Porucha reality, část 2: Expanze

Porucha reality, část 2: Expanze https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56676/mid_porucha-reality-cast-2-expanze-65b8c526d74bb.jpg 4 45 6

Úsvit noci série

< 2. díl >

Lidé začínají chápat, jaké hrozbě čelí. Adamité se svými nanoimplantáty ani geneticky vylepšení Edenité si ovšem neuvědomují plný rozsah nebezpečí. Pravdu tuší jen agenti tajných služeb na Lalonde, otec Horst Elwes a samozřejmě Jozue Calvert, sběratel milionů a dívčích srdcí. Lidé svádějí první bitvy, z minulosti se vrací téměř zapomenutý masový vrah Laton, zlotřilý habitat terorizuje své lidské potomky, Cikáni na dvou vzdálených světech jako jediní vědí, o co jde. A na prokleté planetě zůstalo pár zapomenutých, ale pro novináře nesmírně zajímavých dětí.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

The Reality Dysfunction: Emergence , 1997


více info...

Přidat komentář

Luigi1
28.01.2024 5 z 5

Tato kniha se povedla moc pěkné čtení

Sitting-Bull
25.01.2024 5 z 5

Jsem ráda, že ubylo zbytečné popisnosti brutality a dalších scén. Stejně to má člověk zaryté hluboko do paměti už z toho provního dílu, takže vlastně ani popisovat znovu není opravdu potřeba. Naopak se zde obejvuje spousta nápadů, které jsou neotřelé a originální, ten Hamiltonův svět je prostě super.


jurajp
28.04.2020 5 z 5

Výborná kniha.

Azmodan
06.07.2016 4 z 5

Svět jako takový se mi líbí. Nekonečné střety a expanze posedlých už ne. Celým tím vším se táhne jako červená nit zajímavá myšlenka, na jejíž vyvrcholení stále ještě čekám. Nicméně toho balastu co je všude okolo by mohlo být pro mě daleko míň (a například Norfolk by pro mě nemusel být vůbec). Co mě ale nutí číst jsou příbehy Jozueho a touha po tom zjistit jak to vlastně všechno dopadne. Co se za tím vším vlastně skrývá za hlubokou fylozofickou, lidskou, teologickou a galaktickou myšlenku.

Phorbo
17.12.2015 5 z 5

Jelikož je Zjevení spíše seznámení s portfoliem postav a vývojem problémové situace na Lalonde, v Expanzi všechno graduje. Tak jako jsem měl ve Zjevení problémy s první částí, která nenudila, ale hold, čekal jsem něco jiného, v druhé části se konečně něco děje. Na Lalonde se děje hromada věcí, která graduje a graduje a graduje... A pak přijde konec a vám to nedá a musíte se pustit do Expance. A na tom není nic špatného, protože to tak je si myslím s každou ságou. Taky jsem přečetl Pád Hyperionu jedním dechem, nemluvě o Písni ledu a ohně. To do člověka padá a padá a nemůže to zastavit. A mě to baví. A hlavně Hamilton mě baví. Některé vypravěčské obraty jsou někdy, přijde mi, zbytečné. Je tam hodně omáčky, ale ve výsledku ta omáčka dělá tu výtečnou barvitost textu. On mě nejen že bavil, on mě pohltil a nepustil. Byl jsem tím prostě Posedlý.

Ben Nevis
12.05.2015 4 z 5

Pokračování Poruchy reality drží nastavenou laťku. Opravdu výborně napsaná sága, i když okleštěná o romance.

Plusy - pořád se něco děje, příběh pádí kupředu bez oddechu, i když se více méně jenom soustředí na invazi zabírání těl. Hrdinové užívají scifi technologické možnosti na 120% a úmrtnost není malá.

Mínusy - kniha se soustředí na zabírání a všechen děj se týká právě toho. Některé postavy se tam jenom mihnou, protože nejvíce prostoru dostávají vojáci. Příliš mnoho postav nedává možnost rozvíjet jejich osobnosti.