O trůn i o život (dvojkniha 3. a 4. díl)

O trůn i o život (dvojkniha 3. a 4. díl) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392717/bmid_o-trun-i-o-zivot-HkZ-392717.jpg 4 13 4

Pod společným názvem vycházejí v novém vydání dva historické romány Smrt na jazyku a K výšinám císařského trůnu. Znovu se v nich setkáváme s agentem Karla IV. dominikánem Pavlem. První román začíná příchodem uprchlého římského tribuna Coly di Rienzo, kde chce získat právě Karla IV. pro podporu zamýšleného obnovení slávy Říma a sjednocení Itálie. Římského a českého krále tato myšlenka láká a na jedné válečné výpravě se nečekaně rozhodne vydat se inkognito jen s několika průvodci právě do Itálie. Druhý román nás zavádí do roku 1354, kdy hodlá římský a český král Karel IV. završit svou politickou kariéru korunovací císařem.... celý text

Přidat komentář

baji42
05.01.2024 4 z 5

Celkem dobrý historický román, ale přece jen dávám přednost podobným románům od Vlastimila Vondrušky. 3,5*

čef
29.10.2020 4 z 5

Než se pustíte do této knihy, tak si především si zkontrolujte, jestli jste již nečetli oba díly obsažené v této knize již dříve v samostatném vydání. Ne, že by se to nedalo číst znovu, jsou zde pěkné detaily z doby panování velkého Karla a intriky dominikána Pavla jsou také výživné, ale mohlo by vás ty sáhodlouhé dialogy možná nudit i více, než při prvním čtení. V knihovně však toto vydání zabírá méně místa, takže je jistě ke koupi více vhodné.


jprst
29.09.2020 3 z 5

Žádný velký trhák to není, ale přece jen o něco lepší než první dva díly, i když s historickými fakty autor manipuluje bez ohledu na skutečnost tak, jak vyhovují jeho příběhu. Ale budiž, jde přece o román a ne o učebnici historie.

jindrich7442
10.07.2019 5 z 5

Musím dát plný počet hvězd a chválit Bauerovu starou tvorbu . Bohužel Příběhy soudce Melichara, které jsem četl chvíli před tím, nestojí ani za řeč, ve srovnání s tímto příběhem. V závěru jsem už myslel, že přece jenom budu mít jednu hnidopišskou výčitku, ale k mému samotnému překvapení je šikmá věž v Pise starší, než jsem si myslel. Díky za poutavý výklad dějin respektující historická fakta. Těším se na pokračování a doufám, že i z nové tvorby se dočkáme tak vysoké úrovně.

Kniha O trůn i o život (dvojkniha 3. a 4. díl) je v

Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce40x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x