V dobrém i ve zlém

V dobrém i ve zlém https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118522/v-dobrem-i-ve-zlem-118522.jpg 3 85 16

Dvojice se po romantických cestách světem usazuje v USA. Elizabeth i Felipe si prošli komplikovanými vztahy i dramatickými rozvody, proto se dohodnou, že jejich láska nikdy nebude potřebovat nést pečeť manželství, které stejně není zárukou věrnosti. Záhy si však s nimi pohraje osud a jako záchrana jejich vztahu se paradoxně ukazuje právě sňatek. Felipe totiž potřebuje zelenou kartu, aby směl zůstat v USA. V době, kdy imigrační úřady věc řeší, se Elizabeth vydává na cestu, aby našla smysl a podstatu manželství. Poznává ženy z různých koutů světa od vlastní rodiny až po ženy ze starodávného kmene Hong kdesi v zapadlém koutě Vietnamu a studuje historii manželství, partnerského souladu, zamilovanosti, věrnosti, rodinných i společenských tradic, rozvodových rizik i partnerské odpovědnosti. Kniha je neodolatelným romantickým příběhem i moudrou četbou pro všechny a je úplně jedno, jste-li svobodní, rozvedení, manželství jako instituci odmítáte, nebo se naopak v dohledné době pod čepec/do chomoutu chystáte ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Committed , 2010


více info...

Přidat komentář

Luigi1
15.01.2023 3 z 5

Čtení je to pěkný ale ní na jeden zátah

Anilka13
23.03.2022 3 z 5

Po Jíst, meditovat, milovat jsem od jejího volného pokračování asi čekala něco jiného než historické shrnutí manželství a autorčina názoru na něj.


PetraM83
20.01.2021 3 z 5

Fajn rozbor historie a současnost statusu manželství, za mne předcházející kniha jist,meditovat,milovat ale lepší.

Starmoon
18.12.2020 1 z 5

Pre mňa je manželstvo niečo také krásne, posvätné a vzácne, že niektoré autorkine názory naň mi pripadajú temer ako svätokrádež.

ctenarka881
06.05.2020 5 z 5

Protoze kniha jist, meditovat, milovat je moje srdcova zalezitost musim dat rovnez plny pocet hvezd.. prvni dil byl samozrejme lepsi.. tahle kniha je spise o vztazich, ale kazdemu fanouskovi eat pray love se bude libit vse s tim spojene:-)

eliska2106
10.01.2018 5 z 5

Tohle není knížka určená ke čtení na jeden zátah. Je potřeba o ní přemýšlet, a tak jsem ji dlouho nosila v kabelce, a když měla náladu, kousek si přečetla. Nejde ani o lovestory, jak se nevhodně píše na obalu. Je to pragmatická dohoda dvou lidí, kteří se mají rádi a chtějí, aby jejich vztah fungoval. Myslím, že jejich počínání je velmi statečné :-) stejně jako zveřejnění soukromého života, neboť: "není osobnější záležitosti než volba člověka, s kterým vstupujete do manželství; podle ní se lidé do značné míry dozvídají, kdo jste."

adorjas
02.11.2017 3 z 5

Nečakajte román v pravom zmysle slova, skôr zbierku esejí na tému manželstva s jednotlivými tematikami. Autorka viac-menej na stranách rozoberá svoj názor o manželstve, ale robí to veľmi kamarátskym spôsobom- máte priam pocit, že s ňou sedíte niekde na káve a filozofujete s ňou. Inak, veľmi podobné napísala aj knihu Veľké kúzlo, ale táto kniha bola taká viac praktická.
SPOILER: Bolo priam úsmevné čítať, ako milovala svojho druhého manžela, keď v súčasnosti viete, že konvertovala na rovnaké pohlavie a svojho milovaného Felipeho opustila kvôli svojej dlhoročnej dobrej priateľke, ku ktorej začala pociťovať romantické pocity...

makkuska
12.04.2017 3 z 5

Výborný rozbor manželství, pokud se opravdu o rozbor manželství zajímáte. Nejedná se o román, což jsem se na začátku domnívala. Doporučuji nečíst knihu, pokud nemáte zájem o manželství a pokud se těšíte na pokračování knihy Jíst meditovat milovat. To budete zklamaní. Ale pokud opravdu tápete nad otázkou, co pro Vás manželství znamená, v této knize se dozvíte mnoho úvah o manželství, faktů, statistik a historie manželství.

Aroucaria
06.09.2016 2 z 5

Bohužel jsem byla asi příliš natěšena po knize Jíst ... Už to nemělo ten spád, to kouzlo. Vlastně jsem to dočetla jen ze zvědavosti.

Eremites
05.08.2016 4 z 5

Volné pokračování knihy Jíst, meditovat, milovat, ve kterém autorka zpracovala své další životní období. Velmi čtivé, psané uvěřitelně, neafektovaně. Autorka si pokládá otázky ohledně smyslu manželského svazku - jak v historii, tak v současnosti. Přiznám se, že jsem se na tohle téma také mnohokrát zamýšlela, ale neměla jsem tolik trpělivosti, abych po faktech sama pátrala.
Název mi přijde vcelku zavádějící - rozhodně bych to nenazvala love story....jde spíše o hlubší zamýšlení, zda má i v dnešní době manželství smysl a jaký. V knize jsem našla spoustu zajímavých historických faktů a informací, náhledy na svazek manželský očima různých kultur a společenství. A v neposlední řadě jsem si díky této knize pokusila konečně na tohle téma ucelit svůj vlastní názor a zaujmout poněkud vstřícnější a mírumilovnější postoj než dosud.

GreenTee
04.08.2016 5 z 5

Na tuhle knihu jsem ihned po přečtení musela napsat recenzi, ale tady jen ve stručnosti:
Je to první kniha, o níž autorka věděla, že ji opravdu bude číst spousta lidí po tom, co se jí přihodilo s Jíst, meditovat, milovat, a vyrovnala se s tím skvěle. Její přístup, tedy psát jen pro blízké přítelkyně, udržel vyprávění v přívětivé osobní rovině.
Líbilo se mi prolínání příběhu Elizabeth a jejího snoubence se vzpomínkami jejích známých a názory nejrůznějších filozofů, historiků, sociologů či psychologů, a jak bylo tohle všechno členěno do kapitol, které tvořily ucelené texty kolem konkrétních aspektů manželství.
Kniha rozhodně nabízí mnoho námětů na přemýšlení a hodí se zejména dosud neprovdaným ženám, kterým tímto dává Elizabeth Gilbertová najevo, že než vstoupí do manželství, měly by o něm něco vědět. Má spletitou historii, proměňuje se a každý se na něj dívá jinak. Přesto existují i zajímavé statistiky, jež tu autorka prezentuje a vztahuje na svůj vlastní příběh.
Doporučuju přemýšlivým ženám, ať už se vdát chtějí nebo ne, tato kniha je pro obojí, protože autorka z vyhlídky svatby nebyla nijak nadšená a smířila se s ní v podstatě na poslední chvíli.

pajaroh
14.07.2016 3 z 5

Název jako největší sladký ženský brak, ale navzdory tomu je kniha dobře a vtipně napsaná. O historii, vůbec pojetí či nepojetí manželství a partnerství různě ve světě, monogamie, polygamie, jak to vnímají odlišné kultury - moc pěkně se to čte. Styl Gilbertové mám prostě ráda, nesoudí, nedoporučuje, píše a sumarizuje s nadhledem, ale i s pohledem do osobního života.

verukoci
25.01.2016

Je pravda, že jsem nečetla ani Jíst, meditovat, milovat, ale film jsem si jednoduše zamilovala. Proto jsem byla nadšená, když jsem objevila pokračování a navíc s tak poutavým názvem "V dobrém i ve zlém". Bohužel jsem ale knihu nedokázala dočíst, dokonce jsem nedostala ani do poloviny.. Až na pár celkem pěkných citátů o manželství mě nedokázala zaujmout. Možná že až budu starší, vrátím se k ní, ale dnes ji prostě odkládám na neurčito.

kikies
21.07.2014 3 z 5

Jako čte se to dobře, ale nemyslím, že by ve mně tato kniha zanechala nějakou výraznější stopu. Ale k vodě to mohu doporučit ;-)

panta rhei
31.03.2012 3 z 5

S knizkama teto autorky je to takove, ze mam pocit, jako bych si s kamoskou vykladala u kafe - povi mi neco o sebe, co je u ni noveho, co je noveho v rodine a u pratel a znamych, co se tamhle nekde-neco-od-nekoho dozvedela, primo i neprimo se zepta na muj nazor, a takhle utece sto i vc stranek a najednou je konec. A loucime se s prijemnym pocitem, o neco malinko (mozna, ze ne zrovna podstatnych a k zivotu potrebnych informaci) bohatsi a s "jo, priste se klidne sejdem zas a budu se tesit! A doufam, ze se budes mit dobre."
Relaxacni ctivo.

hobelka
01.01.2012 3 z 5

Pěkné pokračování, ale chvílemi jsem si připadala jako když čtu dokument.