá rychleji než sto kilometrů za hodinu. To se píše v knize Zakuti v oceli, která je ze stejného světa a má za hlavního hrdinu mechanika udržujícího v provozu tank obchodní karavany. Je pravda, že v prvním knize trilogie se Bronštejn pohybuje v armádě i v civilu a řeší mnohem větší škálu problémů, děj je pak zajímavější. Zde je problém jen jeden a to přežít. Možná tu chybí větší rozmanitost témat, ale co už v pustině, když vedete boj na život a na smrt. Ta atmosféra světa pustiny mě natolik zaujala, že jsem se znovu začetl i do knihy Zakuti v oceli.

Slepy
Slepy
13.11.2023 4 z 5

Určitě to není pro každého,ale téměř každý kluk si na vojáky hrál a ti co toho kluka v sobě ještě mají,ti tuhle sérii musí ocenit.Dostal jsem se k ní oklikou přes audioknihu a zasekla hned po pár minutách.Nebýt této náhody,knihu bych ani neotevřel,vhledem k její příšerné obálce,ale byla by to škoda.Postava Maxe naprosto uvěřitelně dozrává v chlapa, velitele válečníka,navzdory tomu je stále lidštější a lidštější.Nemyslim si,že by prospělo (jak zde kolegové čtenáři píší) přidat letectvo a další složky existující armády,tohle jsou prostě tankáni.Pro mě naprosto jiná nic nekopírující fantasy na military základu.Určitě se k ní po čase vrátím,super .

bumble
bumble
25.10.2023 2 z 5

Asi je správné, že se všem nemůže líbit všechno. Bohužel pro mě, ze 4. knih, budu-li počítat i Seržanta, byl jediný díl, který se mi celkem líbil a to byl Veterán. Další díly po něm byly čistě militaristické a samý "rozkaz" a "provedu". Válka s tanky a magií bez jakékoli vzdušné podpory (což mimochodem trochu nechápu). Je škoda, že po Veteránovi se to hodilo na úplně jinou a pro mě nezáživnou (gumáckou) kolej. 2 hvězdy max a budu jen doufat, že Žamboch není do těch oficírů zamilovaný i v ostatních knihách.

stanislav0373
stanislav0373
09.10.2023 5 z 5

Výborné, dobrodružné zakončení úžasně akční série s originálními prvky. U celé série jsem se bavil, nevybavuji si hluchá místa. Celkově mě dostal svět, jeho pravidla, magie, nátura různých obyvatel a schopnosti čarodějů. Mám v hlavě ještě mnoho otázek, chtěl bych vědět více, ale to k tomu asi patří. Aneb další díl by nevadil...

tlllk
tlllk
28.07.2023 3 z 5

Keby kniha nebola aj ako audio, tak by som sa tým preklusával dlhšie, základná myšlienka bola fajn, tie záchrany na poslednú chvíľu z toho robia priemerné "B-čko". Trochu som sa obával transgender problematiky medzi zombíkmi, ale našťastie sme sa držali zaužívaného pojedaniu mozgov a vytváraniu ďalších mŕtvol najrozmanitejším spôsobom, v tom sa autorovi nedá uprieť určité nadanie.

witko
witko
10.06.2023 3 z 5

Čekal jsem velkolepé finále, které nepřišlo. Takhle mi přijde, že se z toho autor pěkně vykroutil. Až na ten konec to byla celkem fajn jízda.

olga8832
olga8832
29.05.2023 5 z 5

Neskutečná paráda. Vůbec nechápu, že mě bavila ta spousta detailů z bitev, postavení sil a podobně, ale bavilo. Bavil mě příběh a celý závěr. Ale co měli všichni s tím jeho zapalovačem, hlavně v druhém díle, to jsem se nezvěděla...

Tubuss
Tubuss
01.03.2023 3 z 5

Série zajímavá, tenhle díl mi přišel moc uspěchaný ke svému konci, ale odsýpalo to rychle a celkově bych to hodnotil pozitivně.

Tamten
Tamten
06.02.2023 4 z 5

Třetí díl již nepřináší žádné zásadní překvapení, ale je napínavě napsané a rychle odsýpá. Lze jej tak považovat za důstojné uzavření této trilogie.

mareksevc
mareksevc
01.02.2023 4 z 5

velmi slušný diel a solídne zakončenie podarenej série

JSmerda
JSmerda
05.11.2022 2 z 5

(SPOILER) Chtěl jsem zkusit nějakého nového autora a tato kniha mě zaujala. V knihkupectví jsem však nedokázal zjistit, který je to díl a ze které série. Až doma jsem objevil, že je to třetí díl série :D. Neodradilo mě to a přečetl jsem.
Bohužel mě kniha nenadchla. Možná je to tím, že autor vystřílel nápady v prvních dílech a tak mu na poslední díl zbyly síly jen na neoriginální hrdinskou road movie. Hlavní hrdina celou knihu stále jede a občas se postaví protivníkovi. Kamarádi umírají, ale jeho není možné zabít. Nakonec se postaví obrovské přesile a zvítězí. Svět je zachráněn. Hurá. Čekal jsem víc.

zdenek2944
zdenek2944
21.09.2022 2 z 5

No, tak já nevím. Četl jsem celou sérii dvakrát. První díl, super. Druhý mi přišel spíš jako výplň. Třetí a konec, spíš zklamání. Respektive jak tu někdo psal, zasloužilo by si to čtvrtý díl.
Hrozně mi vadil přechod mezi díly, v prvním najednou konec, v druhém už skoro nezmiňují Weblera a minulost, třetí je spíš jak Pán prstenů, pořád se někam jede, bojuje, odpočívá.
Obecně, a to mám pana Žambocha fakt rád, knížky jako Predátoři, Zakuti v oceli, tahle série je v podstatě to samé. Outsider, dostane se na pozici, má štěstí...no hodně, postupuje, potká osudovou ženu. V Predátorech a v téhle sérii mu to vyjde, v Zakutích v oceli ne. Ale přijde mi to prostě jako stejná šablona, jen s jinými reáliemi.
Pořád je to čitelné, a dost, jen mi tam chybí ten drive, co má u Baklyho a Koniáše. Nebo CR. Rád si přečtu znovu v budoucnu. Ale celou sérii bych hodnotil jako slabší ve výsledku.

olle3
olle3
17.09.2022 5 z 5

Už mi přijde trochu ohrané, jak neustále Žambochovy knihy vychvaluji, ale když ono kritizovat v nich není co. Max Bronštejn je skvělý, stejně jako jeho věrní přátelé a vojáci pod jeho velením, stejně jako celý magií prosycený svět a jeho zákonitosti… a stejně jako jejich tvůrce. Postava, která se s ničím nepáře, má pro strach uděláno, ale je skromná, má fištrón a smysl pro spravedlnost, se povedla. A ten konec? Epilog mě zanechal s vyraženým dechem tupě zírat do zdi a ještě dlouho po dočtení si ho v hlavě přehrávat.

berry1009
berry1009
28.08.2022 4 z 5

Slušné zakončení celé série. Dobré pasáže se střídají s nudnějšími, tajemno ale zůstává a udržuje čtenáře v pozoru. Nutno však podotknout, že neodsahuje kvality předchozích dílů.

Mergirus
Mergirus
05.08.2022 5 z 5

Jsem moc ráda, že jsem se k téhle sérii dostala. Ale pro budoucí čtenáře doporučuji začít Seržantem. Ve druhém díle se autor k němu neustále vrací. V tomto díle je spousta záhad vysvětlena.

zbuy
zbuy
25.07.2022 4 z 5

Hezké zakončení příběhu, závěr možná zbytečně uspěchán. Poutavé čtení.

KájaKoxík
KájaKoxík
06.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Achjo :( 3 z 5
Tahle série mi ukázala že i military téma mne dokáže zaujmout.
Jenže je tu velké ALE:
Sérii jsem vyčítala už nedokončený konec jedničky, kdy se v druhém díle začíná úplně jinde prakticky bez vysvětlení. Hlavní záporák z prvního dílu v druhém v podstatě není a vlastně ani ve třetí knize si žádnou odplatu čtenář neužije.
Celá trojka plyne podobně jako dvojka a dokonce se dozvíme odpovědi na některé nedokončené věci z předchozího dílu. Například: jaký účel měla pyramida, k čemu sloužilo to zvláštní město s hradbami, jak je možné že M-mechanici dokáží co dokáží, proč se nesnáší s čaroději a spoustu dalšího.
ALE jak už psali uživatelé předemnou, kniha běží a běží na najednou je totálně useknutý konec. Stejně jako oni se cítím okradena minimálně o jeden další díl. A co je nejhorší, vzhledem k vyspoilerovaným informacím z epilogu si nemyslím, že by se k tomuto příběhu pan Žamboch někdy vracel.

lachtan77
lachtan77
27.05.2022 4 z 5

Musel bych se opakovat tak to všechno raději shrnu. Celá serie mě bavila a Žamboch tímto u mě povýšil :) I když Maxe vykreslil jako klasického ostříleného válečného tvrďáka, tak to s ním prostě nepřeháněl. Nenásilně do toho zapojil magii a hodně si cením, že zakomponoval do příběhu i stroje. Tanky v celé sérii dělají rozdíl mezi klasickým postapo tématem