V náručí dejvický noci

V náručí dejvický noci https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390168/bmid_v-naruci-dejvicky-noci-k2p-390168.jpg 5 10 2

Zpěvák, textař a skladatel Ivan Hlas v rozhovoru s Marcelou Titzlovou připomíná pestré okamžiky svého života, včetně těch, o kterých dosud veřejně nehovořil. Od první kytary, která mu záhadně spadla z nebe, přes báječná Šakalí léta pod psa až po putování z Hanspaulky do Zemí vzdálených. Pro někoho je Ivan Hlas bílý indiánský náčelník, pro někoho spíš poslední pražský bohém, ale v každém případě zůstává originálním muzikantem, který se rád vrací k dobám, kdy hrál v hospodě na konečné náhodně zvolené tramvaje, prodával v Karlíně knihy, roznášel poštu nebo dělal v Národním divadle čalouníka. Vždycky chtěl být hodný syn, jen se mu to vždycky trochu vymklo. Vždycky chtěl mít sám hodně dětí a je rád, že se mu to splnilo. V knížce nechybí ani to ostatní, co přináší náruč dejvické noci… plus bohatá obrazová příloha.... celý text

Přidat komentář

niknikita
22.02.2020 5 z 5

Povídat si s mistrem písničkových textů - a za tímto přirovnáním si stojím - je nečekaně příjemný zážitek.Malá ukázka z textu písně Dej mi pár minut:
...
Hedvábí z Číny, z Islandu do whisky led
z Paříže stíny, všechno ti to přinesu hned
na čelo hvězdu můžu ti dát
a v každým průjezdu budem si hrát
vona jen zívá
...

Veliká škoda, že spolupráce Ivana Hlase s Ivanem Králem byla tak krátká, ale můžeme být rádi aspoň za album Alians z roku1997. To uvádím jenom jako svůj soukromý povzdech.
Dávám této knize vysoké hodnocení za otevřená slova, kterými mne Ivan Hlas provází životem.

Dragonmiska
19.02.2020 5 z 5

Knížka je velmi čtivá. I když je to formou rozhovoru, tak jsem si v některých příbězích představovala sama sebe. Přečetla jsem ji docela rychle a moc se mi líbila.


Autoři knihy

Ivan Hlas
česká, 1954
Marcela Titzlová
česká, 1964

Kniha V náručí dejvický noci je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce6x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x