URBEX.CZ – Krása zániku

URBEX.CZ – Krása zániku https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245685/bmid_urbex-cz-krasa-zaniku-Jbh-245685.jpg 5 36 8

Svědectví o kráse zániku, která se skrývá na dosah našich všedních kroků. K jejímu objevování je však třeba najít odvahu. Fotografická publikace mapuje jeden z nejprogresivnějších fenoménů dneška - urbex, tedy průzkum moderních ruin. Dosud nezveřejněné snímky, umocněné reportážními texty, přibližují místa nahánějící hrůzu i hypnotizující svou dekadentní estetikou. Strhující cesta napříč Českou republikou, okořeněná výletem do zahraničí. "To, co jsem spatřil, mě nadchlo - zašlé zkumavky, lahvičky s různobarevným obsahem, zaprášené přístroje na odstřeďování tekutin, pipety, skleněné misky a kahany. A to vše se nacházelo ukryté za zdí jen pár metrů od rušné ulice, po které dennodenně procházejí nic netušící chodci," říká autor fotografií s přezdívkou DiverZant.... celý text

Přidat komentář

pahorkatina
15.06.2019 5 z 5

Fascinuje mne, kolik života se skrývá v zániku. Nádherné fotografie, poutavý text a v hlavě oloupaná omítka myšlenek plných krásy.

milan.krimsky
12.06.2019 5 z 5

Tajný místopis po opuštěných objektech formou fotoaparátu a vyprávění z historie budov


aralka
30.04.2019 5 z 5

super záležitost, skvělé fotky i text, miluju takové zapomenuté objekty, jejich objevování a prolézání je vysoce adrenalinová záležitost a pokud se podaří i nějaké ty fotky, považuji to za určitý druh umění, ze kterého mrazí... hlavně v souvislosti s plynutím času a vlastní smrtelností, je to tak :-(

lenkaabooks
12.02.2019 4 z 5

Knihu jsem si půjčila, ani nevím proč. Cosi mě zaujalo a to cosi mi zůstalo po celou dobu, co jsem knihou listovala. Když vidím ty fotky, chápu nadšení urbexerů - průzkumníků, je v tom krása starého, jakási touha po dobrodružství, vždyť dostat se do toužebného objektu bez použití vandalismu, je tak napínavé. Líbil se mi i doprovodný text, nejen střípky z historie, ale samo zkoumání a osobní postřehy.

JohnyShorty
19.12.2018 4 z 5

Pěkná kniha, pěkné fotky. Prostě ruiny jsou hezčí než krásné nové baráky.

Salonka
12.10.2017 5 z 5

Zámerne čítané po častiach a s dlhými pauzami, zato s o to väčšou chuťou! Kto patrí do skupiny ľudí, ktorých vzrušujú pohľady na opustené, chátrajúce, rozpadávajúce sa stavby a príbehy ich zašlej slávy, rozhodne nebude sklamaný, pretože kniha URBEX.CZ kombinuje a ponúka oboje. Hoci teraz nemám možnosť porovnať ju s inými publikáciami venovanými obdobnej tematike, túto považujem za poctivo a kvalitne vypracovanú. Autori si dali záležať na obsažných a pútavých textoch a rovnako, ba ešte viac na fotografiách.

Dve veci, ktoré ma rušili: špecifická aróma papiera použitého na výrobu knižky (prepáčte, celá doslova smrdí, stále a hodně ... odporúčam čítať na čerstvom vzduchu – vo veternom a oblačnom počasí a s búrkou na obzore, toto všetko jednoznačne umocní pochmúrno-blaživý zážitok) :-) a trochu pokazený dojem z tých obrázkov, ktoré zaberali kompletnú dvojstranu, teda ich stred sa strácal vo väzbe (neviem ako to lepšie vystihnúť, pomôžte mi dakto. nechcela som knižku lámať).

V každom prípade mi zostáva len dúfať, že na objekty, ktorým sa v knihe dostalo priestoru, časom pozabudnem a niekedy v budúcnosti sa k nim s veľkým nadšením opäť vrátim, so záujmom si prečítam popisy ich pestrej minulosti a dôkladne poprezerám fotočky.

malpet
27.01.2017 5 z 5

Kniha, která mi poprvé ukázala, že ve fotografování zaniklých, polorozbořených objektů nejsem sám. Pokud tady kdy vyšla nějaká kniha o urbexu, kterou stojí za to mít, tak je to tahle.

LiLinka
07.05.2016 4 z 5

Prostě krása zániku. Krásné fotografie, příjemný doplňující text.

Štítky knihy

opuštěná místa Urbex

Autorovy další knížky

Katka Havlíková
česká, 1992
2014  78%URBEX – Opuštěná místa v Čechách
2015  90%URBEX.CZ – Krása zániku
2013  0%Snůška moudrostí

Kniha URBEX.CZ – Krása zániku je v

Právě čtených1x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce20x
Chystám se číst33x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x