Úsměvy z historie pražské ZOO

Úsměvy z historie pražské ZOO https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79906/usmevy-z-historie-prazske-zoo-79906.jpg 5 13 6

Knížka vychází k 80. výročí založení Zoologické zahrady Praha. Autorovi Ondřeji Suchému se podařilo ze střípků vyprávění a vzpomínek pamětníků sestavit historii zoo tak, jak si zasluhuje – poučeně, svěže a zábavně. Knížka přibližuje nejen osobnosti, které se o zrod a rozvoj zoologické zahrady zasadili, ale zejména zvířecí hrdiny filmů, televizních i rozhlasových pořadů nebo povídek. Závěr patří výběru anekdot před i za branami zoo.... celý text

Přidat komentář

haki34
02.10.2020 4 z 5

" Je pravda, že žádná šelma v přírodě neublíží člověku, který nese zapálenou pochodeň ? Je. Záleží ovšem také na tom, jakou rychlostí ji dotyčný nese..."

Milá knižečka proložena retro fotkami a vzpomínkami slavných, souvisejících s pražskou ZOO..kromě celebrit lidských spoznáme celebrit zvířecí - divadelníka oslíka, TV hvězdu slonici....Kapitolky uváděny texty "zvířecích" písniček z české populární hudby minulho století...a nejlepší na závěr : několik stran zvířecích anekdot a vtipů..
Nevšední počin, doplněno laskavým humorem, kresbami a úvodem od Ondřeje Suchého. Milá oddechovka..

"Prochází policajt po parku a uvidí muže, který dží v rukách tučňáka. "Dneska ráno jsem ho našel, nevíte, co s ním mám udělat ?" zeptá se muž. "Jděte s ním do ZOO, " poradí policajt. Na druhý den se znovu prochází po parku a znovu vidí muže s tučňákem. "Proč jste ho nevzal do ZOO ?" nechápe policajt. "Tam jsem s ním byl včera. Dnes jdeme do kina."

staré, ale dobré..doporučuji !

Hoshi
01.10.2019 5 z 5

Stejně jako Miky88 jsem si i já tuto útlou knížečku dovezla jako suvenýr ze Zoo Praha a těší mě, že jsem jí na tu polici nevrátila. Vůbec bych se nezlobila, kdyby těch stránek o historii pražské zoo bylo víc, ale i tak to byla jízda a příjemně strávený večer. Děkuji panu Suchému, že jsem se něco nového dozvěděla a že mě závěr knihy rozesmál.


Miky88
14.02.2019 5 z 5

Knihu jsem si koupila přímo od ZOO Praha a nelituji toho. Jde o knížečku plnou příběhů, vzpomínek a krásných fotografií. Panu Suchému děkuji za zprostředkování krásných, i když jen "knižních" setkání. Tato kniha se stala nedílnou součástí mé knihovny a každému, kdo má rád zvířata a příběhy, ji vřele doporučuji.

Magdalena5
20.02.2018 5 z 5

Knížečka přímo pro mě - pražská ZOO, osobnosti z kumštu a chytré, humorné a laskavé vyprávění pana Suchého

pichova.veru
12.05.2017 5 z 5

Moc hezká kniha plná humorných příběhů :) Miluji Zoo

3nitka
02.01.2016 5 z 5

Krásna knižka, rozhovory, príbehy, vtipy - o zvieratách, o ľuďoch.