V břiše draka: Skutečný příběh o lásce, drogách a vězení v současné Číně

V břiše draka: Skutečný příběh o lásce, drogách a vězení v současné Číně https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42309/bmid_v-brise-draka-skutecny-pribeh-o-las-uRS-42309.jpg 3 14 7

Davies odjel do Číny v roce 1988 jako turista. Po dvouměsíčním cestování po Pákistánu se ocitl v ujgurském Kašgaru. Zamiluje se zde do Šarapet, ujgurské ženy, která je už ale provdána a má dceru. Společně cestují tisíce kilometrů, aby získali povolení ke svatbě.Mezitímse však vrátí z vězení Šarapetin bývalý manžel a začíná chystat pomstu. Robertova a Šarapetina láska však přetrvá i tehdy, když se Robert zaplete do obchodování s hašišem. Je zatčen a převezen do Šanghaje, kde je odsouzen k více než osmiletému žaláři. Vstupuje do zcela neznámého světa čínských vězeňských lágrů. Po více než sedmi letech je propuštěn, po celou tu dobu ale společně s dalšími vězni ze Západu bojuje proti zkorumpovanému systému drakonických podmínek čínských vězení. Kniha je obžalobou čínského soudního systému, který Daviese a další cizince využívá jako nástroje propagandy, stejně jako oslavou lásky, která v případě Roberta a Šarapet přetrvá několikaleté odloučení a strádání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Biografie a memoáry

Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Prisoner 13498 , 2002


více info...

Přidat komentář

Ivaksa
09.11.2020 4 z 5

Kniha byla velice čtivá a dobrodružná. Je to krásný příběh o tom,jak zcela nepromarnit promarněné roky.

Effka
11.06.2018 4 z 5

Tak já musím říct, že mě kniha opravdu zaujala a zanechala ve mě velmi silný dojem.Do té doby by mě nikdy nenapadlo jak to doopravdy v Číně chodí, a zajímavé byly i poznatky z okolních zemí.


Janeee
31.03.2016 3 z 5

Zajímavá kniha i téma. Ale nebylo to psáno moc záživně...

Nikuskaaa
02.07.2015 2 z 5

Kniha byla na mě příliš zdlouhavá, přeskakovala jsem celé stránky. Téma je zajímavé, ale knížku bych zkrátila.

Jossie
05.01.2015 2 z 5

Téma knihy je velmi zajímavé, popis života v Číně a pak ještě ze samotné věznice, ale bohužel je to napsáno velmi nečtivě a tak nějak tam chybí spousta souvislostí nebo dějů někde v pozadí. Zdlouhavé popisy přírody, zvyků lidí nebo soudních procesů jsou opravdu nezáživné, když je toho moc.

bondula
26.04.2013 4 z 5

Autorove nevšedné cestovateľské zážitky by si asi chcel prežiť málokto. Prvá časť knižky ponúka pohľad do života v okrajovej čínskej provincií Ujgursko. V skratke ukazuje aj život s spôsob cestovania nezávislých cestovateľov, ktorí sa v tejto oblasti pred štvrťstoročím potĺkali. Druhá časť, keď sa autor dostane do "brucha draka" je zas z iného súdka. Podmienky v čínskych väzniciach sú strašné, hoci cudzinci to majú na základe autorovho svedectva o čosi znesiteľnejšie. Na záver príde aj akési krátke zrovnanie Číny s autorovou rodnou Britániou.
Knižka je písaná vcelku napínavo, dobre sa to číta.

valentýna
02.07.2012 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla jedním dechem, z první třetiny je tak trochu i cestopisná a něco málo v ní najdeme i z novodobých čínských dějin. Autor dobře poznal Kašgar, kdysi významné místo na Hedvábné stezce, kde urgujské menšiny žijí takřka stejným způsobem jako před 100 lety. Díky znalosti prostředí i lidí pomohl několika menším dealerům z řad "turistů" sehnat hašiš. Netrvalo to dlouho a byl zatčený. Tuhý režim a komunistická převýchova ve vězení, špiclování a donašečství spoluvězňů vypovídá o systému komunistické společnosti, neméně zajímavý je i přístup jednotlivých ambasád a jejich konzulů ke svým vězněným občanům. Kniha je nyní v prodeji v Levných knihách za 59,- Kč a rozhodně ji doporučuji ke čtení.

Štítky knihy

Čína vězeňství Ujgurové

Autorovy knížky

2010  69%V břiše draka: Skutečný příběh o lásce, drogách a vězení v současné Číně

Kniha V břiše draka: Skutečný příběh o lásce, drogách a vězení v současné Číně je v

Přečtených16x
Knihotéce11x
Chystám se číst5x