V prázdnotě

V prázdnotě https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477613/bmid_v-prazdnote-qw2-477613.jpg 4 71 34

Probudil se ve spánkové komoře na obrovské vesmírné lodi. Nepamatuje si kdo je, kde je, ani jak se sem dostal. Plavidlo je plné zmrazených mrtvých lidí a on jediný je naživu. Při postupném vybavování si své identity se setkává s nejednou překážkou. Jeho jediným společníkem se mu stává umělá inteligence v lodních počítačích. Ochrání spolu s ní svou loď před nebezpečným polem asteroidů a nevítaným hostem? Na pomoc jim sice vyráží nová loď s posádkou, stihne se k nim ale dostat včas?... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: ekniha , Pointa
více info...

Přidat komentář

Roushino
16.02.2024 4 z 5

"V prázdnotě". Už jen ten název byla první věc, která mě na knize zaujala. Jakmile jsem se pustil do čtení, nebyl jsem schopen tu knihu položit. Absolutně geniální příběh se skvělou zápletkou, který můžu jenom doporučiit. Má knihovna je plná sci-fi knih a románů, které jsem přečetl, ale "V prázdnotě" je klenot mezi nimi. Skutečně jedna z nejlepších knih, co jsem zatím četl. Nemůžu se dočkat, až vyjde pokračování, které přísahám, že začnu číst okamžitě po vydání :D

Brantin
22.10.2023 5 z 5

Skvělá kniha :) ale pokračování už by mohlo být, tak snad na tom autor pracuje ;)


marieskalic
20.10.2023 5 z 5

Mám ráda vetřelce a tato kniha má v určitých pasážích atmosféru jemu podobnou. Českých scifi knížek je jako šafránu a těch dobrých ještě méně. Tahle je ten druhý případ.

Kexina
06.06.2023 3 z 5

Není to špatná kniha, ale na tohle téma už jsem zkrátka četla lepší. Kdo scifi moc neholduje, asi se mu knížka bude líbit, fanoušci tohoto žánru bohužel poznají zdroje inspirace až moc dobře.

denoush
09.02.2023 5 z 5

Po dlouhé době moje další sci-fi a byl jsem nadšený. Měl jsem z toho trochu pocity jako z filmu Vetřelec, ale ten už si moc nepamatuji, a tak jsem si tohle velmi užíval. Bylo hezké, že děj se neodehrával jen na lodi, ale nahlédli jsme i na Zemi a další planety. Jen jsem tedy neměl tušení, že má kniha pokračování, které ještě není napsané. Doufám tedy, že než druhá kniha vyjde, nezapomenu o čem byla první, ale kdyby jo, tak si jí rád přečtu znovu.

bydza
24.01.2023 odpad!

(SPOILER) Hrůza a děs, ostuda a znevážení žánru SCI-FI. Snad ještě nikdy jsem nečetl takto špatnou knížku tohoto zaměření.
Mohu jen souhlasit s negativními hodnoceními v tomto vláknu - děsivá výstavba děje, hrozivá práce s napětím (žádná), naivní a prostoduché dialogy, logika kulhající na obě nohy...

Obdivuji všechny, kdo knížku dočetli, já jsem skončil ve fázi, kdy se najednou objevilo něco jako mimozemšťan, to už na mě bylo příliš.
Jak pravil Jára Cimrman, nepište mi a pokud možno nepište vůbec.

Knihu nedoporučuji.

hnusák
09.12.2022 odpad!

Dlouho jsem nečetl takto slaboduchou a naivní slátaninu, opravdu bylo utrpení toto číst a snažit se prokousat až do konce. Prostoduché dialogy, pobrekávání jakoby astronautů, dokonce trapný sex po hibernaci, no šílenost, nechápu, jak toto mohl autor vyprodukovat a ještě mu toto někdo mohl vytisknout. Škoda vyhozených peněz.

blazejmartin
03.10.2022 5 z 5

Nadprůměr, který se až na pár výjimek čte velmi dobře. Inspirace Alienem je ale někdy do očí bijící.

PastorMal13
30.08.2022 4 z 5

Myslím, že autor se mohl trochu inspirovat v komiksové sérii Galaxia od Václava Šorela. Tam se také z kryospánku probere jen minimum posádky. První část knihy, kdy Pavel objevuje prostředí, kde se nachází, a hlavně sebe, se mi líbila více. Ve druhé části jsem našel několik nesrovnalosti nebo nelogičnosti, které zbytečně ničí jinak parádní knihu. Těším se na další díl.

Ronnie68
23.06.2022 3 z 5

Nebyla to špatná kniha na přečtení ... téma knihy o cestě vesmírem za účelem osídlení jiné planety - loď Destiny postihnou potíže a ze Země je po několika letech vyslaná záchraná lod Daidalos, která též bude mít své potíže .... Nakonec něco na způsob šťastného konce přeživších ... Chvílemi se mi to bohužel četlo trochu hůře ... Takže ve zkratce .... Nebylo to špatné, ale vracet se k ní nejspíše nebudu ...

QEDS
01.04.2022 3 z 5

Nevím jak přesně tuto knihu ohodnotit. Místy mi přišel děj zajímavý, i když už jsem podobný nápad četl v jiných knihách, ale to se týkalo zejména začátku. Jakmile se děj přehoupne na zemi, přišlo mi že příběh ztrácí dech. Konec mi přišel vyloženě umělý. I když autor přiznává, že se inspiroval z jinych děl, které dobře známe, tak mi kniha připadá, že si autor vzal tak čtyři části z různých jiných knih a nalepil je na sebe. Což o to, možná by to mohlo fungovat, ale autor moc nepřidal ze své hlavy. Upřímně ani mu to nemám za zlé. Tato kniha je jeho prvotina. Ne jeden autor, které dnes dobře známé, nezačínal jinak. Tak snad se autor poučí a do druhého dílu vloží více svých myšlenek.

jan7940
01.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Nebylo to špatné, autor svou prvotinou příjemně překvapil, kniha se dobře četla, byť poněkud hořký dojem ve mne zanechaly některé nezodpovězené otázky, například kdo měl zájem o neúspěch mise Destiny, proč lodní AI nechala Marka vykonat jeho poslední plán, proč si mimozemšťané za ty roky neopravili loď... Autor by měl také zapracovat na vyprávění v "ich" formě, časté opakování slova "jsem" bije do očí. Jsou to však jen drobná negativa a rád si přečtu i druhý díl, neboť jsem zvědavý na další příběh.

karel6097
22.12.2021 1 z 5

Velice naivní kniha, kterou bylo peklo číst. Musel jsem se nutit do čtení opravdu dětského a směšného příběhu. Pro mě veliké zklamání. Jedno české sci-fi ovšem musím doporučit-Studené světlo hvězd. To je opravdu výborná antologie s mnoha nápady. Pravý opak.

roso.mak
16.12.2021 2 z 5

80% je naprosto nudných. Stačí číst jen část z vesmíru a ještě navíc z nich přeskakovat pasáže.

tygřík2
05.11.2021 3 z 5

Star Trek, SGC, Marťana, a možná ještě všelicos jiného, už jsem četla a viděla. Že se autor těmito díly inspiruje mi nevadí, dokonce je sympatické, že se k tomu přiznává. Ale nepřinesl do příběhu nic nového a svého a ani trochu překvapivého. Některé odstavce jsou úsměvné ( např. když líčí, jak na Marsu a Měsíci lidé jen nadšeně pracují a protože nemají ničeho přebytek, tak si nezávidí :-))). Kniha se také ocitá na mém seznamu knih se špatným skloňováním slov soustředit se a soustřeďovat se ( a na to já jsem pes). Je to škoda, protože pan autor psát umí.

JerryDexter
20.10.2021 4 z 5

Příjemné počtení. Je sice dost vidět, že jde o prvotinu a části příběhu působí nedotaženě, ale já se bavil, a to tak, že hodně. Konec příjemně nalákal na druhý díl. Doufám, že na něho nebudeme čekat moc dlouho.

Pampalini
19.10.2021 1 z 5

Naivní sci-fi, které se chce tvářit vážně. Ambiciozní autor si naložil o hodně víc, než je schopen unést. Do příběhu narval snad všechno a takhle to nemůže fungovat, nic není dotažené. Cílem byla kniha pro dospělé, ale to se nezdařilo. Postavy jsou bez duše, čtenáři je jedno, co se s nima děje. A všude haldy klišé (nadměrné salutování, nadlidské schopnosti a pod.). Snad v 60. letech to mohla být bomba, doba se však změnila.

Marekh
15.10.2021 4 z 5

Po velice dlouhé době jsem se začetl do žánru sci-fi odehrávající se ve vesmíru. Tato kniha mě lákala, ale jelikož jsem knihu nechtěl kupovat a v knihovně se nenacházela v klasické papírové podobě, využil jsem možnost půjčit si knihu v elektronické podobě jako e-knihu. V tomto formátu jsem si půjčil knihu úplně poprvé. Knihu jsem četl na mobilu, ale čtení nebylo pro mě to pravé ořechové jako klasická papírová kniha. Čtečky určitě pro mě nejsou, já musím mít papír. Knihu hodnotím na 70 %.

Jedná se u autorovu prvotinu. Asi jsem četl úplně první sci-fi z vesmíru od českého autora, a ještě tak mladého autora. Kniha má 2 části. Kniha se četla celkově dobře, ale z druhé strany to asi nebylo pro mě nic oslňujícího. Z jedné strany jsem četl lepší sci-fi odehrávající se v tomto prostředí, z druhé strany jsem četl horší knihy. Tato kniha se nacházela někde uprostřed mezi tímto hodnocením. Řekl bych, že na prvotinu to nebyla špatná kniha.

Jedná se o první díl, závěr je ponechán otevřený. Autor v současné době pracuje na druhém dílu. Nejsem si jistý, jestli budu pokračovat ve druhém dílu, ještě si to musím promyslet. Každopádně autorovi přeji hodně úspěchu v jeho tvorbě, protože žánr sci-fi z vesmíru není jednoduchý na psaní a asi se tomuto žánru nevěnuje v českých luzích a hájích hodně spisovatelů.

V knize se dočteme mimo jiné o různých opravách na kosmické lodi, setkáme se s umělou inteligencí, na čtenáře budou čekat různá dobrodružství a akční scény.

Kniha má pěkný přebal.

CokoladovyJoe
10.10.2021 5 z 5

Autorova schopnost vyjádřit pocity postav je neskutečná. Rozhodně jde občas vidět ta nevypsanost, že jde o prvotinu. Ale i přesto kvalitou sahá na bestsellery. Hodně mě to překvapilo, čekal jsem béčkové české sci-fi a nakonec je jedním z nejlepších z české scény. Co se týká zahraničí, tak určitě zlatý nadprůměr! Doporučuju

Dzovicek
26.09.2021 2 z 5

Tuctové scifi bez větší zápletky. Škoda.