Červená ľalia

Červená ľalia https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174259/mid_cervena-lalia-Dx0-174259.jpg 4 179 26

V zahradě série

< 3. díl

Roz, Stella a mladá svobodná matka Hayley dál žijí na bývalém Harperově panství, zatíženém tajemnou legendou. Poté, co se Stella a Roz vdají, se duch zvaný Harperova nevěsta stále častěji zjevuje v ložnici Hayley a její roční dcerky Lily. Přízrak je den ode dne agresivnější, občas se do Hayley převtěluje a promlouvá jejími ústy. Obyvatelé panství začínají tušit, že Harperova nevěsta dům neopustí, dokud se nezjistí, jak zemřela a kde je pochována. O její smrti však neexistují žádné záznamy. Všichni cítí, že tento úkol spočívá právě na Hayley.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Columbus (SK)
Originální název:

Red Lily , 2004


více info...

Přidat komentář

petraj30
04.07.2023 3 z 5

Tento díl se mi líbil ze všech nejméně. Sice všechno vyřešili a postavili se šílenému přízraku, ale už té duchařiny a nemocné Amélie bylo moc a v tomto díle až příliš.
Jsem si jistá, že se k této sérii ještě vrátím, protože první dva díly se mi líbili, ale tento je přelétnu očima a připomenu si důležité momenty.
Kdyby se tu tolik neomílal šílený duch, líbilo by se mi to mnohem víc

Fifth Element
09.11.2022 5 z 5

...a po všech těch pádech a vzestupech nadešlo očekávané finále :)
Všechny tři knihy serie byly velmi čtivé, jak se na Noru patří. Tak trochu genealogicka detektivka šmrncnutá lehce, teda více než lehce, šíleným duchem, který celé jedno století opatroval malé děti.
Jestli nemáte rády ducharske historky, nemá ani smysl, abyste tyto romány otevíraly


pip11
03.11.2022 5 z 5

Zahrada je v plném květu a osudy obyvatel velkého domu se vzájemně upevňují a dále vyvíjejí. Tentokrát se Amélie zaměřila na Hayley a to pořádně… S duchem to zde už skutečně a nebezpečně vygrádovalo. Povedené a poutavé zakončení této trilogie.

Jaklová.katka
19.04.2022 5 z 5

Zajímavé zakončení série

Babo
07.09.2021 3 z 5

Myslím,že jsem ještě nečetla duchařskou knížku a u této trilogie jsem váhala , jestli se do ní pustit.
Nakonec tato linka příběhu byla asi nejzajímavější .Jinak jde o 3x se opakující téma. Dva co se potkají,zamilují se a vezmou se .
Autorka je jistě zručný řemeslník , má svoji šablonu a podle ní jede.
Tento 3.díl jsem profrčela tzv. rychločtením a to opravdu nemám ve zvyku a a ni tady nešlo o to zjistit , jak všechno dopadne. To bylo jasné .
Kdo chce něco opravdu nenáročného ,tak nebude zklamaný.

georginaa
03.08.2021 3 z 5

Dočteno, přelouskáno a konečně celá trilogie je za mnou. V celku tyto duchařské příběhy jsou pro mě mírně průměrné, moc nevyhledávám takové příběhy a dlouho se jim opět budu vyhýbat. I když Noru mám moc ráda, určitě si budu vybírat její díla spíše s detektivní zápletkou.

zp87
04.05.2021 5 z 5

Ve své kategorii krásná knížka. Úžasná zahrada a její popis, skvělí chlapi - hlavní hrdinové, sem tam doják, sem tam vtip.
Ten duch je tam fakt skoro i navíc.

Kdybych měla hodnotit hloubku kulturního požitku, rozhodně by kniha dopadla hůř, ale jako odpočinkové romantické čtení do zahrádky na lehátko je super. A docela si ji pamatuju i po letech, takže si celá série zaslouží 5 hvězd.

alekis
05.04.2021 5 z 5

Je potřeba občas číst oddechovky, knihy, u nichž máme zaručeno, že budou mít šťastný konec... A Nora Roberts je zárukou happyendu se vším všudy :-).
Zhodnotím celou trilogii naráz. Dala jsem všem dílům po pěti *, ale je to jen proto, že autorka tak barvitě a hezky popisuje zahradní centrum, které hraje značnou roli ve všech třech knihách - kolem něj se točí život hrdinů celé trilogie. Je to tak inspirativní a potěšující, že bych hned zatoužila něco takového také dělat... ale zapamatovala bych si vůbec jména všech rostlin? Asi těžko. Myslím, že tady autorka nasadila docela vysokou laťku.
Romantická a duchařská linka nejsou až tak od věci - ale nebýt té úžasné a úžasně popsané zahrady, asi by nějaká * odpadla...
Přesto - není to vůbec špatné, doporučuji, pro jedno přečtení tak akorát.

biki
22.06.2020 3 z 5

Bohužel, tento závěrečný díl mě nijak zvlášť neoslnil. Duch Amélie tu dostal až příliš velký prostor, což už bylo na mě trochu moc, a také postava Hayley mě od počátku série mírně iritovala. A když se ty dvě daly dohromady (jistě, chápu, že to pro vývoj děje bylo nutné), už mě to ani moc nebavilo. Knížku jsem pak chtěla jen rychle dočíst, abych se dopídila, jak to všechno vlastně bylo.
Bonusem celé série je ale bezesporu zahrada a květiny - když už jsem pro vytrvalý déšť nemohla nic dělat na své vlastní zahradě, tak jsem si o tom aspoň četla.

munka
27.09.2019 5 z 5

Krásne ukončenie série. Doporučujem.

babiočka
18.06.2018 5 z 5

Všechny tři knihy jsou moc krásně napsané a jejich čtení je přímo mňamka :-).

Synysterka
18.03.2018

Když jsem si knihu před lety koupila, nevěděla jsem, že je to třetí díl a úplně náhodou jsem zjistila, že jsou dvě předešlé díly.
Pěkná kniha, bavila mě a po letech jsem konečně sehnala první dva díly a tak se těším, jak si je jednou všechny naráz přečtu.

LenysekC
19.11.2017 3 z 5

Jako medík, celá trilogie.

moudivlacek
26.01.2017 5 z 5

Krásné ukončení série - na tuhle dvojici jsem se obzvlášť těšila - a nezklamala. Fandila jsem jim od hned od začátku, oba jsou moc sympatičtí - sice občas jako voda a oheň, ale oba se srdci na správném místě. Opět se zasmějete některým dialogům .
Ale hlavně ženete v duchu své hrdiny, aby konečně odhalili tajemství Amelie a ukončili její trápení. Podaří se? Tak to neprozradím - ale určitě se to dovtípíte sami.
Doporučuji - skvělé odreagování.

Jita1313
18.08.2016

Moc pěkně se četla.

lifeoptimist
11.07.2015 4 z 5

dobrý konec, sice duchařiny zas až toli nemusím, ale nevadilo to až tolik, ale druhý díl se mi asi líbil nejvíc :-)

helenkan
27.05.2015 5 z 5

Tyhle knížky miluju :)

Kačka99
24.04.2014 3 z 5

Celkem čtivá kniha, dobře napsaná, nezklamala mě.

evik35
29.11.2013 5 z 5

super moc se mi líbila

inule
28.06.2013 4 z 5

Celá serie je moc pěkná. Asi ta druhá knížka se mi líbila nejvíc. Zajímavý byl vývoj Harprovy nevěsty během celé série.