V erbu slunce

V erbu slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90680/v-erbu-slunce.jpg 4 98 17

Border série

1. díl >

Děj románu se odehrává v první polovině 18. století na hranicích Anglie a Skotska. Krásná hrdinka se vrací po letech strávených nedobrovolně v Anglii zpět do rodného kraje, který byla nucena ve svých čtyřech letech za záhadných okolností opustit. Celý svůj dosavadní život strávila v diplomatických službách královny Anny. Podaří se jí rozuzlit dávné rodinné tajemství? Jsou to jen strašidelné stíny minulosti či snad oživlé legendy? O tom se dočtete na stránkách tohoto napínavého příběhu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Border Lord , 1993


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
17.02.2023 3 z 5

Příběh téhle knihy mě tedy moc nezaujal a svůj názor jsem nezměnila ani po dočtení knihy.. přišlo mi to celé takové "nepromyšlené".. navíc mi nesedla hlavní postava Miriam - chytrá diplomatka, poslaná od královny se nechá svést chlapem, o kterém nic neví - dokonce ani jak vypadá a vůbec netuší, že u toho muže vlastně přebývá a denně se s ním baví.. přitom je celou knihu postava Miriam popsaná jako "nejchytřejší žena".. a jak snadno uvěřila, že je Pán Hranic mrtví a Duncan ji v tom žalu nechal... nestačila jsem se divit... od téhle autorky jsem četla mnohem lepší knížky :-)

Khira
08.01.2021 2 z 5

Privítala by som kratsi stred knihy a dlhsi zaver. Skutocne to bolo velmi rýchlo useknute. Na zahnanie nudy moze byt


kacenka6144
17.09.2020 4 z 5

Knížku jsem četla už před pár lety, ale velice ráda jsem se k ní vrátila. Mám ráda příběhy ze Skotska a znovu se těším na celou sérii.

janqa410
09.07.2020 3 z 5

(SPOILER) Dlouho jsem se do četby této autorky nutila, ale nakonec mohu říct, že to bylo fajn odpočinkové čtení, občas prodchnuto i lehkým napětím, co bude asi dál. Příběh neohrožené Miriam a všehoschopného Duncan mě opravdu bavil i pobavil. Líbilo se mi jak ze sebe uměl Duncan udělat šaška, přece jen, šlo mu o všechno. A Miriam a její důvtip, to se prostě četlo samo. Jen mě mrzí ten konec, byl takový najednou utnutý a to je škoda, nějaké ty stránky navíc, jim ještě autorka věnovat mohla, nu co, nevadí. Arnette měla opravdu dar vyprávění, a myslím, že rozhodně touto knihou nic nepokazíte.

Luigi1
12.05.2020 4 z 5

Zajímavé a myslím,že není třeba víc dodávat,vše bylo napsáno podemnou

tabaluga
06.03.2018 3 z 5

Prostě červená knihovna

Lembac
10.02.2018 3 z 5

Hvězda diplomatického sboru královny Anny - Miriam MacDonaldová - přijíždí na skotsko-anglickou hranici, aby zde ujednala mír mezi dvěma znepřátelenými sousedy. Duncanem Kerrem na straně jedné a baronem Sinclairem na straně druhé. Důvodem nelásky jsou staré rodinné a osobní animozity mezi oběma rody. Nic nezapomínající Miriam se snaží do přeshraničních vztahů vnést řád, ale ani jeden šlechtic jí moc nepomáha. Duncan ze sebe dělá hlupáka, který se zajímá jenom o rybaření, baron Sinclair se zase paktuje se zločinci. No, nemá to holka lehké. Do Miriamina života na hradě Kildalton taky vstoupí tajemný Pán Hranic, který celou situaci ještě víc zkomplikuje.
Na to, jak je Miriam děsně chytrá, se nechá Duncanem docela lehce ošálit. Také její náhlé vášnivé vzplanutí k neznámému Pánu Hranic , kterému nikdy nevidí do tváře a téměř nic o něm neví, je pro chladnou diplomatku docela zvláštní. Na mě je tato knížka trošku moc "ukecaná", snad jen malý Malcolm vnáší do příběhu trochu té akce a humoru.

DaPo
23.07.2017 3 z 5

Knihu jsem si koupila jako nouzovku do MHD. Zaujalo mne, že se jedná o její druhé vydání - pro vysoký zájem.
Knihu ale hodnotím jako průměr; začátek byl plytký, postupně se to ale zlepšovalo... dočetla jsem, vracet se k ní už ale nebudu ...

havrmoni
15.10.2016 4 z 5

Bavila jsem se,bylo to úsměvné. Jinak souhlasím s komentem pode mnou a s PomněnkaPrvní. Nevyjádřila bych to jinak.

Belle Morte
11.04.2016 5 z 5

Krásné dobré poledne, musím se přidat do diskuse, jelikož některé komentáře mě velmi zaskočily. Ano, opravdu v knize jsou erotické pasáže. Ale co jiného počkat, když je to knížka z červené knihovny? Musím říct, že některé tyto pasáže mají jen pár řádků. V jiných knihách tohoto žánru se tyto scény prodlužují na celé kapitoly. To mi teprve přijde přehnaný. V této knize je to velmi decentní a v naprosto únosné míře. A krásně pasují k situacím. U knihy se mi líbí, že má nějaký děj, který se pouze netýká sexu a svádění. Řeší se konflikty pohraničí, které skutečně existovaly a hlavní hrdinka není jen nějaká pipinka, která se zamíchá do jakéhosi problémů a potřebuje mužnou pomoc. Ale je svéhlavá, vychytralá a velice inteligentní. Kniha se mi velmi líbila a líbilo se mi i to, jak kniha byla napsána. Zbytečně se to netáhlo, děj měl spád. Já mohu jen doporučit.

xindl007
13.10.2015 3 z 5

Trošku jako na horské dráze. Chvilkami se dala číst, chvilkami jsem se nudila. Za mě průměr.

PomněnkaPrvní
08.08.2014

Ach ta anotace... Miriam je diplomatkou u anglické královny, ačkoliv sama pochází ze Skotska. Léta rozhodně v Anglii netráví nedobrovolně, vlastně cestuje po celém světě, takže asi ani moc času v Anglii nepobyla. Na jejím opuštění Skotska ve čtyřech letech také není vůbec nic záhadného, autorka Vám to vysvětlí téměř na začátku knihy. Ale ke knížce samotné. Moc se mi líbila, nejvíc jsem tam ocenila humor. Párek pávů neměl chybu a Duncanovy převleky a jeho bláznivé chování taky na jedničku. Bavily mě i Malcolmovy změny jmen. Vedle humoru je zde velmi erotický míst, najdou se i vyloženě romantické a také dojemné scény. K této knize se vracím asi po třech letech, při čtení jsem si další děj vybavovala jen matně. Takže bych to shrnula, že knížka je hezká, nudit se nebudete, ale aspoň pro mě je lehce zapomenutelná.

miruska1
04.06.2014 5 z 5

Veľmi pekny a zaujimavy pribeh. I keď mam pocit že niektore veci ostali nedoriešene. Ale snaď v ďalšej časti ..........

svitim
11.04.2014 4 z 5

Příběh z historie, trocha erotiky, žádné zbytečné postavy navíc, romantika, šťasný konec, pravá oddechovka:-)

Shakespeare
04.02.2014

Vázne skvěle, příběh, ktery je dnes často zfilmovaný, hlavni hrdina - dvojí tvar

Nuttelka
20.08.2013 5 z 5

Arnette nikdy nezklame, její knížky mě fakt baví :-)

Val
22.02.2012 4 z 5

Takové ...ehm...hodně erotické :-)