V žáru Afriky

V žáru Afriky https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23287/bmid_v-zaru-afriky-xJs-23287.jpg 3 20 6

Příběh mladé ženy, která v horkém srdci Afriky nalézá nový život. Hlavní hrdinka, mladá Italka Esmé, dcera známého básníka, žijící v nonkonformním světě bohémského otce, se po jeho smrti odhodlá k radikální změně. Odjíždí do africké Keni, aby zde našla samu sebe. Okouzlena exotickou krásou africké přírody, jednoduchým a přitom plným životem, se rozhodne zůstat. Prožívá romantický milostný vztah s místním lovcem a pomalu se odpoutává od minulosti. Nečekaně však podlehne fascinujícímu a charismatickému válečnému zpravodaji, který jí ukáže jinou podobu Afriky - svět krutosti, chudoby a beznaděje. Esmé poznává, že sama před sebou neunikne a že se musí rozhodnout.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Rules of the wild / Cielo scoperto , 1998


více info...

Přidat komentář

sabca
11.11.2018 3 z 5

Přesto, že je v knize láska Esmé ke dvou mužům, tak opravdu má daleko do tzv červené knihovny. Ale pokud se začtete je zajímavá. Ukazuje, že život v Africe není jednoduchý.

LenkaKa
30.07.2018 4 z 5

Nejdříve jsem si myslela, že to bude "červená knihovna" na léto, ale ono to tak tak úplně nebylo a kniha mě zaujala. Je to nejen o vztazích, hledání sebe sama, ale i o Africe.


Val
15.06.2016 4 z 5

Po počátečním tápání jsem byla ve finále docela spokojená. Kniha rozhodně není červenou knihovnou, spíš sondou do nepříliš spokojeného života hlavní hrdinky, která se vlastně celou knihu hledá. Výborná oddechovka na dovolenou.

Luccy78
15.04.2016 3 z 5

Bohužel, ať se snažím sebevíc, nesdílím stejné nadšení.. Pořád jsem si říkala, kdy už mě to chytne a ono nic.. Hrdinka příběhu na mě působila jako sobecký, hodně nevyrovnaný člověk, který se neustále hledá a nikdy není s ničím spokojený. Zajímavé a k zamyšlení pro mě byli možná jen pasáže z popisu Afriky a mimo jiné, i její problémy, jako např. masové vybíjení a genocida, ale to je tak asi vše.. A to jsem se na knihu tak těšila..

Pakuna
29.09.2013 5 z 5

Ani nevím čím, ale tato kniha se mi dostala pod kůži. Už jsem ji četla 3x a všem ji doporučuji!
PS: po prvním přečtení jsem se chtěla odstěhovat do Keni. :-D

rose
11.01.2012 3 z 5

Knížka lehce zavánějící červenou knihovnou, ale opravdu jen trošku. Jsou tam hezké pasáže o životě v Africe, o prolínání odlišných kultur a taky, a to mě u knížky tohoto typu překvapilo, i údaje o afrických bojích a válkách, které se nedočteme ani v novinách. Je v tom i samozřejmě láska, exotická příroda... je to takové pěkné čtení na dovolenou jako relax.

Štítky knihy

Afrika milostné romány

Autorovy další knížky

Francesca Marciano
italská, 1955
2005  79%Červený dům
2007  68%V žáru Afriky
2009  70%Sny ukryté v závoji

Kniha V žáru Afriky je v

Přečtených30x
Doporučených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x