V Tvém náručí

V Tvém náručí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397010/v-tvem-naruci-VKW-397010.jpeg 5 6 3

Kniha V Tvém náručí předkládá fascinující životní svědectví nenápadné řeholnice zpod Vysokých Tater, která učinila velké rozhodnutí: ve svých 93 letech vydala čtenářům všanc své nitro. Nemohu odmítnout podělit se o velké skutky Pánovy... Jsme konfrontováni všemi odstíny lidského života: radostmi, starostmi, šibalstvím i hrdinstvím, odvahou i obavami, strachem i nejistotou, anebo jedinou jistotou, na které závisí každé Boží dítě. V životním příběhu sestry Jany je přítomna oáza pokoje, smysl pro upřímnou a čistou lásku, smysl pro čest a spravedlnost a všeprostupující láska k Bohu. Vyprávění sestry Jany Lapšanské přeložil z osobních deníků, které vznikaly po celý její řeholní život, a doplnil z jejího ústního vyprávění Martin Leschinger.... celý text

Přidat komentář

Starmoon
17.01.2021 5 z 5

Slovenská Terezka Ježiškova – tak by som charakterizovala sestru Janu Máriu Lapšanskú, ktorú som mala česť a radosť spoznať aj osobne. Aj spomínaná sestra, aj táto jej kniha, sú veľmi podobné: radostné, optimistické, láskavé, nežné, plné viery, nádeje, lásky a Ducha.

V prvej časti (ktorú si viem predstaviť aj v podobe pútavého filmu) sa zoznamujeme s Janiným životným príbehom; jeden by neveril, čo jedna sestra môže zažiť. Aj veselé, aj smutné, aj romantické... Druhú časť tvoria jej autentické zápisky/úvahy z rôznych životných období; mnohé oslovia až nečakanou hĺbkou a duchovnou zrelosťou.

Je to kniha, v ktorej si rada len tak hocikedy opätovne listujem, hocikde sa začítam; a hneď mám lepšiu náladu i deň. Neviem si predstaviť, koho by táto kniha nepoláskala po duši.

Dokonca od autorky viem o ľuďoch, ktorí jej písali ďakovné listy, že práve pri čítaní tejto knihy uverili alebo zažili uzdravenie, túžbu žiť inak, lepšie... Nečudujem sa. Toľko lásky, nehy, radosti a nádeje skoncentrovaných v jednom živote a v jednej knihe skrátka musí zahriať.

vlcka
26.11.2019 5 z 5

Takovouto knihu těžko hodnotit z literárního hlediska. Jsou to krásné vzpomínky, mají atmosféru autentického vyprávění starého člověka. Obohacující, plné povzbuzení, zkušeností a především víry.


Kopretina
28.03.2019 5 z 5

První část je vyprávění sestry Jany o jejím životě, odchodu do kláštera a životu především v době komunismu. Druhá jsou úryvky z jejího deníku, kdy najednou je zřejmé, že to nebyla silná žena, ale citlivá a bojující, o to víc mě to zaujalo. Následují dodatky a fotodokumentace. Děkuji, že takové knihy dnes vycházejí a dají se zapůjčit i v městské knihovně.

Autorovy knížky

Jana Lapšanská
slovenská, 1925
2018  90%V Tvém náručí

Kniha V Tvém náručí je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x