Souboj v Kitanoji

Souboj v Kitanoji https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126660/bmid_usagi-yojimbo-souboj-v-kitanoji-8s8-126660.jpg 5 50 8

Usagi Yojimbo série

< 17. díl >

Život králičího ronina Miyamota Usagiho není jednoduchý, a to ani ve chvíli, kdy se má stát svědkem souboje mezi svým bývalým učitelem Katsuichim a Katsuichiho dávným rivalem Nakamurou Kojim. Ještě předtím, než souboj začne, se Usagi zaplete do sporu mezi Kojim a místní šermířskou školou. Odhalí při tom důležité tajemství – slabinu v Kojiho šermířském stylu. Toto tajemství by mohlo Usagiho učiteli zachránit život, ale jeho odhalením by Usagi ztratil svou čest… * Kromě titulního souboje u svatyně v Kitanoji najdete v této knize několik dalších krátkých příběhů, ve kterých se kromě jiného znovu objeví kozel samotář a kůzle, rozporuplná dvojice, kterou Stan Sakai skládá svérázný hold jedné z kultovních japonským mang, sérii „Lone Wolf and Cub“.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Duel at Kitanoji , 2002


více info...

Přidat komentář

Delphín
02.07.2021 5 z 5

Další mistrovské dílo této série, ve kterém dojde na důležitý a osudový boj dvou postav. A leč se, jak už bylo napsáno, jedná o pouhý jediný sek mečem, Sakai tento moment zvládl úchvatně. Hltáte panel po panelu, stránku otáčíte po dlouhé časové prodlevě a duchem jste přímo na onom místě. Před panem Sakaiem klobouk dolů, takhle vybudovat atmosféru se povede jen málo komu.
Samozřejmě mi udělal i výskyt Jotara, který k Usagimu logicky sedne :-) Moc se těším na další komiks, kde se s tímto duem budeme moci znovu setkat!

KillHurt
21.10.2018 5 z 5

Několik knih jsem se těšil na souboj mezi bývalým Uagiho mistrem Katsuich-senseiem a Nakamurou Kojim a opět jsem nebyl zklamán. Celý souboj i příprava na něj byla v duchu cesty samurajů. Navíc se vrátil i Jotaro a s ním příslib prohlubování otcovsko-synovských vztahů. Sakai i nadále odvádí skvělou práci a v každém díle mě navnadí na díl další.


Mercatino
29.07.2017 5 z 5

Velice silný díl. Trojice Otec-syn-učitel funguje v tomto díle absolutně sehraně. Pro mě jeden z nejlepších a nejpropracovanějších dílů ze série. Už se nemohu dočkat, jak po dočtení všech dílů to přečtu vše popořadě ještě jednou.

martinstefko
29.08.2016 5 z 5

Ač je to neuvěřitelné, Stan je prostě tak dobrý. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1246-usagi-yojimbo-17-souboj-v-kitanoji.html

p3tris
16.02.2015 5 z 5

Až je mi líto, že se uzavřel příběh několika předchozích knih. Ale v pozadí je toho rozehráno tolik dalšího, že bude ještě dlouho o čem psát. Připomenou se nám i některé staré postavy, jako Kozel s dítětem (ztracený Gorogoro je skvělý) nebo zbrklá dětská kopie Usagiho Jotaro. A závěrečný souboj? Hltal jsem každý panel a i když je to vlastně jen jeden osudový sek mečem, je nakreslený naprosto úžasně. Něco takového je k vidění snad jen ve starých japonských samurajských filmech.

Gaudericus
22.12.2012 5 z 5

Na tento díl jsem se těšil od prvního setkání s Nakamurou Kojim, a několik let jsem čekal. Patrně největší pochvala, jakou mohu knize dát je to, že mě epické zakončení sváru dvou mistrů meče ani v nejmenším nezklamalo.

OldaB
10.10.2012 4 z 5

Další mistrovský zápas. Jsem zvědavý, jestli jednou zemře ten podlý donašeč, ha ha.

Lusa
01.08.2012 5 z 5

Musím říci, že se mé dlouhé čekání vyplatilo (kniha mi ne a ne přijít)
Opravdu skvělý díl, ani jsem namátkově neprojížděla stránky, abych náhodou neviděla dlouho očekávaný souboj, který se Sakaiovi opravdu povedl, pro mě to byl nervák, až jsem se bála otočit stránku, co tam spatřím.
I když jsem trochu čekala, že uvidím Chizu, ale Kozel samotář mě taky potěšil.

Skvělý díl, nemohu se dočkat dalšího dílu :)