V drápech bestie - Buchenwald

V drápech bestie - Buchenwald https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76085/bmid_v-drapech-bestie-buchenwald-9d9-76085.jpg 4 27 5

Velmi otřesné svědectví z koncentračního tábora Buchenwald s výčtem všech, kteří zde zahynuli. Jan Hajšman to vše zažil na vlastní kůži.

Přidat komentář

Šárka88
18.02.2020 3 z 5

Autor vypráví pořad o nenávisti k Němcům a pořad se vše točí dokola, nějak jsem se nemohla začíst a moc mě to nebavilo. Knížka ani neurazí a ani nenadchne.

Switch
06.03.2019 4 z 5

Kniha barvitě popisuje život v koncentráku, zaobírá se povahou jednotlivých národů a líčí osud hlavního hrdiny, jeho radosti a hlavně starosti zdejšího pobytu. Ve fázi osvobození tábora spojeneckými vojsky mi trochu chybí hlubší popis co se vlastně dělo a jak to Američané organizovali, než všechny dostaly domů. Jinak perfektní kniha o jedné z nejsmutnějších etap lidských dějin. Je s podivem, čeho byli Němci jako národ schopni pod rouškou nacistické ideologie...


druzickaster
18.02.2018 5 z 5

Z výslechu na dvě tři hodiny je pět let v ukrutných podmínkách koncentráku. Bylo to mé první seznámení s Buchenwaldem díky panu Hajšmanovi. Název je opravdu výstižný, prostě bestie, s lidmi to nemá nic společného a všechny ty hrůzy se děly jen před "pár" lety. Lidé přežili jen díky náhodě než svým přičiněním. Taky mě zaujala myšlenka: umírající volali jména ani jeden nevolal boha, ten pro nás přestal existovat.
Tyto knihy je prostě třeba číst a nelze zapomenout...

andreakovacs
07.03.2017 4 z 5

Zajímavá kniha, velmi detailní, někdy až zbytečně sáhodlouze popisující. Velmi zjevná nenávist a odpor k celému Německu, kdy autor háže všechny Němce do jednoho pytle a generalizuje, ale vzhledem k době napsání je to asi pochopitelné.
Jinak kniha velmi dobře popisuje každodenní život v táboře, auto zmiňuje mnoho témat a aspektů pohledu.

michaelka9863
11.03.2016

Již po prvních třiceti stranách je mi jasné, že autor bude i po zbytek knihy vyjadřovat velkou (možná opodstatněnou) nenávist k Německu. A jak sám uvedl, ne k Hitlerovi nebo Gestapu, ale ke komplet všem Němcům bez rozdílů. Přečetla jsem desítky knih o válce a desítky knih o vězení a holocaustu, ale ještě jsem se nesetkala s tím, aby odsouzený člověk takhle odsuzoval celý národ.

Krom toho se v mém výtisku z roku 2010 vyskytuje řada překlepů. Uvidíme, co kniha přinese dál.