Usmívej se víc

Usmívej se víc https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325710/mid_usmivej-se-vic-8Ll-325710.png 5 10 5

Usmívej se víc je kniha o prožívání a rozdávání radosti díky pozitivnímu působení na své okolí. Sedm kapitol bohatých na inspirativní prožitky i praktická cvičení ukazuje, jak od umění drobné konverzace v obchodě či na pracovišti přejít až ke schopnosti navazovaní vztahů s lidmi z jiných kultur a krajů. Cílem knihy je pozitivně ovlivňovat společenskou náladu a díky lepším vztahům přinášet úsměv na tváře nás všech.... celý text

Přidat komentář

kristyna.havlov
28.05.2022 5 z 5

Naprosto úžasná kniha plná pribehu náhodných setkáních, která nabádá i vás, že svět není zlé místo a že je opravdu fajn vykročit že své komfortní zóny a občas si pokecat s neznámým člověkem, který čeká třeba na stejný autobus jako vy. Nikdy nevíte, na jak úžasného člověka můžete narazit. Knihou jsem se rozhodne inspirovala, rovnou jsem i vyzkoušela v praxi (právě u čekání na autobus a nakonec to byl opravdu hezky pokec se starší paní). Doporučuji, víc takových knih a i takových usměvavých lidí jako v knize

managalante
24.11.2020 5 z 5

Nádherným způsobem podané příběhy, které nás mohou zastihnout kdykoliv a kdekoliv. Příběhy, které nejspíš nezažijeme nebo nepoznáme, protože raději zůstáváme ve své komfortní zóně pohodlí a v nedosažitelnisti iluze veřejné trapnosti. Kniha je velkou motivací pro objevování světa kolem nás skrze přátelský postoj k lidem a nejen k nim. Je to o tréninku a jednotlivých využitých příležitostí, ať už námi viditelných či neviditelných, které často dostáváme jako na zlatém podnosu. Akorát tam v tu chvíli nějak duchem nejsme a nejsme jaksi schopni danou příležitost chytit za pačesy. Jak je psáno: "Máme to přímo pod nosem... Úsměv! :-))." Jak prosté. Naučme se společně usmívat. :))


Yarwen
29.12.2016 3 z 5

Kniha čtenáři ukazuje, jak pozitivně působit vůkol sebe prostřednictvím oslovování náhodných lidí a vytváření tak úsměvů na jejich tvářích stejně jako na líci své či ve svém nitru. Je protkána množstvím autorových příběhů, které inspirují a ukazují, že to jde - je to takový výběr z hroznů ze životních zkušeností a jsem si jistý, že kdyby byl Ivan o deset let zkušeností starší, podal by výběr z bobulí, a to při stejném mladickém nadšení.
Já se osobně těšil na příběhy, ale i sebezdokonalování je pro mě vždy výzvou, a tak jsem některé věci vyzkoušel. Přesto cítím značný rozpor v přístupu k hovorům s cizími lidmi - zatímco Ivanovi připadá nepatřičné sedět s cizími osobami v kupé vlaku a nevyužít příležitosti k rozhovoru s nimi, můj vnitřní postoj zase vychází z převeliké ohleduplnosti, tzn. přistupovat k neznámým lidem opatrně, distinguovaně, s odstupem džentlmena a hlavně - za žádnou cenu nedopustit, abych působil vtíravě či dokonce vlezle. Lidé jsou různí, pro Ivana je důležitější s nimi hovořit i za cenu toho, že občas může narazit na někoho, komu to nebude po chuti, já prostě na to jdu naopak velmi ostražitě, pro mě je podstatnější vyhnout se tomu, abych nebyl někomu po chuti i za cenu menšího počtu interakcí. Holt, každý jsme jiný a netvrdím, že můj přístup je lepší jiného. A tak zatímco si i nadále budu ve vlaku rezervovat oddělené sedadlo, protože chci mít klid na čtení či na spaní a v takové konstelaci nechci s nikým vést dialog, přesto díky knize zkouším být krapet otevřenější a přístupnější k povídání, pokud je atmosféra jasně příznivá. A rozdávat více úsměvů, k tomu je třeba se pozitivně naladit, a to už samo o sobě je dobrým protipólem stresu.

StepanB.
04.03.2016 5 z 5

Kniha Usmívej se víc je výborným souborem skutečných příběhů, které mě naučily se kolem sebe více usmívat:)

Začal jsem si všímat, že mnoho lidí v dnešním spěchu, se směje méně. Říká se, že dospělý člověk se usměje 30 x denně, což je 10 x méně než dítě. Cítím, že díky této knize jsem četnost svých úsměvů zvedl na 40 ;-) Ale pozor, nejsou to prázdné úsměvy, ale ty, které kolem šíří pozitivní náladu a ostatní lidé se usmívají také. Skvělý pocit :)

Upřímná pochvala nebo pozdravení člověka, který také na přechodu čeká na zelenou, vám dodá energii, i druhému člověku. Vyzkoušejte a poznáte :)

Ke knize můžete přistupovat dvěma způsoby, doslova ji "zhltnout", protože jakmile ji otevřete, bude těžké ji odložit. Anebo ji žít a dávat vznik podobným příběhům ve vlastním životě :)

Štěpán

P.S. Existuje i třetí možnost - "Zhltnout a žít" ;-)

PavelStřižík
13.02.2016 5 z 5

Dobrý den,


Rád bych napsal několik řádků o knize s názvem: Usmívej se víc. :-)

Když jsem prvně slyšel o uvedené knize, velmi mile mne to překvapilo, neboť autora knihy - Ivana Burdu - znám.

Samotný název je tak jednoduchý, prostý, ale v jistém smyslu jedinečný.

Asi Vy z Vás, kteří jste knihu ještě nečetli, máte pravděpodobně stejné očekávání, jaké jsem měl o knize já.
Domníval jsem se, že se jedná o knihu, kde autor Ivan popisuje, jak se více usmívat, jak jít štěstí více naproti, jak si uvědomovat sílu okamžiku, atd.

Musím říct, že uvedená kniha mé očekávání nejen že naplnila, ale daleko předčila veškerou fantazii, kterou v sobě mám!

Proto ve zkratce: ano, jsem hrdým majitelem knihy, a jsem hrdý na to, že znám Ivana Burdu osobně, neboť on a jeho kniha mě přinutili se na svět dívat úplně jinak, lépe, pozitivněji! :-)

Autorovy knížky

Ivan Burda
česká
2015  92%Usmívej se víc

Kniha Usmívej se víc je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x