Útěk ze San Quentinu

Útěk ze San Quentinu https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66712/utek-ze-san-quentinu-66712.jpg 3 4 2

Stěží mohu schvalovat plán útěku popsaný v této knize, autorovi se ale opravdu podařilo vystihnout ovzduší vězeňského života a události, které se ve vězení dějí. Harley O.Teets vrchní dozorce kalifornského státního vězení San Quentin

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slan
Originální název:

The House of Numbers


více info...

Přidat komentář

sharkamellita
29.09.2021 1 z 5

Za mě bohužel zklamání. Do knihy jsem se dlouho nemohla začíst, ale pořád jsem tomu dávala šanci. Na posledních cca třicet-čtyřicet stránek jsem použila rychločetbu. Na Finneyho jsem ale nezanevřela - jednou bych si ráda přečetla The Body Snatchers.

SantAngel
10.06.2014 4 z 5

Knihy (či filmy, seriály) z vězeňského prostředí jsou lákadlem pro kdekoho. Ten, kdo ve vězení nikdy nebyl a nemá nikterak k tomu našlápnuto, tak pro dotyčného je to svět ve světě. Velký barák s celami, obklopený kamerami, ploty, strážníky...Místo, kde končí běžný život.
Útěk ze San Quentinu je poměrně útlá kniha (v tomto vydání je však písmo miniaturní). Jelikož jsem viděl seriál Útěk z vězení a také film Mrazivá vášeň, troufnu si napsat, že scénáristé těchto filmových děl knihu kdysi četli. Příběh je vyprávěn v první osobě, ale pokaždé je to jiná hlavní postava. Způsob, jakým je útěk proveden je uvěřitelný, tedy reálný. Rovněž přiblížení vězeňského prostředí působí věrohodně.


Autorovy další knížky

Jack Finney (p)
americká, 1911 - 1995
2023  84%Invaze zlodějů těl
1992  65%Útěk ze San Quentinu

Kniha Útěk ze San Quentinu je v

Přečtených7x
Knihotéce10x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x