Návrat domů

Návrat domů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481190/bmid_navrat-domu-bWe-481190.jpg 5 23 3

Usagi Yojimbo série

< 35. díl >

Cenami ověnčená série Stana Sakaie přináší další dobrodružství plně v barvě! Usagi se vrací do své domovské provincie, aby prokázal úctu padlým, avšak duchové minulosti s ním mají jiné plány! V příběhu „Tatami“ se Usagi vrací do své domovské provincie, kde na něj čekají intriky a zrada. Brzy se má odehrát jeden důležitý čajový obřad, jenže... jak s tím souvisejí zlovolné plány lorda Hikijiho? Velká válka, po které se lord Hikiji zmocnil severní provincie poraženého lorda Mifuneho, už dávno skončila, avšak mnozí na ni stále vzpomínají se značnou zahořklostí a projevy věrnosti k bývalému vládci nejsou přijímány dobře – jak se Usagi přesvědčí v příběhu „Mon“. V posledním příběhu nazvaném „Návrat“ se pak Usagi ocitá na místě, kterému se původně chtěl ze všech sil vyhnout. Hořkosladké vzpomínky však přehluší potřeba řešit aktuální nebezpečí hrozící těm, kteří jsou Usagimu blízcí!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Homecoming , 2021


více info...

Přidat komentář

puml
14.08.2022 4 z 5

Usagimu větší formát a barva evidentně sedí. Skvělý je především první příběh Tatami. Mon a Návrat spíše průměr. Ale průměr v rámci Usagiho, takže stále vypravěčská extra třída, jen je tam těch soubojů a náhod (predevším pak v Návratu) trochu moc.

p3tris
21.12.2021 5 z 5

Ono je vlastně úplně jedno, jestli je Usagi barevný, nebo černobílý. Protože i když je kresba dokonalá, tak to hlavní vždycky spočívalo v příběhu. A ten Sakai sensei umí, jako nikdo jiný. Ano sensei, tedy něco jako "učitel" nebo "mistr". Tak ho v předmluvě trefně nazvala Peach Momoko. A pro mě to platí také, protože za tu dobu, co s Usagim trávím čas, jsem se toho o japonské kultuře dozvěděl možná více, než se všech filmů Akira Kurosawi. Tentokrát třeba o významu rodových znaků mon či výrobě a důležitosti rohoží tatami. Po odbočkách se znovu vracíme do hlavní linie příběhu, kdy se Usagi vrací domů. Jenže tam není jako člen poraženého klanu vítán s otevřenou náručí. A rozhodně ne každé dobrodružství, do kterého se zaplete, musí skončit happyendem.


Lusa
11.11.2021 5 z 5

Po dlouhé době opět návrat starých dobrých postav, sice tu je méně příběhů, ale dovysvětlení určitých věcí mě vždy u Usagiho zajímalo. Sakai prostě nenudí, takže už se těším na další díl.

Štítky knihy

Japonsko samurajové japonská kultura

Autorovy další knížky

Stan Sakai
americká, 1953
2007  91%Ronin
2005  92%Daisho
2007  92%Samuraj
2012  77%Yokai
2008  94%Spiknutí draka

Kniha Návrat domů je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x