Utajené city

Utajené city https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126446/utajene-city-fBb-126446.jpg 4 52 7

Šarmantná Serenity sa vyzná so všeličom, len nie v obchodovaní, a tak hľadá šikovného poradcu. Elegantný Caleb je síce odborník na umelecké predmety, no v láske je veľmi prelietavý...

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Hidden Talents , 1993


více info...

Kudík
Kudík
31.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Přiznávám, že se kniha dělí na dvě části, a to na první polovinu, která se místy celkem vlekla a vlastně jen postupně představuje "rodiny" Caleba a Serenity. Druhá polovina je zaručeně lepší, protože již je již plná akce a vtipu, hlavně co se týče neuvěřitelného osazenstva malé horské komunity zvané Witt’s End. Nejvíc mi dali zabrat Blade a Zóna. Blade byl dle popisu tzv. bezkrký, vysoký, hranatý, po zuby ozbrojený vojenský týpek se dvěma rotvíky jmény Styx a Cháron, Zóna zase zjevení zahalené do splývavých šafránově žlutých a oranžových hávů s oholenou hlavou a kroužkem v nose, která neustále řešila aury, vibrace a vesmírné síly. U "vypuštění" Bladea na Lloyda Radburna jsem nemohla. :) U mě tyto vedlejší postavy naprosto zazdily ty hlavní. Přestože Serenity byla mírně naivní, byla hlavně hodně empatická a neváhala každému podat pomocnou ruku, no a Caleb měl prostě smůlu, že se pro svojí rodinu stal v podstatě obětním beránkem a velké štěstí, že do místa Witt’s End tak skvěle zapadl.

petraj30
petraj30
12.11.2020 3 z 5

Bohužel, žádný velký dojem to na mě neudělalo. Podle mě to byla pohádka moderní doby. Zapadlé malé městečko, které prozatím odolávalo přílišným zásahům techniky. Všichni žili jakoby postaru, nepanovala mezi nimi žádná zášť ani nenávist a na druhé straně bohatá rodina, která si potrpí na konvence. Podle mě to bylo trochu překombinované.
Serenity byla možná trochu naivní, ale v každém hledala jen to dobré. Caleb neměl ideální dětství a celá jeho výchova se podepsala na jeho nepřístupném a zatvrzelém jednání.
Ani ta zápletka nebyla podle mě nic světového.
Nebylo to úplně špatné, ale znám od autorky mnohem lepší a propracovanější knihy.


renefer
renefer
02.10.2018 3 z 5

Romantika s detektivní zápletkou, jako všechny knížky od této spisovatelky čtivě psané a až na slaboduchou Serenity zajímavě vykreslené postavy Witt’s Endu.

kacaaba
kacaaba
01.06.2016 4 z 5

Příběh o nemanželském synovi, kterého vychovával dědeček. Celý život mu připomínal, že jeho matka ublížila rodině a odlákala on ní jeho otce. Když se Caleb setká se Serenity, která byla vychována ve velmi zvláštní komunitě, má pocit, že začíná zase žít. Pomáhá jí s podnikáním a po hádce, kvůli vyděrači, za ní jede do malé horské komunity, kde najde domov i lásku.
Nebyla by to Jayne, kdyby v sobě příběh neměl detektivní zápletku a humor. Mě se kniha líbila, četla se dobře.

helenkan
helenkan
07.10.2015 5 z 5

Pěkná romantika,přečteno za pár hodin.

kika 13
kika 13
26.02.2013 4 z 5

krásná romantická knížka dobré čtení.

kolacky
kolacky
22.02.2013 5 z 5

Ano ano, podivné, veliké a fungující rodiny paní Krentzová velice dobře umí! (Nefunkční, jako tu Calebovu, ovšem taky.) Kdo četl, musí tu Serenitinu rodinku z Witt´s Endu prostě milovat! A i jinak prima čtení.