Útěk před žlutou hvězdou

Útěk před žlutou hvězdou https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56616/utek-pred-zlutou-hvezdou-56616.jpg 4 10 3

Kniha vypráví osudy pražského židovského chlapce, který musel během nacistické okupace (protektorátu) opustit Československo.

Přidat komentář

h.dalibor
30.03.2022

Napínavé čtení, přečetl jsem na 1 zátah. Je vidět, že je to podloženo vlastními zážitky. Ani občasné naivní představy o SSSR nepůsobí uměle, u dítěte z 2.sv.války těžko hledat objektivní náhled. Moc doporučuji. I druhý díl.

eraserhead
17.05.2019 3 z 5

Musím říct, že mě až překvapilo, jak je to na v podstatě dětskou knihu, tedy knihu pro děti a mládež, drsné, ale nakonec jsem si řekl, proč ne? Dějově jde o vcelku strhující příběh, který krásně plyne, je zajímavý a dokáže dost překvapit. Navíc i dost ukazuje a odhaluje. Vadou na kráse jsou až okaté propagandistické vsuvky. Dítě si toho asi nevšimne, ale dnešního dospělého to prostě klepne přes nos. Ale v tehdejší době se není čemu divit. Ta kniha je fajn, jen nemám rád knihy, u nichž se dočtu na konec, abych zjistil, že je to první díl a má to pokračování. Ono to jakýsi konec má, ale pídit se po tom, jaké je pokračování asi nebudu.


Gaara1
02.03.2014 4 z 5

Útěk před žlutou hvězdou nám vypráví dvanáctiletý chlapec, Pavel Rubín z rodu Rubensů, který prchá s tátou před fašismem. Plán je následující: útěk do Polska a pak do Ruska. Povede se jim utéct včas a nebudou muset změnit plány? Vše se dozvíte v této napínavé knize.