Úvod do permakultury

Úvod do permakultury https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86731/mid_uvod-do-permakultury-86731.jpg 4 4 2

Permakultura je o navrhování trvale udržitelných zdrojů lidských sídel. Je to přístup k životu, založený na etickém využívání krajiny, který kombinuje mikroklimy, rostliny, zvířata, půdu, vodní hospodářství, struktury a lidské potřeby a vzájemně komplexně spolupracujících, produktivních komunit. Z obsahu: Energeticky úsporné navrhování pozemků a zahrad, metody plánování a designu. Umístění & design domu, integrace budov a rostlin, zdroje z domovních odpadů. Městská permakultura: design zahrádky, recyklace a komunitní finanční systémy. Nejvýhodnější využité plotů, treláží, skleníků & chladníků. Slepičí a prasečí krmné systémy; integrace pastvin a užitkových stromů. Ovocné sady, lesní zahrady, domácí les, bezorební pěstování obilovin. Jak ovlivňovat mikroklimu kolem domu a v zahrádce. Strategie pro budování půdy, vodní hospodářství a přiměřené technologie. Přílohy: Méně známé rostliny, česko-slovensko-latinsko-anglický slovník rostlin.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Alter Nativa
Originální název:

Introduction to Permaculture , 1991


více info...

Greenfingers
Greenfingers
08.03.2020 3 z 5

Permakultura představuje ucelený a propracovaný systém samozásobitelského hospodaření na půdě, včetně chovu domácích zvířat. Některé její principy využívám coby bio-zahrádkář.
Kniha je inspirativní, ne všechny postupy však mohu aplikovat vzhledem ke svým omezeným možnostem (rozloha zahrady, přístup k vodním zdrojům jsou pro mě limitujícími faktory).

conopee
conopee
04.03.2013 5 z 5

Dlouho jsem tuto knihu nemohl nikde sehnat, až koncem minulého roku vyšlo nové vydání této knihy.
Je to skutečně informační poklad pro každého, kdo chce žít udržitelným způsobem života.


Štítky knihy

životní prostředí permakultura

Autorovy knížky

Bruce Charles Bill Mollison
australská, 1928 - 2016
1999  85%Úvod do permakultury

Kniha Úvod do permakultury je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Knihotéce9x
Chystám se číst19x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x