Urnatour - pohřební cestovka

Urnatour - pohřební cestovka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356324/bmid_urnatour-pohrebni-cestovka-cfa-356324.jpg 4 6 3

Humoristický román o tom, co se stane, když se rádi touláte po hřbitovech, spřátelíte se s hrobníkem, získáte bizarní bydlení ve starém činžáku a navíc si najdete krásnou, ale lehce zmatenou holku. Než se rozkoukáte, máte pohřební cestovku a vozíte nebožtíky na dovolenou. A přitom to začalo docela nevinně. Původně přátelská výpomoc se rychle změnila v plnohodnotnou cestovku s početnou klientelou. Ale proč vlastně neposlat své blízké zesnulé na dovolenou? Vždyť si tak mohou odpočinout v novém prostředí, přitom poznat některý atraktivní hřbitov z bohaté katalogové nabídky, potkat jiné zemřelé, možná získat i nové přátele a dost možná se i osobně setkat s některou oblíbenou známou osobností. Zatímco zpopelnění nebožtíci v urnách jsou velmi klidní a trpěliví zákazníci, s jejich ještě žijícími příbuznými lze zažít hodně neuvěřitelných historek. Přání jsou někdy nevšední, ale jak se říká, náš zákazník náš pán. Kromě nich se ale setkáte i s řadou dalších lidí a lidiček, kteří tu více, tu méně ovlivňují osud hlavních hrdinů, Jitky přezdívané Jetelinka, jejího přítele Aleše a jejich netradiční cestovky. Mimo jiné se dozvíte, co na to Kraus, čím se dá vyzrát na negativní energii, jak dopadne zloděj akrobat, co to byl hliněný den, jak na dálku vypnout zlobivého souseda, o čem sní policejní rada a nebo kdo nakonec vyhrál celostátní mistrovství v dezorientačním běhu.... celý text

Žánr:
Humor , Romány , Literatura česká

Vydáno: , Penrous
více info...

Přidat komentář

faba
04.11.2023 3 z 5

Čtivá oddychovka z českého prostředí, která nenudí a sem tam i vyloudí úsměv na tváři (nejvíc při Show Jana Krause :-) ).
Dobrý nápad od hrdinů založit cestovku pro mrtvé :-), kde jsem si uvědomil, že většinou službu využívají ženy. Proč? Proto že my umíráme dřív. Tak se v knize moc mužů neobjevilo, kteří by službu využili. Jsme takový bez citu a altruismu...?
Ale i přes tento malilinkatý handicap (no asi to není, ale pozastavil jsem se nad tím) je to příjemná a za přečtení hodná kniha.

knih.sasa
12.03.2019 4 z 5

Původní česká humoristická novela nebo malý román o obyčejném mladíkovi, který najde pomoc u hrobníka, což by nakonec nečekal. Děj vcelku realistický, řešeny vztahy, zasazeno do českého prsotředí, dobře čitelné. Co jsem ale už dlouho neviděla je opravdu neprofesionální grafická úprava stránek textu. Hned první stránka začíná netradičně až nahoře vlevo a písmo mi také moc nevyhovovalo. Chvíli jsem si musela na čtení zvykat. A obálka je myslím také nepříliš atraktivní pro čtenáře, což je škoda, protože kniha rozhodně má co čletnáři nabídnout.


BoBr_CAT
14.05.2018 4 z 5

Pěkně napsaná oddychová kniha s uvěřitelným a přesto občas překvapivým dějem. Hlavní hrdina a hrdinka jsou velmi sympatičtí a nádherně ztřeštění. Doporučuji k přečtení pro čtenáře každého životního založení - optimisté si uvědomí, že dobré skutky bývají i v dnešní době po zásluze odměněny a pesimisté si to uvědomí také :-) .

Štítky knihy

černý humor

Autorovy další knížky

Jan Váchal
česká, 1960
2011  47%Titanic 2022
2008  53%Jak nedočíst Viewegha
2009  80%6000 miliard
2017  77%Urnatour - pohřební cestovka
1997  70%Bessy

Kniha Urnatour - pohřební cestovka je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce26x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x