V náruči mužů

V náruči mužů https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36970/bmid_v-naruci-muzu-aIW-36970.jpg 3 30 5

Reflexe o mužích hrdinčina života jako ústřední linie, k níž se vše váže a z níž vše vychází. Autorka se výslovně odříká jakékoli autenticity vzpomínek a zážitků své hrdinky, ale přesto – neustálé přecházení od „ich formy“ k třetí osobě jí umožňuje oscilovat mezi osobní výpovědí a odosobněnou reflexí. Autorčina hrdinka Camille tak vzpomíná na všechny muže svého života, od otce a dědečka přes první a další lásky, manžela, milence i muže, kteří ji pouze okouzlili a zmizeli, protože muži a vztahy s nimi jsou to jediné, co pokládá za opravdu důležité. Některé jsou zraňující a v jejím životě zanechaly nesmazatelnou stopu, jiné prchavé, jakoby snové, ale ne méně důležité. Postavení muže a ženy ve vztahu bere jako součást lásky, nepropadá sebelítosti ani feministické bojovnosti. Vyrovnaná samozřejmost, s níž autorka/hrdinka k mužům přistupuje, jí umožňuje je opravdu milovat i s jejich chybami a v jejich odlišnosti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Dans ces bras-là , 2000


více info...

Přidat komentář

hatikva
05.03.2020

V této knize autorka rekapituluje své vztahy a adoraci mužského pohlaví, vrací se do období svého dětství, dospívání, přemýšlí nad svým vztahem k otci, příteli své matky, složitých rodinných vazbách a manželství, které prochází krizí. Prolíná se zde několik dějových linek, autorka píše velmi intuitivně a nebojí se otevřít svou třináctou komnatu i v oblasti milostných vztahů a smrti dítěte. Kniha, která evokuje mnoho zajímavých podnětů. Vyžaduje však podle mě příhodný okamžik a soustředění se.

LiLinka
15.10.2013 1 z 5

Tato kniha se mi opravdu nelíbila. Oceňuji námět autorky, snahu o vystižení mužských vlastností.. ale co se týče stylu psaní, poutavosti a celkového nádechu knihy, byla jsem velmi zklamaná. Nedoporučovala bych ji, přečetla jsem ji celou jen proto, že nerada rozečtené knihy odkládám.


JitkaJak
16.08.2013 4 z 5

Náhodou je to dost fajn kniha. Poetická, upřímná.

kika 13
14.11.2012 3 z 5

Autorka sleduje jak se v různých situacích chová muž.

elpiska
19.01.2012 1 z 5

Celkem nijaká kniha. Její přečtení sice nebyla ztráta času a občas jsem se i zasmála. Ale je to knížka, která ve mně nic nezanechala. Knížka, o které vím, že už ji nikdy číst nebudu.

Štítky knihy

muži francouzská literatura

Autorovy další knížky

Camille Laurens
francouzská, 1957
2002  62%V náruči mužů
2004  61%Láska, román

Kniha V náruči mužů je v

Přečtených44x
Doporučených2x
Knihotéce22x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x