V zajetí klamu

V zajetí klamu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458683/bmid_v-zajeti-klamu-o8e-458683.jpg 4 156 45

Pro rozvedenou Lizzy Rileyovou znamená přestup jejího osmiletého syna Toma na místní akademii nový začátek. Lizzie má pocit, že škola s tak skvělou reputací a vynikajícími výsledky bude pro jejího syna to pravé. Tom potřebuje stabilitu a jistotu. Jenže na téhle škole je něco zvláštního. Rodičům není povolen vstup na školní pozemky, na oknech jsou namontované mříže a ředitelovo chování je značně znepokojivé. Proč Tom chodí domů vyčerpaný a nepamatuje si nic z prožitého dne? Kde se na jeho pažích vzaly ty podivné modřiny? A když se Lizzie snaží získat informace od ostatních studentů, proč mají strach promluvit?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Katto
Originální název:

Don’t Tell Teacher , 2019


více info...

Přidat komentář

čef
18.01.2024 4 z 5

Román dokazuje, jak je těžké chránit děti, ať už před spolužáky, učiteli, nezodpovědnými nebo psychicky nemocnými rodiči a nemusí to být v Anglii jako v této knize. Sociálka sice dělá, co může, ale těch případů je tolik, že jsou pracovníci často přetíženi. Příběh je napsán docela čtivě a tak jsem přehlédl časté lekce vaření čaje, kávy, oblékání, česání a líčení.

Miriam
20.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Napínavé, čtivé a dobře zpracované. Pro mě to byl dobře prožitý čas a čtení jsem si užila. Není to sice žádný top thriller, ale s tématem se autorka vypořádala velice dobře a zakončení nezklamalo. Žádné otazníky, kombinace, ale čistý, ujasněný závěr.


kalinkacz
27.12.2022 4 z 5

Další pecka z Katta, která se mi dostala do rukou, je V zajetí klamu! Tajemná akademie s mřížemi na oknech, šílený rozvod, a nepochopitelné chování pomalého chlapce. Tohle a mnohem víc najdete na více než 400 stranách supr psychothrilleru. Čtení jsem si stejně jako čtení Kruhu fakt užila. Čtivé, svižné a originální... Konec možná šel až moc rychle, ale pokud hledáte psychothiller s tématem, které tu ještě nebylo, tak V zajetí klamu určitě zkuste.

micha-ella
15.12.2022 2 z 5

Mně se tahle knížka nelíbila. Nemám ráda, když je skoro celý děj příběhu v podstatě lživý a jeho konec má čtenáře usvědčit, jak na to naletěl. Zkuste se pak vrátit zpátky a číst některé kapitoly znovu a přesvědčit se, jak jsou určité věty nesmyslné. Přímá řeč i dialogy se mi taky zdály neobratné, nepřirozené, například rozhovor u zlámané nohy! Slovní spojení "koleno se klene vzhůru"... "pozvednu klouby ruky"... a podobně nevhodně zvolená slova jsou snad jen chyby překladu. Tolik pochvalných komentářů nechápu.

Pavlina50
18.10.2022 5 z 5

Napínavý psychlogický thriller, kde (jak se v tomto žánru stává čím dál častěji) je všechno jinak, než to na první pohled vypadá.
Kniha nepostrádá čtivost, napětí ani trochu tajemnosti (zejména škola a podivné dění v ní vzbuzují příjemné napětí).
Kdo vlastně a co skrývá? Kdo s kým manipuluje?
Další z dobře napsaných thrillerů s nečekaným odhalením v závěru, které nutí přemýšlet. Zejména nad motivací pachatele, protože tohle je opravdu jen velice těžce pochopitelné.
Je to vlastně taková další kniha, která je zároveň i hrou – přijde na to čtenář?
Já ne, a vlastně jsem i ráda, protože jsem tak nebyla ochuzena o to záverečné velké překvapení, které (pokud je opravdu překvapením) vždycky knihu dokáže dostatečně ozvláštnit a zařadit ji do vyššího a méně zapomenutelného levelu.
Kniha za přečtení určitě stojí.

Pavlína2019
04.08.2022 5 z 5

Moc fajn, kniha se mi velmi líbila.
Je dobře, svižně napsaná, napínavá, výborně se čte díky typu písma a krátkým kapitolám.
Já na rozdíl od pár čtenářů nepátrám a málokdy mě napadne, jak to vlastně je. :-)
Takže si užívám čtení a jsem spokojená.
Podobné téma jsem zažila, je samozřejmě velice nepříjemné...
Ale čtení jsem si moc užila a určitě doporučuji.

anája
18.06.2022 5 z 5

Tak to byla pecka! Vůbec jsem si nemyslela, ze to skončí takhle. Nemohla jsem odložit! Opravdu napínavé! Těžko uvěřit , ze se toto děje , ale je to tak.

GYROTOURBILLON
08.06.2022 5 z 5

Ano, dráždivá kniha. Psychothriller se vším všudy.
Souhlasím se všemi 4 - 5 *

Parwana
17.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Další skvěle napsaný trhiller z poslední doby. Sice jsem čekala největší zlo ve škole, a ono zatím číhalo v teple domova...

Arkagas
12.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Tak z téhle knihy mám rozporuplné pocity - je to velmi čtivý psychothriller, který má sice mnoho stran, ale velká písmena, skvělý font a celkové zpracování knihy mi přišlo místy jako čtení pro 1.stupeň, což oči ocenily! Příběh svižný, vcelku dost zamotaný, ale zase - věděla jsem, kam se to bude ubírat už cca od poloviny knihy. Četla jsem ji vyloženě jako odpočinkovku, nic nenáročného a nic jsem od ní nečekala. Lizzie utíká od svého manžela násilníka, dostává svého syna Toma do péče. Ten nastupuje do nové školy, ale v tom momentě si přestává pamatovat věci a domů velmi unavený. A pak se na jeho paži objeví vpichy po jehlách a Lizzie roztáčí společně se sociální pracovnicí hon na školu. Když malý Tom skončí po záchvatu v nemocnici a Kate se ho zeptá, kdo mu ubližuje, napíše na papírek "máma". A tady je asi každému už vcelku jasné, co se bude dít dál. 
Moje hodnocení: 7/10

P3_tis
23.02.2022 4 z 5

Uf, tak toto na mě bylo opravdu silné kafe... Nejprve mě příběh "strašně rozčiloval" tou zvláštní školou. Říkala jsem si, co se to ksakru děje a jak tohle dopadne.... no, ale ten konec... vůbec jsem to nečekala a je mi z toho úzko. Toto byl opravdu psycho triller.

Zunka616
17.01.2022

Byla rychle přečtená krátký kapitoly za mě super do konce knihy jsem nečekala jak to dopadne

Lucc93
12.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Tohle mě neskutečně šokovalo.. Nechci úplně spoilerovat, ale týrání dětí tímto způsobem a ještě vlastní matkou mi přijde opravdu silné kafe. Bylo mi z toho konce zle, ale musím říct, že rozuzlení mě velmi překvapilo, nečekala jsem to. Kniha se skvěle četla, takže dávám po dlouhé době plný počet hvězd.

Olous1
17.12.2021 5 z 5

Tak opět perfektní thriller, krátké kapitoly, dvě časové linie. Četlo se to velmi rychle a konec opravdu překvapil. Za mě 90%.

Kniho_holka
12.12.2021 5 z 5

Letos jsem si chtěla dát od trillerů pauzu, loni jsem jich na můj vkus přečetla přece jen trochu moc. Ale tato kniha mě zaujala svým námětem a já jsem opravdu ráda, že jsem po ni sáhla. Možná je to tou roční pauzou, ale já mám pocit, že je to to nejlepší co jsem v rámci žánru četla. Originální, nečekané.

perpe2a
24.10.2021 4 z 5

Výborný psychothriller. Vše se zdá jednoznačné, kdo je viník a kdo oběť, ale nakonec je to opravdu tak? Závěr supr.

Pitbullka
07.10.2021 4 z 5

Napínavé, konec jsem vůbec neodhadla. Jednu hvězdičku v hodnocení strhávám za linku se sociální pracovnicí, která mě moc nebavila.

veronika4001
04.10.2021 4 z 5

Tak trochu sociální thriller. Je elektrizující láska nebo vypočítavost? Na začátku vztahu je člověk sám sebou, pak sám sebe ztrácí. Opravdu ztratila hlavní hrdinka samu sebe? Kniha se měla nazvat Porucha. Poruchové jednání je všude - ve vztahu Lizzie s Ollym, u jejich syna, u její matky, ve škole, u spolužáků. Kdo je manipulátor a kdo manipulovaný? "Vnitřní síla nade vše." To je jeden velký defekt.

Tereziee
02.09.2021 3 z 5

V zajetí klamu mě nalákalo svoji anotací, která mi přišla originální a nic na podobný styl jsem zatím nečetla. Bohužel se děj ubíral trochu jinak než jsem si představovala a zbytečně se táhl. Zápletku jsem zvládla rozklíčovat cca v polovině knihy a dočítáním jsem si jen ověřovala moji teorii. I když je kniha napsaná čtivě tak mě nijak zvlášť nenadchla ani nebavila. Prostě průměrný thriller jehož děj za pár týdnů vypustím z hlavy.

Lidka
10.08.2021 4 z 5

Příběhy, kde se ubližuje malým dětem jsou pro mne velice emotivní / v knihách i v reálném životě/, proto vždy s nadějí očekávám šťastný konec / v knihách i v reálném životě/ . Jen bohužel vím, že ne vždy to dopadne tak, jak já doufám / v knihách i reálném životě/. A i když se těch ne vždy šťastných konců bojím znovu je čtu s nadějí, že jednou, třeba, možná, snad ... / v knize i v reálném životě/.
Jak tentokrát? Zkuste číst tento příběh malého Toma a čtěte i mezi řádky i tam je někdy kousek naděje a pravdy.

Štítky knihy

útěk thrillery tajemství škola učitelé, učitelky psychologické thrillery

Autorovy další knížky

Suzy K. Quinn
britská, 1979
2020  79%V zajetí klamu
2018  71%Deník uštvané matky

Kniha V zajetí klamu je v

Právě čtených4x
Přečtených192x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce162x
Chystám se číst126x
Chci si koupit35x
dalších seznamech2x