Proměněná

Proměněná https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276437/promenena-I8S-276437.jpeg 3 43 9

Upíří žurnály série

1. díl >

Osmnáctiletá Caitlin Paineová je nucena opustit klidné prostředí malého města a začít chodit na nepříliš bezpečnou střední školu v New Yorku, protože se její matka opět musela přestěhovat za prací. Jedinou světlou stránkou celé situace je Jonah, Caitlinin nový spolužák, se kterým okamžitě najdou společné zalíbení.

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Morgan Rice
Originální název:

Turned , 2015


více info...

Přidat komentář

meda2007
31.12.2022 2 z 5

Tato kniha je nic moc. Sice je psána čtivé, ale příběh chvílemi nedává smysl. Postavy jsou psané tak že si nelze oblíbit ani jednu, protože je vůbec neznáte a příběh sám o sobě je trošku zmatený. Nevím zda chci číst další knihu.

Jsem sice zvědavá jak příběh bude pokračovat, ale to jsem zvědavá u všech knih.

Nikidree
20.03.2022 1 z 5

Těžce pubertální a poměrně naivní záležitost. Sice už nějaký ten pátek nejsem cílová skupina, avšak troufám si říct, že ani mé mladší já by to nijak zvlášť nezaujalo.
Hned na začátku knihy jsou proslovy, ve kterých je tato série srovnávána s Upířími deníky a Stmíváním. Sice je to dlouho, co jsem obě série četla, ale jsem si naprosto jistá, že Upíří žurnály jim nesahají ani po kotníky.
Postavy nemají skoro žádný charakter, dialogy působí velmi kostrbatě a nezajímavě, jak jsou jednoduché. Prostředí, do kterého je příběh zasazen je velmi temné, ponuré a přes dost drsné události je Caitlin naprosto v pohodě a ještě dokáže vtipkovat. Její poblázněnost do týpka, kterého vidí poprvé v životě je absurdní. A takto bych mohla pokračovat dál.

Moje první kniha od autorky a úplně nevím, zda někdy budu zkoušet jiné. Pokud se všechny nesou v podobném duchu (naivní dialogy a smýšlení hl. hrdinů), tak to není nic pro mě. Trochu zvažuji, že bych přečetla ještě druhý díl žurnálů, protože první díly někdy bývají horší, ale nevím nevím. Navíc dle všeho je dílů celkem 11, v češtině jsou však jen 4.


Medasek
03.10.2019 4 z 5

Asi nejlepší kniha, kterou jsem od této autorky četla. Možná si někdy přečtu i další díl.

Niky91
30.06.2019 3 z 5

Škoda, že tato série nevyšla v papírové podobě. Kniha mne zaujala.

kubakubikula
24.06.2019 4 z 5

Knihu jsem si stahla do mobilu, proto jsem tak nejak nevedela, kde se zrovna nachazim a najednou byl konec. Celou dobu jsem cekala nejake vysvetleni a nejak jsem se nedockala.... Styl psani mi vyhovoval, dej plynul hezky, cetlo se to dobre... Druhy dil si kupovat nebudu.

Atira
13.11.2017 odpad!

Popravdě nevím, co říct, kniha mi přišla taková nijaká, nápad vypadal zpočátku zajímavě, ale zpracování dost pokulhávalo. Bez nějakého velkého uvedení do děje nebo jakéhokoliv vysvětlení. Vlastně mi přišlo, že skoro polovinu knihy byla hlavní hrdinka jen vláčena a všechno se dělo bez jejího přičinění a tak nějak mimo ni, jako by se jí to ani netýkalo. Připadala mi emočně plochá a nezajímavá, ale to může být jen můj názor, nedokázala jsem se do knihy opravdu začíst a chvílemi jsem se vyloženě nudila. Možná jsem příliš náročná a tato kniha prostě jen neodpovídala mým standardům. Tato série má mít docela dost dílů, možná by nebylo od věci zkrátit je do jedné knihy, která by podala ucelený náhled a mohla tak vynechat nezáživné pasáže o ničem.

DDD
14.10.2017

Nevím jak ostatní, ale kniha mě absolutně nazaujala. Stáhla jsem si ji z Apple Store díky tomu že byla zdarma, kdybych si ji měla kupovat, určitě toho lituji!
Vůbec jsem se do knížky nemohla začíst a asi po 20 stránkách jsem ji odložila. Netuším, zda to bylo způsobem, jakým je kniha psaná, nebo jejím příběhem.
Za mě teda rozhodně palec dolů :(

Stella780
20.08.2017 5 z 5

Tato kniha je opravdu boží a napínavá. Tato kniha vás donutí aby jste se vžili do příběhu a všechno si představovali jako skutečnost. Problém ale není žádný, protože jako hlavní postava jste vlastně vy a pokud nejste holka tak si tam najdete určitě jinou postavu tu jsem si tam našla i já a tuto knihu doporučuji. :D
Miluji upíří příběhy a myslím že až si ji předčtete tak už se jí nebudete chtít zbavit. :D Přeji vám hodně zábavy :D :P

Deni136
01.11.2016 3 z 5

Knížka mě kupodivu dost bavila. Upírským tématem jsem si nebyla vůbec jistá, tady ale vlastně nešlo o upíry, jak je známe. Upřímně jsem autorky představu o upírech nepochopila. Části jako: „Caleb roztáhne křídla, odletí pryč,“ trošku nechápu. Kde sakra upír vzal křídla? :D Navíc tričko zůstalo očividně netknuté… :D Když ale přeskočím tuhle hloupost, tak byla knížka celkem fajn. Rozhodně nešlo o nějaký zázrak, ale taky jsem se při čtení nenudila. Příběh byl zajímavý a měl rychlý spád. Celkově bych knihu hodnotila spíše kladně, protože na okřídlené upíry jsem si časem zvykla a celkově byla zajímavá a úplně něco jiného, než jsem normálně četla.
Páni, jediný komentář :D