Úzkost a obavy

Úzkost a obavy https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58643/bmid_uzkost-a-obavy-Rn8-58643.png 4 29 5

Podtitul: "Jak je překonat" Úzkost a obavy jsou normálními reakcemi na nebezpečí nebo na stres. Problémem se stávají tehdy, pokud se tyto emoční reakce objevují příliš často, jsou příliš silné, trvají příliš dlouho nebo se objevují v nevhodných situacích. Generalizovaná úzkostná porucha se projevuje všeobecnou trvalou úzkostí, která není vázána na konkrétní situace nebo objekty. Lidé s touto poruchou reagují nepřiměřeně i na slabé stresory a žijí v trvalém vnitřním napětí. Trápí se maličkostmi a stálou nerozhodností, trpí podrážděností, nadměrnou únavou až vyčerpaností, bolestmi hlavy, bušením srdce, poruchami spánku, svalovým napětím, třesem, závratěmi, výjimkou nejsou ani panické epizody. Kniha shrnuje poznatky o generalizované úzkostné poruše a o způsobech terapeutické intervence, kterou nejčastěji představuje kombinace psychoterapie a farmakoterapie. Využijí ji pacienti trpící úzkostnou poruchou, jejich rodinní příslušníci i lékaři a psychologové. (zdroj: portal.cz)... celý text

Přidat komentář

ckamusa
18.03.2020 5 z 5

Skvěle a jednoduše napsaná kniha o GAD, určitě stojí za přečtení jak pro odborníky nebo studenty psychologie či psychiatrie, tak pro lidi, kteří podobné problémy mají. Pomůže jim k hlubšímu pochopení jejich nemoci a také se dozví co můžou sami pro sebe udělat. Líbí se mi i návody a úkoly na koncích kapitol, např. jak zmapovat svoji úzkost apod.

Bustedka
23.06.2019 5 z 5

Manžel GAD trpí a pro mě to byly samé informace, které jsem si hned zaznamenávala. Jakožto někomu, kdo to neprožívá, to objasnilo spoustu věcí, na které se nyní můžu koukat trochu jinak.
Je to podáno laicky, srozumitelně. Za mě výborné


lapagerie
03.05.2018 5 z 5

Našla jsem v knize hodně pro mě důležitých informaci, doporučuji.

Chmur
12.02.2017 5 z 5

Pro všechny úzkostné lidi je to v podstatě povinná literatura.

NikaMirka
12.07.2016 5 z 5

Kniha je velice hezky a čtivě napsaná. Přibližuje nám úzkostné poruchy, které jsou velmi časté a mohou trápit i lidi, kteří vůbec nevědí o tom, že nějakou úzkostnou poruchou trpí. Kniha obsahuje spousty cvičení, která pomáhají k uvědomění si toho, co se v nás odehrává, když se úzkost projeví. Úzkostné poruchy však nejsou otázkou přečtení knihy a provedení několika cvičení. Je nutné na knihu pohlížet spíš jako na doplněk léčby pod odborným dohledem. Kniha slouží především lidem trpícím úzkostí a obavami, ale zároveň může sloužit i odborníkům a studentům psychologie, aby se o daných poruchách dozvěděli víc.