V tejto rodine kopte hlbšie

V tejto rodine kopte hlbšie https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469129/bmid_v-tejto-rodine-kopte-hlbsie-XNz-469129.jpg 3 7 3

Zrnko predsudkov a rasizmu je zasiate v každom z nás. A stačí málo, aby vyklíčilo. Hemmingsovci sú presvedčení, že ich sa to netýka, aj keď sú touto burinou prelezení skrz-naskrz. Všetci sa chystajú na oslavu Veľkej noci, akoby ich veľkolepá výzdoba a varená šunka mohli zachrániť. Ich najmladšie potomstvo, piati tínedžeri, ktorí to s rodinou už nemôžu vydržať, padajú do tunela neistoty. Nik nerieši, že jedno z vnúčat je nezvestné. Kam sa z tejto rodiny vytratila láska? Keď však tínedžeri začnú kopať trochu hlbšie, zisťujú, že sú tou generáciou, ktorá môže všetko zmeniť k lepšiemu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Dig. , 2019


více info...

Přidat komentář

zuzulique
02.01.2023 4 z 5

Táto kniha v sebe krásny odkaz a nádej v budúce generácie. Ťažké a nepríjemné čítanie v mozaikovito-spletitom labyrinte, v ktorom sa stratíme a znovu nájdeme. Možno o trochu iní, lepší...

Libris_Na_Ex
25.06.2021 2 z 5

Tahle kniha je velmi specifická a rozhodně nesedne každému. A já bohužel spadám k těm, kterým se nelíbila.
Nesledujeme tady dva hlavní hrdiny (kluka a holku), jako tomu bývá ve většině YA, ale sedm dějových linek, kde ne všem je náct a jednotlivé linky se různě prolínají. Počet vypravěčů pro mě byl problematický, protože kromě toho, že mi trvalo strašně dlouho se v tom zorientovat a zapamatovat si, co patří k jaké postavě, mi přišlo, že postavám se tak dává málo prostoru. Dohromady tu sledujeme 10 postav, plus další rodiče a známe těchto postav. A všechny postavy jsou sledovány jenom povrchově. O většině z nich nejsem schopná říct jejich charakteristiku, nebo jejich koníčky. Pouze útržky z jejich životů. Tím pro mě byla celá kniha strašně odosobněná a k nikomu jsem si nevytvořila vztah, což je pro mě u knih důležité.
Děj mi přišel hrozně plytký. Nikam nesměřoval a všechno víceméně stálo na místě.
Byla to zvláštní kniha, ale bohužel, u mě to nezafungovalo.


SknihouVrukách
14.06.2021 5 z 5

Aj keď som najprv mala zmiešané pocity, tak ku koncu ma kniha dostala a v tejto recenzií by som vám ju chcela odporučiť.

Od knihy rozhodne nečakajte nevinný YA príbeh s milými scénami, niekoľkokrát vás kniha šokuje a prekvapivá, ale nie v tom pozitívom slovazmysle. Začiatkom sa nenechajte odradiť. Príbeh je zo začiatku zmätený a popravde asi vám to nebude dávať vôbec zmysel. Mená postáv sú zvláštne a celkovo je príbeh svojský.

Autorka vás dokáže prekvapiť jednou krátkou vetou a v knihe sa nachádzajú aj pekné myšlienky. Postavy sú proste obyčajný ľudia s chybami a konečne sú to nejaké postavy, ktoré nie sú dokonalé. Možno si budete hovoriť, čo vlastne majú postavy spoločne s príbehom, ale to vám bude dávať na konci zmysel. Príbeh sa zo začiatku trošku vlečie, ale potom dostane zaujímavý príbeh s dobrým posolstvom. Autorka do knihy zakomponovala aj nadprirodzeno.

Autorkin štýl písania je svojský a nemyslím si, že niečo podobné v iných YA knihách nájdete. Myslím si, že príbeh by sa mohol páčiť aj starším, pretože to nie je to YA, ktoré poznáme. Kniha je pomerne experimentálna a nie každému sa bude páčiť. Veľké plus dávam za prepojenie príbehu na konci a vysvetlenie všetkých udalostí. Od autorky si určite prečítam aj jej ďalšiu knihu.

Knižku hodnotím 4,5/5, pretože aj keď sa mi to veľmi páčilo, tak ešte niečo mi tam na päť hviezdičiek chýbalo.

Autorovy další knížky

A. S. King
americká
2021  69%V tejto rodine kopte hlbšie
2020  80%Veru Dietzovú si láskavo nevšímajte

Kniha V tejto rodine kopte hlbšie je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce33x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x