Úraz

Úraz https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491732/bmid_uraz-bMv-491732.jpg 5 27 3

Noel žije so svojou matkou v berlínskom byte. Všetko je v úplnom poriadku, až kým jedného dňa nepríde úraz. Pád? Možno. Veľa krvi? To určite. Jedno je však isté – Noel sa po prvý raz vo svojom živote musí postarať sám o seba. Lenže príde chlapík s fúzami a povie mu, že sám nemôže zostať. A tak sa Noel dostane do dedinky Neuerkerode v Dolnom Sasku, ktorá na prvý pohľad nie je ničím výnimočná. Až na to, že o všetko sa v nej starajú ľudia s mentálnym postihnutím. Reštaurácia, bar, supermarket, všetko je v ich rukách. A teraz medzi nich patrí aj Noel. Nič už nie je ako predtým. Nie je tu jeho matka, nie je tu jeho domov. Len samí cudzí ľudia. Komu môže veriť?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Absynt
Originální název:

Der Umfall , 2018


více info...

Přidat komentář

MCGinger
18.08.2023 5 z 5

Hezký :) poetický, se zvláštní atmosférou světa, který prostě velká část veřejnosti včetně mě nezná.

jarynek
26.06.2022 5 z 5

Vypadá to jako hodně neatraktivní téma, ale nenechte se tím odradit. Je to plné emocí, humoru, malých nedorozumění - snaha o reálný vhled do života duševně postižených, který ukazuje, že i v případě těchto jedinců existují plnohodnotné vztahy a hodnoty, pro které stojí vyvinout maximální úsilí. Samotný děj se skládá z menších příběhů, které gradují v dojemné finále.


čika
11.01.2022 5 z 5

Dojímavý príbeh, krásne spracovanie. Postavy, ktoré si zamilujete, a ktoré sú podané tak vierohodne, že vás neprekvapí, že autor strávil štúdiom "materiálu" dva roky. Unikátny a inšpiratívny projekt sociálnej inklúzie, ktorý má svoj reálny obraz v Nemecku - a o to je knižka ešte cennejšia. Full body za myšlienku - prepojenie, príbeh i grafickú stránku. Plusbody za český preklad.

Autorovy knížky

Mikael Ross
německá, 1986
2021  93%Nehoda

Kniha Úraz je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x