Úsporné zavlažování zahrady

Úsporné zavlažování zahrady https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314293/bmid_usporne-zavlazovani-zahrady-3tq-314293.jpg 4 12 4

Příručka je zaměřená na alternativní techniky zavlažování rostlin. Na základě zkušeností z celého světa popisuje jednoduché zavlažovací systémy, s nimiž lze ušetřit značné množství vody. Patří sem například keramické květináče zanořené do půdy, využití knotů, jednoduché potrubní systémy, které lze použít i ve svahu, kapkové závlahy ad. Jde o moderní trend.... celý text

Přidat komentář

Mayaotzin
13.08.2023 5 z 5

Velmi zajímavá kniha plná nápadů, jak zavlažovat a šetřit vodou.

Nevím, zda jsem vyloženým začátečníkem, ale rozhodně bych neřekla, že jsem tohle všecko vyzkoušela. Naopak.
Rozhodně doporučuji :)

jprst
18.06.2020 1 z 5

Publikace tvářící se jako odborná příručka, ale ve skutečnosti neobsahuje téměř nic, co by obyčejný zahrádkář, pokud tedy není vyloženým začátečníkem, neznal nebo případně již někdy nevyzkoušel.


VIPmag
10.08.2019 3 z 5

Zajímavý přehled různých metod jak alternativně dostat vodu k rostlinám. Něco je použitelné, něco už trochu méně, nicméně pro ty, které toto téma zajímá, určitě stojí za přečtení. Načerpáte inspiraci.

efka.saf
16.05.2019 5 z 5

Pro mě jedna z nejužitečnějších knih, které jsem četla. Ačkoliv autor není Čech (mám vždycky strach, že kniha pro naši oblast nebude úplně použitelná), jsou systémy v ní popsané (a v pouštích vyzkoušené) neskutečně jednoduché, relativně levné a podle všeho i velmi efektivní. Určitě některé z popisovaných vychytávek vyzkouším ještě letos a budu je využívat jak při sázení stromků a keřů, tak při pěstování zeleniny. Pokud bych se s knihou seznámila o rok nebo dva dřív, možná jsme loni kvůli suchu nemuseli pohřbít půlku vegetace na zahradě.

Štítky knihy

rostliny, flóra zahrady, zahrádky voda populárně-naučné publikace

Autorovy knížky

David A. Bainbridge
americká, 1948
2017  83%Úsporné zavlažování zahrady

Kniha Úsporné zavlažování zahrady je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce7x
Chystám se číst14x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x