Úžasný pan Darcy

Úžasný pan Darcy https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433774/mid_uzasny-pan-darcy-TRZ-433774.jpeg 3 106 37

Elizabeth Scottová nesnáší bohaté, mocné a nabubřelé muže, vždyť kvůli jednomu takovému musela opustit vytoužené místo učitelky na exkluzivní manhattanské škole. A tak není divu, že když potká pohledného a očividně dobře situovaného Donovana Darcyho, automaticky ho považuje za arogantního a přezíravého protivu, za ukázkový exemplář snoba, jemuž je nejlepší se oklikou vyhnout. Navíc je to chladný a sarkastický Angličan s bezchybným windsorským uzlem na kravatě a manžetovými knoflíčky od Tiffanyho! Jenže ať už za to může náhoda, osud, společná láska ke psům nebo duch Jane Austenové, jejich cesty se neustále kříží… První z řady románů Teri Wilson inspirovaných příběhy světové literatury, tentokrát nesmrtelným dílem Jane Austen Pýcha a předsudek.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Unleashing Mr. Darcy , 2013


více info...

Přidat komentář

Tamirai
15.04.2023 3 z 5

Ale áno, číta sa to dobre, je to milé a sú tam cavalieriky. Nebyť ich, tak ale knihu asi ani nečítam.

uzivatel83509
15.02.2023 2 z 5

Kniha se čte dobře, má hezkou obálku, ale příběh byl docela nudný..


Eliwen.Nika
05.04.2022 4 z 5

Krasna romantarna. Dej je trosku predvidatelny, ale brala sem to jako oddechovku, takze mi to vubec nevadilo. Knizka je psana krasnym ctivym jazykem.

pip11
14.09.2021 4 z 5

Psi a zase psi kam se podíváš :) Tato moderní variace na Pýchu a předsudek se mi líbila, je to milý, jednoduchý a pohodový příběh.

nikca3976
25.08.2021 4 z 5

Je to takové moderní pojetí Pýchy a předsudku.Je to romantický oddechový příběh. Líbí se mi,že se to odehrává v prostředí psích výstav.Z postav si mě okamžitě získal pan Darcy..na začátku jsem si sice myslela že to bude arogni blb,ale vyklubal se z něho milý sympaťák.Elizabeth byla strašná trubka plná předsudků.Prostě se řídila pravidlem,že jakmile ji jeden bohatý vůl ublížil,tak to hned automaticky udělá i on Konečné drama bylo trochu suché,ale aspoň tam bylo

suzanne1997
08.07.2021 5 z 5

Úžasný pan Darcy je úžasná kniha s postavami, které si člověk prostě musí zamilovat. Krásně vestavěná ústřední zápletka s neobvyklými postavami, v čele s Bliss, která krásně neobvykle doplnila oba hlavní hrdiny. Autorka píše poutavé a tak akorát dlouhé kapitoly, neprotahuje a během chvíle vtáhne čtenáře do děje. Hlavní postavy jsou sympatické a kdyby to bylo možné, hned bych se s nimi chtěla setkat. Tuhle knihu určitě doporučuji vzít do ruky a nechat se pohltit dějem. Hlavní postavy si můžete zamilovat stejně, jako jsem si je zamilovala já.

tatafa
13.05.2021 3 z 5

Úžasný pan Darcy je napsaná velice čtivým a také poutavým jazykem, který čtenáře snadno a rychle vtáhne do děje. Celý příběh lze označit jako velice volnou adaptaci románu Pýcha a předsudek od Jane Austenové, který se však celý odehrává v současnosti.

Osobně mám z této knížky poměrně rozporuplné pocity. Příběh mne sice naprosto okouzlil svým námětem, prostředím psích výstav, které bylo pro mne dosud naprosto neznámé, a také zapojením pejsků do děje.

Na druhou stranu byla knížka pro mne i značným zklamáním. Román se naprosto ničím neodlišuje od klasických "harlekýnek" či jiných příběhů červené knihovny. Knížka obsahuje velké množství klišé, stereotypů a příběh nedokáže ničím výrazně překvapit.

Bohužel nedokáži říci, kolik má román společného s Pýchou a předsudkem, protože jsem ji nikdy nečetla, ale předpokládám, že podobnost nebude nijak výrazná.

Úžasný pan Darcy je prostě jedna z řady odpočinkových romantických knížek, které vás sice při prvním čtení naprosto okouzlí, ale za pár týdnů už naprosto nebudete tušit o čem vlastně byla.

Dellphi
19.03.2021 3 z 5

Od knížky jsem toho moc nečekala, ale protože miluji Pýchu a předsudek od Jane Austen, a navíc jsem zrovna nevěděla, co jiného číst, tak jsem se do toho pustila. A bylo to překvapivě milé, takové jednoduché a nenáročné čtení. Nepatří sice mezi knihy, od kterých nemůžete odejít a musíte číst další a další stranu, dokud ji nedočtete, ale i tak je fajn. Prostě romantika. Musím ocenit autorčin nápad spojit celý příběh s výstavou psů … V 19.století to byla výstava debutantek na tzv. svatebním trhu a tady je to výstava psů :-D Možná to tak autorka ani nemyslela, ale mě to přišlo vtipné.

Ďumbierka
24.12.2020 4 z 5

Tak. Príbeh, kde sa vyskutujú cavaliere mám za sebou ❤️ a bolo to fajn.
Milá oddychovka.
Avšak, sama som čakala, že ma tento príbeh a kniha pohltí viac.
.
Kto je na “hviezdičkovanie” dala by som tak 3,6* / 5*
.
Priznám sa, čítala som ju dlho a odbiehala som.
Keď som sa však počas dňa začítala, tak som dala naraz celkom veľa stránok ;) .
.
Kto ma pozná, alebo sleduje na IG, tak vie, že doma jedného Cavalier King Charles Spaniela mám a je to zlatíčko.
.
Ja by som zniesla kľudne viac psích scén aj mimo výstav. A hlavne s tými cavaliermi ❤️. Sama autorka má doma dvoch a známa fenka Bliss z knižky, bola miláčikom a reálnym psíkom aj autorky Teri Wilson. Žiaľ, Bliss je už za dúhou a čaká tam na svoju ľudskú mamičku, tak jej posielam pozdrav.
Autorka má však doma ešte dvoch cavalierov a to Finna a Charm a aj tretieho psíka Princess.
Je to milovníčka psov a toto máme určite spoločné ❤️.
.
Späť ku knižke.
.
Príbeh sa mi páčil, je to milá oddychovka, kde vám síce občas postavy idú svojim chovaním na nervy, ale tak je to aj v živote a keďže je to sladká romantická beletria, áno, skončí sa to dobre, to vieme a preto to čítame❤️.
.
Mne knižka ulahodila a tešila som sa z konečného rozhodnutia našej hrdinky Elizabeth a posledné scény aj výstava psov, tak tie sa mi moc páčili a do Oranžérie by som veľmi rada zašla na čaj a skvelý pomarančový zákusok, mňam!
.
Jednoducho som spokojná a zrelaxovaná a po tejto knižke si dám asi nejakú krimi a potom šup späť k romantike a v tomto čase určite k vianočnej :) .

lark77
16.12.2020 4 z 5

Nijaká svetová literatúra ani nič hodnotné, ale príjemná oddychovka hlavne pre mňa. Mám totiž rada obmeny a pokračovania kníh Jane Austen aj keď sú aj lepšie diela na túto tému.

Kekik
07.12.2020 2 z 5

(SPOILER) Bohužel mě tato kniha uvrhla do čtecí krize, ale není divu, když k ní mám tolik výhrad.
Raději začnu chválou- tedy to málo, co mně na knize nevadilo. Nejoblíbenější postavy jsou Jenna a Henry. A Donovan. I když se autorka snažila mně ho zprotivit, nějak to nešlo. Nebyl tak pyšný, jak asi měl být. A to je konec chvály.
Takže. Výskyt pejsků by mě velmi potěšil, kdyby se nejednalo o prostředí výstavy psů. Nemám ráda, když lidé soutěží prostřednictvím zvířat. Pokaždé jsou totiž některá zvířata týraný pro lidskou touhu po vítězství. Sama autorka zde zmínila několik nekalých praktik, které soutěžící svým pejskům provádějí.
Dále dialogy mezi Donovanem a Elizabeth. Zřejmě zde autorka chtěla zdůraznit pýchu u Donovana a předsudky u Elizabeth, ale nakonec z toho pro mě vzešlo jen to, že Elizabeth je, s prominutím, blbka, a Donovan neprávem obviněn, že za vše špatné může on. Necítila jsem mezi nimi ani žádnou chemii.
Elizabeth se nechovala na svůj věk, což by nemusel být problém, kdyby se nechovala nelogicky. Je proti úplatkům, ale omluva pro ni byla vykoupena stejnou cestou, což jí najednou nevadilo.
Za mě bohužel zklamání.

Eliwen.84
04.11.2020 5 z 5

Aua. Krasna kniha. Nadherny odpocinkovy pribeh plny emoci.

essene
23.09.2020 3 z 5

příjemná oddychovka

domina
14.09.2020 2 z 5

Pěkný obal. Kniha je spíš divná slátanina.

MinaHawke
30.08.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale rozhodně ji nesrovnávám s Pýchou a předsudek, protože to by byla zcela prohrávající. Bylo zajímavé číst knihu z prostředí psích soutěží a pokud hledáte odpočinkovou knihu, tak ji zkuste, protože já se při ní odreagovala.

Aracely
21.08.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Takové moderní pojetí s panem Darcym a Elizabeth, v prostředí psích výstav.
Jsem psí máma, takže tohle mě dostalo. Začátek mě moc nebavil, ale velmi rychle se to slušně rozjelo, já jen akorát nevěděla, na koho se dřív zlobit z těch dvou, ale to pochopíte během čtení :-). Slečna Elizabeth by zasloužila aby jí Donovan naplácal přes zadek, jak on sám zmínil :-D. A Donovan byl chvílemi dost arogantní a vzteklý, jistě gentleman, ale vždycky muselo být po jeho a když ne, tak si to zařídil :-). Uměl být ale i okouzlující a velmi hodný.
Kniha měla až pohádkový konec a i ostatní postavy jsem se oblíbila. Má první kniha od této autorky a určitě ne poslední. Doporučuji!

malazluta
23.07.2020 2 z 5

Moje chyba - měla jsem dát na vnitřní pocit, který jsem při přečtení názvu a anotace této knihy měla, a vůbec se do ní nepouštět. Mám ráda J. Austenovou a nebráním se příběhům, které jsou jejími díly inspirované a netají se tím, ale... tato kniha mi přišla úplně zbytečná a sama se divím, že jsem ji dočetla do konce. Docela jsem se u ní bavila představou, kolik energie musela autorka při psaní vložit do toho, aby do své knihy "narvala" oblíbené citáty z Pýchy a předsudku, a přitom stvořila tak nudný a jednoduchý příběh. Všechny postavy, hlavní i vedlejší, mi přišly nemastné neslané, a jediné Heleně jsem věřila nějakou motivaci a docela mě mrzelo, že jí v knize není víc. Také přiznávám, že nejsem zrovna nadšenec do psích výstav a všeho kolem nich, a tento fakt měl notný podíl na tom, že mě knížka neoslovila. Neříkám, že si kniha své čtenáře nenajde, to jistě ano, u mě ale zapadne v do říše zapomnění a příště si raději přečtu Pýchu a předsudek od Jane Austenové...již poněkolikáté.

novakovaterka22
21.07.2020 4 z 5

Pokud máte rádi pejsky, myslím si že si přijdete určitě na své. Hlavní hrdinka je sympatická a trochu hubatá. To se mi moc líbilo. Děj je odpočinkový, ale má takový krásný nádech přesně jako Pýcha a předsudek. Jestli jste romantické duše určitě tuhle knihu vyzkoušejte, třeba Vás i dojme jako mě :)

lucie3944
30.06.2020 3 z 5

Tak nevím, za mě až moc sladké. Elizabeth byla se svým postojem občas na facku, protože jí jeden bohatý člověk ublížil, tak jsou všichni stejní? A nevím, není lepší se občas přímo zeptat nebo rovnou něco říct? Bylo to samé domýšení co on, co ona... Ale musím říct, že jsem se občas i zasmála. Takže za mě průměr, ke knize se už nevrátím.

Majuš333
21.06.2020 4 z 5

Túto knihu som dostala, sama by som si ju asi nikdy nevybrala...a tak som si povedala, že keď ju už raz mám doma, tak sa do nej pustím... Bolo to príjemné a oddychové čítaníčko... Aj keď som si trošku musela zvyknúť na štýl písanie, naozaj sa to čítalo samo... Hlavné postavy boli síce sympatické, ale nezáživné :( Vcelku to bolo fajn, ale chýbala tomu tá správna šťava...