V pasti

V pasti https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313639/bmid_v-pasti-HGP-313639.jpg 4 100 36

Jednatřicetileté Sonje se rozpadlo manželství – po dramatickém rozvodu se ocitla prakticky bez prostředků… a bez syna. V islandské krizi je Sonja bez práce a síly jí docházejí. Její rozvodový advokát jí nabídne pracovní cestu do ciziny a Sonja si pozdě uvědomí nebezpečí…Banka, kde pracoval její bývalý manžel, zkrachovala a jeho vyšetřují kvůli účasti na rozsáhlých finančních machinacích. Sonja celou dobu nic netušila – co všechno ještě před ní skrýval? Domyslí si to, když jí syn náhodně ukáže jednu fotografii… Pod hrozbou, že jí gang unese syna, je schopna vymýšlet nové a nové způsoby, jak uniknout pozornosti celníků, nakonec ji ale jeden z nich zastaví. Znamená to pro Sonju definitivní konec, anebo naopak naději na únik z pasti?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Leda
Originální název:

Gildran , 2015


více info...

0323
0323
13.01.2023 4 z 5

Super, byly očíslované krátké kapitoly, vždy z pohledu jedné osoby. Kniha se četla díky tomu snadno a kdykoliv. Knížka se mi líbila, konec žádný krvák, ale očekávala jsem trochu jiný...takhle...to vše dobře dopadlo

Majto
Majto
26.07.2022 3 z 5

Po formálnej stránke kniha písaná silno čítavo, no predsalen mi na nej čosi stále chýbalo. Možno tie (niekým spomínané) prírodné scenérie, ktorými je práve Island povestný.
Trochu to tiahlo aj k filmu Jackie Brownová, no aj k Źulczykovmu thrilleru Oslněni světlem.
Dobré čítanie, hoci záver vyznieva uponáhľano.
Po technickej stránke nechápem to zbytočne plytvanie miestom (niekoľko desiatok, ak nie aj tretina čistých stránok je pre mňa nepochopiteľná). Isto by sa to dalo urobiť aj viac eko-friendly.


radus
radus
06.02.2022 4 z 5

Docela dobrý příběh, který se pěkně četl, i když hlavní padouch byl lehce předvídatelný. Akorát mě moc nebavil děj kolem Agly.

Jordanka9
Jordanka9
11.12.2021 4 z 5

Čtivý , docela napínavý krimithriller. Jednoduchá orientace v ději, díky krátkým kapitolám.
Autorčin již několikátý počin ( detektivky, drama) , první překlad do českého jazyka .
Naivně jsem očekávala více reálií z pro mne exotického prostředí.
Můžeme se prý těšit na další 2 díly trilogie s postavami v knize ....

koki.veru
koki.veru
25.06.2021 5 z 5

Pěkný a napínavý thriller. Četlo se to velice dobře, jelikož kapitoly byly krátké a tak příběh rychle ubíhal. Jen mě překvapil konec, čekala jsem nějakou pořádnou akci.

Nočnípták
Nočnípták
21.01.2021 3 z 5

Děj byl zajímavý. Docela dobře se to četlo, ale znám lepší knihy.

broskev28
broskev28
11.01.2021 3 z 5

Neurazí, nenadchne, chtěla jsem napsat, ale došlo mi, že konkrétně v mém případě bych měla přidat ještě sloveso zarazí, a to hned v několika situacích. Asi jsem toho málo prožila i málo přečetla, mám co dohánět.
Každopádně je to nezvyklé téma, dobře podané a čtivě přeložené. Realita islandské bankovní krize (dnes už dávno zapomenuta) je určitě zajímavá, všudypřítomný popílek rovněž a ponožky proti náledí musím vyzkoušet, jen se obávám, zda jejich velikost bude dostačující.

"Podíleli se na tom všichni," prohlásila Agla. "My jsme se zapojili v menší míře, ale například německé banky se tomu věnovaly ve velkém. Je to oficiální obchodní model."
"Obchodní model, který si klade za cíl srazit na kolena celý národ?" Marie měla napnutou kůži na čelistech a slova ze sebe přímo chrlila.
"Tak už to v životě chodí," podotkla Agla. "Na tom nic nezměníte. Velcí sežerou malé. Takové je pravidlo."
. . . .
"Nebylo to protiprávní," odvětila Agla. "Budete muset dlouho hledat, jestli v tom chcete najít něco, za co byste nás odsoudili."

Čtenářka73
Čtenářka73
26.12.2020 3 z 5

Celkem napínavá detektivka, ale jedna dějová linka mi přišla naprosto nedotažená, podobně jako konec.

Booksaddict
Booksaddict
04.10.2020 3 z 5

Skvělý námět, ale přesto mě knížka moc nechytila. Dějová linka s Aglou mi přišla zbytečná a nebavila mě. Ale určitě nelituju, že se mi tato knížka dostala do ruky.

pegasek
pegasek
15.02.2020 5 z 5

Myslim si,ze kazdy rodic se dokaze vcitit do situace matky kdy jeji dite je pouzivano jako zbran proti ni a ona je nucena delat veci,ktere by jinak nedelala.Kdyz zjisti ,ze za vsim stoji jeji ex-otec jejiho syna,tak se zachova jako lvice,ktera chrani svoje mlade....tato kniha je vzornym prikladem spatneho rozchodu,kdy se snazi ten co mu bylo ublizeno co nejvic pokorit toho co ten rozchod ,,zavinil,, a nestiti se k tomu pouzit jako zbran jejich spolecne dite

Naďulka
Naďulka
18.11.2018 4 z 5

Dobrá oddechovka, která se příjemně četla.

kytarka
kytarka
02.10.2018 4 z 5

Když Adam načapá svou manželku Sonju s jeho kolegyní, rozvedou se. Adam si vybojuje jejich syna do své péče. Sonju osloví advokát, kamarád ze školy od Adama. Už to by jí mělo být podezřelé, bohužel není a ona mu sedne na lep. Sonja uvízne v pasti, v drogové pasti a je z ní pašeračka. Jak se z té pasti dostat? To se dozvíte v tomhle islandském krimithrilleru. Není zde nic složitého na čtení, spisovatelka zvolila velmi krátké kapitoly, kniha vám tedy velmi rychle ubýhá. Takové čtení, když víte, že nemáte moc času a nechcete moc nad knihou přemýšlet.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
03.09.2018 4 z 5

Napínavý thriller o matce, která kvůli lásce k synovi opakovaně překračuje zákon, s několika nečekanými zvraty ke konci.
Jednu * ubírám kvůli tomu, že úplný závěr mě trošku zklamal. Čekala jsem něco dramatičtějšího.

Petruse21
Petruse21
22.07.2018 2 z 5

Lehké zklamání, hodně věcí pro mě nevysvětlených. Linka s Aglou pro mě naprosto zbytečná. Chování postav někdy trošku pitomoučké a naivní. Potvrdila jsem si, že islandská literatura není nic pro mě.

anája
anája
11.07.2018 1 z 5

Kniha mne zklamala.Obsahuje spoustu prázdných stran ,takže by se scvrkla do úzké knížečky.Najednou jste v půlce a příběh, který se zároveň děje kamarádce Sonji mne vůbec nezaujal,postrádá napětí,nebo hlubší zápletku.Zároveń když se zamyslím nad tím kolik kg drog převážela,s tím ,že jen nějak obalila a věděla ,že celník má podezření, mi to připadá jako úplný nesmysl.Už bych se ke knize nevrátila.

Tyrkysová
Tyrkysová
19.05.2018 4 z 5

312 stránková kniha je rozdělena do 125 krátkých kapitol, čte se tedy neuvěřitelně rychle - najednou se ocitnete v polovině příběhu, ani nevíte jak :) I když je příběh popsaný jako krimithriller, až tolik napětí v něm nenajdete, je spíše tušené a v pozadí. Čte se lehce, zápletka je zajímavá, nemyslím si, že až tolik odhalitelná, ale současně není příliš překombinovaná, což je nešvarem mnohých jiných příběhů. Jsem zvědavá, kam nás autorka zavede v dalších dílech plánované trilogie...

SuperSojka
SuperSojka
01.05.2018 4 z 5

Nadchla mě myšlenka přečíst si knihu od islandské spisovatelky. Když jsem si přečetla záložku, tak jsem se trochu vyděsila, co jsem si to v knihovně vlastně půjčila. Ale překvapivě je to čtivý příběh, který se vyhýbá zajetým klišé. Postavy jsou uvěřitelné, hezky načrtnuté. V ději je překvapivý dějový zvrat. A člověk se o Islandu dozví i pár zajímavých věcí, například, že vařená skopová hlava je zdejší pochoutkou.

L.Helena
L.Helena
05.03.2018 5 z 5

Jakmile začnete číst, nedá se knížka odložit. Napínavé od začátku až do konce.

myskula
myskula
23.01.2018 4 z 5

Dobrá kniha,má spád a přečetla jsem ji za jediný den.Určitě si ráda přečtu i jiné knížky od této autorky.

Urbana
Urbana
18.11.2017 5 z 5

Super, napínavý děj, který mně pohltil a nepustil, než jsem knihu po přečtení odložila, mohu jen doporučit !