Utajený drahokam

Utajený drahokam https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36480/mid_utajeny-drahokam-jOS-36480.jpg 4 78 10

Landry série

< 4. díl >

LANDRY II. série

4. díl

Pentalogie: Rubínová zář, Perla v mlze, Falešný třpyt, Utajený drahokam, Matné zlato. Další románová pentalogie, v níž komplikované rodinné vztahy přinášejí nečekané i tragické zvraty událostí. Pearl-dítě, o něž musela vlastní matka bojovat v absurdním soudním sporu-prožila s milujícími rodiči a bratry nádherné dětství a dospěla v okouzlující mladou dámu. Jako premiantka třídy skončila střední školu a už má jasnou představu o své budoucnosti. Touží stát se dobrou a úspěšnou lékařkou. Opojný pocit ze společného štěstí, lásky a sounáležitosti naruší stín ponuré minulosti a rána osudu je nemilosrdná. Tragická nehoda, při níž umírá jeden z bratrů, poznamená životní osudy ostatních členů rodiny a jejich duše zahalí bolest a žal. Pod tíhou kruté reality a s pocitem vlastní viny prchá Pearlina matka do zátoky, ke svým cajunským předkům, kde hledá pomoc a rozhřešení. Otec se uzavírá do vlastního, alkoholem nasáklého světa a tak jedině Pearl se stává tou vyvolenou, která je schopná a ochotná bojovat s fatální sudbou. V touze zachránit druhého bratra odjíždí do zátoky, aby vyhledala matku a přivedla ji k bratrově posteli. Přes počáteční marné a mnohokrát neúspěšné pátrání je Pearl po zásluze odměněna-konečně i ona poznává kouzlo romantické vášně a nachází útočiště v náručí cajunského muže.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Hidden Jewel , 1995


více info...

Přidat komentář

georginaa
04.10.2020 5 z 5

Čtvrtý díl je už o dospělé Ruby, která již má děti. Bohužel nemá život moc lehký a musí se vypořádat s různými démony. Proto se vrací domů do močálů, ale i tam ji nepřinese žádný klid. Nehledě, že ji jde hledat dcera Pearl, aby matku vzala zpět domů.

hana.v
19.08.2020 5 z 5

Tato kniha, stejně jako předchozí tři, mě nezklamala svým poutavým příběhem. I když se musím přiznat, že jsem se do ní dlouho přemlouvala. Těch tragédií je tam na můj vkus až moc.


ivca84
24.03.2019 5 z 5

kniha je vypravena z pohledu 17 Pearl a jejich osudu a navratu do mocalu najit svoji ztracenou matku

Arsi
27.08.2018 5 z 5

Čtivé, napínavé a zase čtivé.

Danago
28.03.2018 3 z 5

Pokračování série je tentokrát vyprávěné z pohledu dcery Ruby Pearl. jeden z Pearliných bratrů tragicky zahyne a druhý těžce onemocní, Ruby odchází od rodiny a s těmi nejlepšími úmysly se vydává do zátoky ke svým cajunským předkům...Pearl se ji na vlastní pěst snaží najít a přivést zpět domů.

Zápletka mi připadala velice slabá. Vracíme se do minulosti Ruby , hodně věcí nám autorka tak nějak opakuje. Knížka je zatím z celé série nejslabší a moc mě nebavila.

LuckyZ
01.12.2017 3 z 5

Tento díl vyprávěný dcerou původní hlavní hrdinky, mě asi bavil nejméně. Byl moc jednoduchý, a nevím jestli mám sérii vůbec dočíst.

TessaJean
25.11.2016 3 z 5

Děj podle mě nebyl nějak extra zajímavý... jediné plus je to, že je tato kniha velice čtivá stejně jako všechny autorčiny knihy. :)

Marselle
15.05.2016 5 z 5

V tomto díle je skok o spoustu let, a děj je věnovaný převážně dospívající Pearl. Ta je na svůj věk velice moudrá a i přes velkou bolest, kterou prožívá dokáže zachovat chladnou hlavu, a pomoci tak celé rodině. Tento díl není veselý, ale i tak přinese maličkou jiskřičku štěstí. Knihu jsem přímo hltala a ž se těším na poslední díl :-)

cukrovka
03.03.2016 4 z 5

Opět zajímavé pokračování, tentokrát vyprávěné z pohledu Pearl (dcera Ruby). Na Ruby dolehnou stíny minulosti a Pearl se stává opěrným sloupem rodiny.

Edona
12.09.2015 3 z 5

Utajený drahokam již není vyprávěn z pohledu Ruby, ale její dcerou Pearl, avšak více než jí se věnujeme minulosti. Protože právě minulost naše hrdiny v tomto díle dožene. Vracíme se do Houmy, vracíme se k cajunským předkům a hlavně do minulosti, protože ta tady ožívá...