Vadí vám chaos v mojí hlavě?

Vadí vám chaos v mojí hlavě? https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357499/bmid_vadi-vam-chaos-v-moji-hlave-JFc-357499.jpg 4 47 12

Narodil se jako Steven Victor Tallarico 26. března 1948 v Yonkers ve státě New York a dnes ho celý svět zná pod jménem STEVEN TYLER. Je legendární skladatel a textař a současně také zpěvák Aerosmith, nejslavnější rokenrolové kapely Ameriky...

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Umění

Vydáno: , BB art
Originální název:

Does the noise in my head bother you? , 2011


více info...

Přidat komentář

Any26
18.02.2024 4 z 5

Uch. Co k tomu napsat. Vlastně jsem po dočtení ani nevěděla jak to hodnotit. No nic zkusím to teď. Kniha je dost egoistická, ale tak na druhou stranu je to autobiografie že... A psal to Steven Tyler že... Týpek, co v sedmnácti napsal 'Dream On' - "svoje dítě"..., žil velmi "veselým" a neřízeným životem atd...
Každopádně to uskakování z jedné myšlenky na druhou mi ani nevadilo. Bylo to svým způsobem čtivé, vtipné a zajímavé. Možná bych to jen trošičku zkrátila. Přečtení každopádně nelituji.

Paulus.1987
09.04.2023 3 z 5

Skupinu Aerosmith mám rád a ačkoliv mi je z Toxic Twins sympatičtější Joe Perry (jehož autobiografie v češtině bohužel nevyšla), tak Stevena Tylera uznávám jako znamenitého zpěváka, šoumena a autora skvělých písní.

Jeho kniha však na mě příliš dobrý dojem bohužel neudělala. Chaos v jeho hlavě ve smyslu skákání z myšlenky na myšlenku mi vadil a v průběhu četby jsem si na tento styl nedokázal zvyknout. Jeho vyprávění o sexuálních a drogových eskapádách mě nechávalo vcelku chladným a kromě procesu tvorby mého oblíbeného alba Nine Lives jsem se toho ani o hudbě příliš nedozvěděl. O vztahu Stevena s Joem Perrym toho bylo v knize napsáno docela dost, ale většina těchto pasáží mi přišla poněkud jedovatých. O ostatních členech Aerosmith jsem se také nedozvěděl prakticky nic. Takže z celé knihy mi nakonec přišly nejzajímavější kapitoly o Stevenových zdravotních problémech.

Knihu jsem sice přečetl za dva týdny, ale do paměti se mi nijak trvale nevryla. Jiné hudební (auto)biografie mi zkrátka přišly lepší než tato. Zároveň mě štvaly některé chyby českého vydavatele, kdy např. v první kapitole je uvedeno datum Stevenova narození 26. března, v poslední kapitole 26. května, Stevie Nicks není muž, ale žena atp.


kramver
03.05.2021 4 z 5

Chtěli jste si někdy se Stevnem jen tak sednout do hospody a pokecat? Tak si přečtěte tuhle knihu, styl vyprávění je tomu hodně podobný, což myslím v nejlepším slova smyslu.

kleozpatra
28.02.2021 5 z 5

Díky téhle knize jsem si připomněla, jak jsem třikrát rozbila prasátko, abych se na koncert Aerosmith podívala. Poprvé to bylo nej, ale to je vedlejší. Steven mě překvapil. Jak píše o dětství - o lese u jezera Sunapee, o mechu za zvuku ticha, o splynutí pod tátovo klavírem, kde lehával, když hrál otec klasickou hudbu. Jistě, píše i o drogách nebo spíš o tom, jak před nimi není lehké utéct, zvlášť když je člověk už samá choroba nebo zranění. Taky se zamýšlí nad vztahy, ke svým ženám, dětem, rodičům. Píše o rozdvojení mezi hudbou a rodinou, kdy musíš volit jedno a šidit druhý. Vysvětluje, jak ta která slavná skladba přišla na svět. Pouštěla jsem si k tomu čtení koncerty, rozhovory, klipy ... oživovala tu energii a šla jsem ještě kousek za konec knihy, do Nashvillu, kam se Steven uchýlil, když na něj začal dotírat pocit, že s Aerosmith se něco stalo a než se zjistí co, natočil si pohodovou country desku. Miluju toho týpka.

"Nechal jsem za sebou dlouhou hudební stopu, ale z ní lze jen těžko vyčíst, kdo vlastně jsem. Jsem Démon Jekotu, týpek, co vypadá jako ženská, jsem hadrovej paňáca, co si vzal Lucy in the Sky. Jsem ale i něco víc než jen rokenrolová feťácká kurva, co strčila nohu do dveří. Všichni jsme totiž součet svých zážitků a zkušeností. A když se zaposloucháte do písničky, kterou jsem složil v roce 1969, do Dream On, možná se na to budete dívat jinak. Patrně jsem nevěděl úplně jistě, co dělám, ale bylo mi jasný, že to někam směřuje. Teď si jen říkám kam.... "

pepa4081
25.01.2021 1 z 5

Předem se velmi omlouvám všem fanouškům Aerosmith. Zdůrazňuji, že nehodnotím skupinu, ale knihu, kterou jsem dostal jako dárek. I když rock (a především heavy metal) je můj nejoblíbenější hudební žánr, kapela Aerosmith (stejně jako jeden z jejich velkých vzorů Rolling Stones) mne nikdy neoslovila. Čekal jsem alespoň, že naleznu nějaké zajímavosti o rockové scéně všeobecně, těch je zde však pomálu. Namísto toho autor jen dokola popisuje své drogové a sexuální zážitky. Chvílemi se mi zdálo, že jde spíš o feťácké, než hudební paměti. U knihy jsem se dost nudil a je to jedna z mála, kterou jsem dočetl jen do poloviny.

Vendulik
05.12.2020 5 z 5

Moje první kniha, kterou napsal sám umělec. A byla parádní. Malinko jsem se ztrácela a některé pasáže byli nudné. Ale nebyly to dohady co by kdyby.

MartyManCZ
19.07.2020 5 z 5

Miluju Aerosmith, takže tohle byla nutnost si přečíst. Nakonec v LK za 39 vočí, kauf století. Vadí Vám chaos v mojí hlavě? je výstižným názvem knihy, jelikož se tu skáče z jedné myšlenky na druhou a opět se vrací k té první a podobně, ale na to si zvyknete. Najdete tu full service o životě Stevena Tylera, hlavně skládání hudby, jak vznikala alba a písničky, a samozřejmě zákulisní informace a eskapády slavných feťáků. U podobných biografií si říkám, jak si ty lidi z toho mohou něco pamatovat? Ale i kdyby byla pravda jen půlka, je to hustý.
Pokud jste fanoušek Stevena a Aerosmith, tak chcete vědět víc a víc, ale kniha má svůj konec...k tomu mám největší výtku :)

nicolettkaa
22.06.2020

Musím říct, že tato kniha mi dala docela zabrat. Ani jsem ji nemohla číst v kuse a museli si ji "dávkovat". Asi mi vadilo, že je opravdu dost chaotická, ale to se dalo čekat. Divím se, že si Steven z těch let, kdy byl na drogách (a že jich bylo) vůbec něco pamatuje. Pokud máte rádi Aerosmith, autobiografie slavných a nejste zrovna puritáni, knížku si přečtěte.

DeepSea21
23.06.2019 5 z 5

Blázen.
Popisy stavů v léčebnách byly super.Řezal jsem se smíchy.

Horalka5
09.11.2015 5 z 5

Mírně egoistické, ale na druhou stranu velice čtivé.. Kniha je dle mého názoru dobře napsaná, ačkoliv se místy může zdát chaotická a také se v ní často nacházejí dost vulgární výrazy, ale to vše ke Stevenu Tylerovi asi prostě patří. Kniha je doplněná zajímavou fotogalerii :)

Rudykri
22.09.2015 4 z 5

Místy zbytečně rozvláčné povídání a neřízený proud myšlenek, slov i emocí. I když právě ta neřízenost a výstřednost dělají ze Stevena to, čím je. Daleko častěji však dílo poskytuje pohled do života člověka, který je tváří i mozkem zásadní kapely rockové historie. Za pozornost, určitě stojí popis toho, jak Steven s jednou ze svých prvních kapel nahrával ve studiu, kde pár měsíců před nimi nahrával samotný Jimi Hendrix (tak jsem se u knížky dlouho nezasmál) nebo komplikovaný vztah s ostatními členy kapely, především pak Joem Perrym.

Alseri
16.06.2013 5 z 5

Bála som sa príliš veľkého klišé (zavádzal ma aj názov knihy/fráza, ktorú Aerosmith tak s obľubou používali), ale Tyler píše ľahko a pútavo. Memoáre sa v spomienkach dotknú aj ikon ako Moondog, Janis Joplin, Jimi Hendrix či Led Zeppelin, prípadne kultúrno- spoločenských pojmov, akými bol napr. Woodstock. Nemusíte súhlasiť so všetkým názormi pána (rodným menom) Tallarica, ale ako kamienok do mozaiky histórie rocku je to dobrý úlovok. Nakoniec tiež čitateľ príde takmer bezplatne k receptu ku sláve. Ani stárnucí rocker ju však nezískal zadarmo.