Už neplač

Už neplač https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62941/uz-neplac-62941.jpg 4 149 27

Manželé Milla a David si nemohou přát od života víc. Vzali se z lásky, David našel seberealizaci v povolání lékaře, oba se nedávno stali rodiči syna Justina. Milla je však přepadena a idyla končí, protože neznámý pachatel jí chlapečka ukradne. Policie je v koncích, nemá žádnou stopu. Až časem si Milla uvědomí, že její dítě mohli unést překupníci, kteří si nechávají bohatě platit za nelegální adopce novorozeňat. Všechny své síly soustředí na vlastní pátrání po synovi. Odhaluje metody, jimiž podvodné adopční agentury obstarávají dětem novou totožnost a současně zametají stopy za jejich minulostí, a nepřestává doufat, že syna jednou najde. Její sveřepost nezná mezí, manželství se jí hroutí, ale Milla neustupuje...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Cry No More , 2003


více info...

Přidat komentář

Hatshepsut
27.11.2021 5 z 5

Z anotace knihy jsem věděla,že tohle bude pro mě těžké téma a nechávala si tento příběh nakonec. Vše jsem od této autorky ještě nepřečetla, ale troufám si už teď říci, že od LH to byl pro mě top román. S hlavní hrdinkou jsem cítila až do konce, kde jsem mimochodem potřebovala kapesníky. Bylo to velmi dobře zpracované citlivé téma, hlavně pro nás matky, ale všem doporučuji! Je to smutné, ale zároveň krásně napsané!

lucie9998
23.03.2020 4 z 5

Napínavá, dojemná a skvěle napsaná kniha! Výborná je i kniha Klid před bouří, i když tematicky je úplně jinde.


Luciska13
06.07.2019 5 z 5

Souhlasím s předchozími komentáři. Naprosto chápu matky, které mají ke knihám tohoto typu odpor, nechtějí se trápit, ale ačkoliv matkou ještě nejsem, příběh mě chytil za srdce. Nádherné, romantické a napínavé čtení. Stejně jako u ostatních knih autorky jsem se nemohla od čtení odtrhnout. No, co si budeme, asi žádná z nás by nejela porodit dítě do Mexika a navíc s 6týdenním by nechodila na tržiště. I tak ale úžasná kniha.

lifeoptimist
16.02.2019 4 z 5

Ke knížce jsem přistupovala s nijak velkým očekáváním, jelikož mě poslední knihy autorky, co jsem četla zklamaly pro mě tzv. nedotaženým koncem. Tady nicméně musím přiznat, že jsem se celkem bavila, příběh byl zajímavý a i konec nebyl nijak do ztracena :-), možná je to také tím, že se jedná o dřívější dílo autorky ... nevím, každopádně za mě dobrý :-)

Aňule
30.01.2019

Moje první kniha od této autorky a byla jsem nadšená :)

bekule
25.01.2019 5 z 5

Absolutně se shoduji s komentářem laury přede mnou. Knize jsem se téměř rok vyhýbala, nemám potřebu se při četbě psychicky týrat společně s postavami. Nakonec jsem se díky výzvě do knihy pustila a nejen že nelituji ale jsem nadšená nejlepší knihou Howardové. Naštěstí únosu Millina dítěte je věnována jen jedna kapitola, takže je čtenář ušetřen Millina utrpení prvních let po únosu i rozpadu manželství. Většina děje se odehrává deset let poté, kdy Milla nepřestává hledat nyní už nejen své dítě ale i mnoho dalších. Zajímavý náhled do těžké a místy i velmi nebezpečné práce dobrovolnické agentury na hledání dětí, a velmi bolestné rozhodnutí na konci hledání. Poslední kapitola odehrávající se devět let poté příběh krásně uzavřela.
.....................................................................................................Výzva 2019/1

laura
13.07.2017 5 z 5

Má srdcová záležitost... Tuto knihu jsem nejdřív vůbec nechtěla číst, ale protože jsem se rozhodla přečíst všechny knihy této autorky, pustila jsem se i do ní. Nemám ráda podobně laděné příběhy, které jsou de facto jen týráním čtenáře... Nicméně tahle kniha mě překvapila natolik, že ji řadím mezi vůbec nejlepší knihy Lindy Howard. Je prostě jedinečná, plná napětí a lásky. Anotace na obálce je zavádějící, protože kniha je sice o hledání dítěte, ale je především o ženě, která se nevzdává, i když svoje city uzamkla hluboko v sobě... Stačí však, aby někdo našel klíč k jejímu srdci...

zatylka
26.04.2017 5 z 5

Velmi pěkná kniha a výborná zápletka.Nedalo se od knihy odejít.Podle mě jedna z nejlepších knih od této autorky.Určitě ale také stojí za přečtení další její knihy ,kombinace krimi a romantiky,jako začátek sezóny,všichni muži královny,dokonalý muž,nebezpečně blízko,nebezpečné vyhlídky,pod ochranou noci a v síti lásky.

cukrovka
22.12.2016 5 z 5

Opět skvělá kniha od Lindy Howard. Velmi zajímavé a smutné téma, které autorka dokáže velmi čtivě zpracovat.

renefer
21.04.2016 3 z 5

Kniha se dobře četla jako většina knih od této spisovatelky, ale příběh se mi nelíbil. Milla založí agenturu kvůli ztracenému synovi, ale sama se o sebe neumí postarat. Nakonec se zamiluje do nájemného zabijáka, zvonec a konec.

biki
24.01.2016 5 z 5

Jedna z vůbec nejlepších knih autorky. Je napínavá, romantická, s dobře propracovanou krimi-zápletkou na velmi smutné a deprimující téma ... prostě se dobře čte.
Vůbec je zajímavé, jak odlišný a různorodý postoj jednotlivé komentáře zaujímají. Mě osobně třeba právě bavila i zdánlivě méně akční, ale i tak zajímavá část o zhusta nebezpečné práci organizace pro hledání dětí (člověk tuší, že může mít větší naději na úspěch, protože není svázaná množstvím byrokratických předpisů). Co se týče psychologie postav - rozhodně nepatřím k příznivcům mnohastránkových rozborů těch nejniternějších duševních pochodů, když je stačí vykreslit několika větami či odstavci (a to velmi zdařilými a výstižnými), jako právě v případě rozhodnutí hrdinky v závěru knihy v případě ztracené dítě x adoptivní rodina. Proto také knihu hodnotím v rámci svého žánru k vysoce nadprůměrným.

putpuda
11.08.2015 5 z 5

Už neplač jsem četla kdysi dávno, četla jsem od L.H. všechny, ale tahle pro mě byla nejlepší :)

Makyt
29.07.2015 5 z 5

Neutuchající víra matky, která věří, že její dítě žije... její vnitřní sílu jí můžeme jen závidět. Prošla si peklem, ale vydržela to a posledních pár řádků jí celou tu dobu vyváží... to je přeci sen každého rodiče, který se ocitne ve stejné situaci... Přiznávám: poplakala jsem si.... ;-/

Mirkaha
27.01.2015 3 z 5

Byla jsem trochu zklamaná. Kniha mě začala zajímat až od půlky, což byla dost dlouhá doba. Myslela jsem, že už to vzdám, ale vydržela jsem a druhá polovina knihy už byla velmi čtivá, jak jsem u této autorky byla zvyklá. Tentokrát tu nebylo tolik romantiky a lásky ani nečekaných zvratů, ale námět byl velmi zajímavý. Ze začátku to postrádalo dynamiku, ale druhá polovina to vyvážila. Je to velmi citlivá kniha a chvílema velmi smutná.

debe
24.10.2014 4 z 5

Tak pokud neočekáváte psychologické drama, ale jen a pouze červenou knihovnu se vším všudy, tak neprohloupíte.

akcinel
01.07.2014 5 z 5

Už neplač - obličej zalitý slzami nemá pouze hlavní hrdinka, ale i my čtenářky se tu a tam neudržíme. Kniha plná mateřské lásky, trápení, zoufalství, zrady, trýzně..., ale i překvapení, touhy, naplnění a lásky.

tejinka7
21.04.2014 5 z 5

Ta anotace je naprosto zavádějící. Spíš by se to dalo říct asi tak: Mille ukradnou dvouměsíční miminko. Při honbě za nalezením svého dítěte přichází o naděje i manžela. Zjišťuje, jak hluboko až sahá nelegální adopce novorozenců. Ve vyšetřování narazí na Diaze...myslím, že jsem neřekla žádný spoiler ani důležitý mezník.....je to nádherná knížka plná utrpení, naděje, bolesti a lásky, romantická...prostě úžasná Howardová :)

modranka
27.09.2013 4 z 5

Dalo by sa povedať, že súhlasím so všetkými komentármi uvedenými nižšie. Ale niektoré už poznáte moju hru s touto autorkou. Ani dnes si neodpustím poznámku na margo kriminálnej zápletky. Vysvetlí mi niekto, prečo autorka nechala odstreliť korunného svedka - hádam už jediného, ktorý ešte zostal - aby právo a spravodlivosť mohli potrestať vinníkov únosu? Veď vlastne zahodila celé vyriešenie prípadu. Nechcem toho veľa prezrádzať, ale fakt ma dožral záver knihy. Vlastne som sa nedozvedela ani vyvrcholenie psychologickej myšlienky libreta. Za to sťahujem hviezdičku.

zoja
18.08.2013 5 z 5

Pokud někdo očekává psychologické drama, tak se ho v téhle knize moc nedočká. Téma je sice pro to jako stavěné, nicméně se opět jedná o romantiku a ta v téhle knize převládá.

Michaela91
11.07.2013 5 z 5

Tak tato kniha se mi opravdu moc líbila, zaujala mě a velmi dobře se četla. Byl to zajimavý příběh...