Utajená Třetí říše

Utajená Třetí říše https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111437/bmid_utajena-treti-rise-NsB-111437.jpg 4 8 2

Druhé pokračování úspěšné válečné trilogie. (Pravdy a mýty třetí říše, Zákulisí třetí říše) Rommel - liška pouště nebo škodná? Jak balamutila propaganda poddané nacistického Německa a jeho nepřátele. A copak jsme vychválili, když se to ve skutečnosti nepovedlo?! Jestlipak zlo eugeniky vynalezli v nacistickém Německu?!

Přidat komentář

čef
18.04.2019 4 z 5

Zajímavá kniha o některých detailech historie Třetí říše. Pro mne byla havní část hned v úvodu, kde byl popsán úděl Lišky pouště generála Rommela. I když mám již o tomto člověku leccos načteno, dozvěděl jsem se zde hodně nového. Rovněž osudy Keitla, Jodla a Canarise stály za to. Překvapivé byly pro mne i některé zbraňové systémy, které Němci vyvíjeli, mnohé zbabrali a málo a neúspěšně použili nebo vůbec nenasadili. Závěrečné ideologická část (eugenika a nadřazenost ras) mne příliš nezaujala, ale celkově stála kniha za přečtení.

zorz
11.06.2017 3 z 5

Autor píše docela dobře, je poznat, že má o tématech přehled. Na druhou stranu je to takový mišmaš, kde si autor vybral různé věci, které ho zřejmě při studiu nacistického Německa zaujaly, a pak to to sepsal, což mi nepřijde jako šťastný způsob dělání knihy. Druhou věcí je, že autor taky do textu často míchá různé citově zabarvené výrazy, což mi úplně nevyhovuje. Že nacismus je špatný, to ví dnes každý, čtenář o tom nepotřebuje přesvědčovat. To je asi tak vše k tomuto dílu.