V rukou alchymisty

V rukou alchymisty https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12889/v-rukou-alchymisty-12889.jpg 3 11 5

Třetí část cyklu historických románů s detektivní zápletkou, vyprávějících o dobrodružstvích německého obchodníka, je situována do Augsburgu roku 1478. Obchodník Petr Bernward se po příjezdu z Itálie do rodného města po čtrnácti letech opět setkává s přítelem Řehořem z Weldenu, se kterým spolupracoval jako vyšetřovatel ve službách předchozího biskupa. Autoritativní a ctižádostivý muž, působící nyní jako purkrabí, ho požádá o pomoc. Na jaře byl v Augsburgu popraven purkmistr a za několik měsíců došlo během několika dnů ke dvěma záhadným vraždám. V pracovně uzamčené zevnitř byl objeven účetní jednoho z nejbohatších obchodníků se zlomeným vazem a stejně nalezl smrt ve své ložnici bývalý vedoucí filiálky téhož obchodního domu v Bologni. Vedle jejich mrtvých těl vrah sazemi namaloval symbol k vyvolávání démonů. Události vyvolaly ve městě tíživou atmosféru a vystrašení obyvatelé podléhají pověstem o trestajícím andělu smrti i o návratu valdenských kacířů. Petr nejprve nabídku ke spolupráci odmítne, ale když zjistí, že vraždy souvisejí se zmizením jeho mladší dcery, vdovy po obchodním zástupci zapleteném ve Florencii do spiknutí proti Medicejským, pouští se odhodlaně do vyšetřování. Napínavý příběh německého autora vychází ze skutečných událostí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Spiel des Alchimisten


více info...

cori
cori
19.01.2021 3 z 5

Předchozí díly jsem nečetla, ale to ani moc nevadilo. Petr hledá v Augsburgu svou dceru a vyšetřuje vraždy dvou úředníků spojených s bohatým kupeckým domem. Jsou tu i nevyřešené vraždy dvou mladých dívek z minulosti, sekta podzemníků, alchymista a jeho slaboduché médium, potlačené povstání proti Medicejským ve Florencii a komíny. Městem prý obchází anděl smrti a biskupský purkrabí, který se rád opájí mocí, se snaží získat moc a vyšší úřad. Mrtvých nakonec přibude, ale odhalení vrahové o hlavu nepřijdou. Zajímavá byla postava starého biskupského kočího Alberta s alzheimerem.

vladka321
vladka321
31.12.2020 4 z 5

Do rukou se mi dostal třetí díl trilogie. Zprvu jsem byla trochu zklamaná, ale rychle jsem se začetla. Vůbec mi nevadilo, že jsem nečetla předešlé díly. Děj byl srozumitelný a zajímavý. Jen si nyní říkám, zda-li číst i díly předešlé :-D


karolina7748
karolina7748
20.11.2017

Já nevím,na knihu jsem se těšila,ale nějak se nemohla začíst.

kryspin66
kryspin66
24.02.2016 4 z 5

Vcelku slušně napsaná historická krimi. Dost dlouho nebyl znám "hříšník". Chystám se číst další knihy tohoto autora tak doufám, že budou stejně zajímavé.

soukroma
soukroma
09.01.2016 4 z 5

Četla jsem už před pár lety a nebylo to špatné. Od autora znám řadu knih, všechny jsou čtivé, napínavé a trochu také čtenáře nakopnou, aby se zajímal o historii Evropy.