V jeho šľapajach

V jeho šľapajach https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328122/bmid_v-jeho-slapajach-ayV-328122.jpg 5 1 1

Jednoho dne na dveře zaklepal mladý muž, který si hledal práci. Příběh mladého muže autora tak dojal, že sám strávil jeden týden na ulicích jejich malého města, hledajíc si zaměstnání. Tak poznal, v jakých extrémních podmínkách žijí lidé na okraji společnosti. Rozhodl se jim pomoci a najít si k nim cestu. Tato zkušenost ho inspirovala k napsání této knihy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Náboženství

Vydáno: , Slovenské evanjelizačné stredisko (EVS)
Originální název:

In his steps , 2001


více info...

Přidat komentář

Jasmína17
26.10.2022

Strhující, i když utopický, velmi čtivý příběh. Zejména v dnešní době nabízí kniha vyvážení k dnešnímu pohledu na svět a společnost. Nabízí druhý extrém - naprostou nezištnost, obětování se pro dobro společnosti, společné budování... Někde mezi těmito mantinely (jak se projevuje dnešní většinová společnost a vizí Ch. M. Sheldona) můžeme najít inspiraci pro sebe, jak já mohu přispět k tomu, aby se svět okolo mne proměňoval po malých krůčcích ve svět humánnější.
Nevím, proč tento americký bestseler u nás od roku 1946 znovu nevyšel, ani v katolických či evangelických vydavatelstvích, snad proto, že je tam dobro až vylíčeno až tak extremistickým a utopickým způsobem. Možná by bylo načase, aby kniha znovu vyšla. Já jsem ji sehnala v knihovně Katolické teologické fakulty. Mělo to tehdy ovšem háček - musela jsem si k tomu sehnat i studenta této fakulty, který/á tuto knihu mohl pro mě vypůjčit.